• Latest
ΒΟΥΛΗ

Συντάξεις: Πλαφόν 4.608 ευρώ με τροπολογία -Τι προβλέπει

9 Αυγούστου 2019
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Πολιτική εκδήλωση   μνήμης για τους 200 της Καισαριανής στα Σέρβια

21 Απριλίου 2026
ΔΕΥΑ Βοΐου: Μια ξεχωριστή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2026 στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βοΐου

ΔΕΥΑ Βοΐου: Μια ξεχωριστή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2026 στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βοΐου

21 Απριλίου 2026
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Κρόκος: Νεκρός 67χρονος αγροτοκτηνοτρόφος – Πιθανότατα από “πιστόλα” σε αγροτική έκταση

21 Απριλίου 2026
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους φλεβών – αρτηριών στον Δήμο Κοζάνης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους φλεβών – αρτηριών στον Δήμο Κοζάνης

21 Απριλίου 2026
ΔΕΗ myHotel SmartRate: Νέο προϊόν ενέργειας ειδικά σχεδιασμένο για ξενοδοχεία

Όμιλος ΔΕΗ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάθεση Ομολόγου της ΔΕΗ για τους κατοίκους των νομών Κοζάνης – Φλώρινας

21 Απριλίου 2026
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Αποκλειστικά ηλεκτρονικά  οι μεταβιβάσεις ΙΧ επιβατικών και δίκυκλων από τις 27-4-2026

21 Απριλίου 2026
Αυτοψία στον Δίλοφο Βοΐου: Άμεση ανάγκη αποκατάστασης λόγω επικινδυνότητας της δημοτικής οδού

Αυτοψία στον Δίλοφο Βοΐου: Άμεση ανάγκη αποκατάστασης λόγω επικινδυνότητας της δημοτικής οδού

21 Απριλίου 2026
ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Ευχαριστήριο σε γιατρούς του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας

Κέντρο Υγείας Σιάτιστας: Ευχαριστήρια επιστολή στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα

21 Απριλίου 2026
Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σιάτιστας για την εορτή του Οσίου Στυλιανού

Εορτή του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Σιάτιστα

21 Απριλίου 2026
Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Δευτέρα 27/4

21 Απριλίου 2026
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Νέες ταυτότητες: Όλες οι αλλαγές που θα γίνουν – Πώς θα γίνεται η έκδοση σε μία εβδομάδα

21 Απριλίου 2026
Ημέρα της Γης – Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια

Ημέρα της Γης – Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια

21 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 21 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συντάξεις: Πλαφόν 4.608 ευρώ με τροπολογία -Τι προβλέπει

sierafm by sierafm
9 Αυγούστου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΟΥΛΗ
3
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανώτατο όριο στο ποσό της μηνιαίας σύνταξης προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στο διυπουργικό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η κατάθεση αυτής της τροπολογίας- όπως και μιας δεύτερης από το υπουργείο Εργασίας για την εργασιακή νομοθεσία- λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε εντάσεις και διαμαρτυρίες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία αποχώρησαν από τη συζήτηση. Πριν από την αποχώρησή τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει την απόσυρση των τροπολογιών, αίτημα που δεν έκανε αποδεκτό η κυβέρνηση.
powered by Rubicon Project
Πλαφόν μετά τις «χρυσές» συντάξεις

Η πρώτη τροπολογία θεσπίζει ανώτατο ποσό μηνιαίας σύνταξης ή συντάξεων για όλες τις συντάξεις γήρατος, αναπηρίας και θανάτου που απονέμονται από τον ΕΦΚΑ ή επανυπολογίστηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου. Ο κ. Βρούτσης είχε προαναγγείλει ότι θα μπει πλαφόν στις συντάξεις, μετά τον σάλο που είχαν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για «χρυσές» συντάξεις με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.

Με την τροπολογία θεσπίζεται ανώτατο όριο στο συνολικό ακαθάριστο ποσό κάθε μηνιαίας κύριας σύνταξης ή περισσοτέρων της μιας συντάξεων λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου που χορηγούνται από τον ΕΦΚΑ και εφόσον μέρος του χρόνου ασφάλισης διανύθηκε ή ανάγεται έως και 31.12.2016. Το νέο ανώτατο όριο σύνταξης ορίζεται στο 12πλάσιο της εθνικής σύνταξης που αντιστοιχεί στα 20 έτη ασφάλισης (ήτοι στο ποσό των 4.608 ευρώ), στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποσά των χορηγούμενων από τον ΕΦΚΑ επιδομάτων αναπηρίας.
Τι ισχύει με τις συντάξεις που έχουν απονεμηθεί

Το ανώτατο όριο εφαρμόζεται και επί των συντάξεων που έχουν χορηγηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του Ν. 4387/2016 (12.5.2016) ή ανατρέχουν στην ανωτέρω ημερομηνία.

Ποσά συντάξεων που έχουν ήδη απονεμηθεί ή επανϋπολογιστεί, μετά την έναρξη ισχύος του ανωτέρω νόμου και υπερβαίνουν το προαναφερόμενο ανώτατο όριο, προσαρμόζονται στο νέο οριζόμενο ως άνω ποσό από την ημερομηνία έναρξης καταβολής ή επανυπολογισμού τους. Τυχόν επιπλέον διαφορές συντάξεων αναζητούνται ως καλοπίστως εισπραχθείσες και επιστρέφονται με παρακράτηση σε ποσοστό 20% της μηνιαίας καταβαλλόμενης σύνταξης και μέχρι ολοσχερούς εξοφλήσεως.
Η εξοικονόμηση από το πλαφόν στις συντάξεις

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης, δηλαδή, από τη θέσπιση ανώτατου ορίου στο συνολικό ακαθάριστο ποσό για τις ήδη απονεμηθείσες πολύ υψηλές συντάξεις, και από τις προς απονομή μελλοντικές πολύ υψηλές συντάξεις. Η εξοικονόμηση αυτή για τα έτη 2019, 2020, 2021, 2022 και 2023 εκτιμάται στο ποσό των 550.000 ευρώ περίπου, 1,3 δις περίπου, 1,5 δις περίπου, 1,7 δις περίπου και 1,8 δις περίπου αντίστοιχα. Προβλέπεται επίσης αύξηση εσόδων από την αναζήτηση και επιστροφή τυχόν επιπλέον διαφορών συντάξεων που έχουν ήδη απονεμηθεί και υπερβαίνουν το ανώτατο όριο.
Η τροπολογία για το πλαφόν στις συντάξεις

https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/2019-08/tropologia-syntaxeis-8-8-2019_0.pdf
Τροπολογία για την εργασιακή νομοθεσία

Η δεύτερη τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας καταργεί αφότου ίσχυσαν διατάξεις της εργασιακής νομοθεσίας σχετικά με:

την ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων (άρθρο 9 ν.4554/2018)
το βάσιμο λόγο ως σωρευτικό κριτήριο για το έγκυρο της καταγγελίας της εργασιακής σχέσης εργαζόμενου (άρθρο 48 του ν.4611/2019)
την αναστολή προθεσμιών κατά τη συμφιλιωτική διαδικασία και τη διαδικασία επίλυσης εργασιακών διαφορών (άρθρο 58 ν, 4611/2019).

Αναφορικά με την ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι εργαζομένων, στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι καταργείται η διάταξη του άρθρου 9 του ν. 4554/2018, με την οποία επιχειρήθηκε η γενική νομοθετική ρύθμιση για την κοινή και αλληλέγγυα ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων η οποία στην πράξη προκάλεσε εκτεταμένη σύγχυση και δυσκολίες εφαρμογής που είχαν ως αποτέλεσμα, αφενός την άμβλυνση της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων έναντι του εργοδότη προς τους αντισυμβαλλομένους του στο πλαίσιο συμβάσεων εκτέλεσης έργων, παροχής υπηρεσιών κλπ, αλλά και των σχέσεων αυτών με τρίτους στο πλαίσιο συμβάσεων υπεργολαβίας. Αναφέρεται επίσης ότι η διάταξη πρέπει να καταργηθεί ώστε να είναι σαφής η ευθύνη του εργοδότη έναντι των εργαζομένων που αυτός απασχολεί, ανεξαρτήτως των συμβατικών σχέσεων που αναπτύσσει ο εργοδότης με τρίτους ως επιχειρηματίας.

Αναφορικά με την κατάργηση της διάταξης για το βάσιμο λόγο ως σωρευτικό κριτήριο για το έγκυρο της καταγγελίας της εργασιακής σχέσης εργαζόμενου (άρθρο 48 του ν.4611/2019). Το άρθρο 48 του ν.4611/2019 προέβλεπε ότι η καταγγελία της εργασιακής σχέσης θεωρείται έγκυρη, μόνο αν οφείλεται σε βάσιμο λόγο, κατά την έννοια του άρθρου 24 του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 4359/2016, έχει γίνει εγγράφως, έχει καταβληθεί η οφειλόμενη αποζημίωση και έχει καταχωρηθεί η απασχόληση του απολυόμενου στα τηρούμενα για τον ΕΦΚΑ μισθολόγια ή έχει ασφαλιστεί ο απολυόμενος. Σε περίπτωση αμφισβήτησης, το βάρος της επίκλησης και απόδειξης της συνδρομής των προϋποθέσεων έγκυρης καταγγελίας φέρει ο εργοδότης.
Η τροπολογία για τα εργασιακά

https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/2019-08/11066129_0.pdf

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΣΥΝΤΑΞΗ
Previous Post

Τραγωδία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παιδιά με ποδήλατα, νεκρός 14χρονος

Next Post

Καιρός: Καύσωνας ξανά, στους 40 το θερμόμετρο, καυτές θερμοκρασίες για πέντε ημέρες

Next Post
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Καύσωνας ξανά, στους 40 το θερμόμετρο, καυτές θερμοκρασίες για πέντε ημέρες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΚΚΕ: Πολιτική εκδήλωση   μνήμης για τους 200 της Καισαριανής στα Σέρβια
  • ΔΕΥΑ Βοΐου: Μια ξεχωριστή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2026 στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βοΐου
  • Κρόκος: Νεκρός 67χρονος αγροτοκτηνοτρόφος – Πιθανότατα από “πιστόλα” σε αγροτική έκταση
  • Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους φλεβών – αρτηριών στον Δήμο Κοζάνης
  • Όμιλος ΔΕΗ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάθεση Ομολόγου της ΔΕΗ για τους κατοίκους των νομών Κοζάνης – Φλώρινας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr