• Latest

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Η πανδημία είναι η ευκαιρία για μια μόνιμη επένδυση στο ΕΣΥ και για ένα νέο Χάρτη Υγείας σε περιφερειακό-τοπικό επίπεδο

2 Μαΐου 2020
Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Κασομούληδων.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Κασομούληδων. Βίντεο και φωτογραφίες

2 Νοεμβρίου 2025
Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου

Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου

2 Νοεμβρίου 2025
4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς

4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς

2 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Στην ημερίδα της ΕΣΗΕΜΘ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Σιάτιστα: Στην ημερίδα της ΕΣΗΕΜΘ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

1 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Έναρξη εκδηλώσεων μέσα από το Πανηγύρι του Αη Συμιού για τα 200 χρόνια μνήμης από την έξοδο του Μεσολογγίου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Έναρξη εκδηλώσεων μέσα από το Πανηγύρι του Αη Συμιού για τα 200 χρόνια μνήμης από την έξοδο του Μεσολογγίου. Βίντεο και φωτογραφίες

1 Νοεμβρίου 2025
φορολογια

Φορολογικές Δηλώσεις 2026: Πότε “ανοίγει” η πλατφόρμα – Τι αλλάζει τα επόμενα έτη

1 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φούντωσε παλιά βεντέτα στα Βορίζια της Κρήτης με νεκρούς και τραυματίες – Έπεσαν 2.000 σφαίρες μετά από βόμβα σε σπίτι

1 Νοεμβρίου 2025
Μικρόκαστρο: 930 ευρώ πρόστιμο για καύση υπολειμμάτων

Πυροσβεστική Κοζάνης: Παραμένουν σε ισχύ τα μετρα για εργασίες στην ύπαιθρο κατά τη χειμερινή περίοδο

1 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. είναι ένας ακόμη κρίκος στην υποβάθμιση της Δυτικής Μακεδονίας, και της χώρας γενικότερα. Μόνη λύση, η απομάκρυνση της κυβέρνησης

1 Νοεμβρίου 2025
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας για τα αδέσποτα Ζευκλής και Τσιαούσης

1 Νοεμβρίου 2025
Στη φυλακή 82χρονος που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Αγροτικές Φυλακές μέσω… ΔΑΜ στη Νεάπολη Βοΐου. Έκτακτη ενημέρωση Ζευκλή σε εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας

1 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Ευχαριστήριο σε γιατρούς του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας

ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Ευχαριστήριο σε γιατρούς του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας

1 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Η πανδημία είναι η ευκαιρία για μια μόνιμη επένδυση στο ΕΣΥ και για ένα νέο Χάρτη Υγείας σε περιφερειακό-τοπικό επίπεδο

sierafm by sierafm
2 Μαΐου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
5
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με πρωτοβουλία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης ευρεία τηλεδιάσκεψη για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και την επόμενη ημέρα για το ΕΣΥ στην Κοζάνη.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, οι Δήμαρχοι της ΠΕ Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, Παναγιώτης Πλακεντάς, Χρήστος Ζευκλής, Χρήστος Ελευθερίου, ο πρώην περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης Γιώργος Χιωτίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρης Τσεβεκίδης, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Νεράτζης Θεοφάνους, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης και η εκπρόσωπος των εργαζομένων του Μποδοσάκειου Αντωνία Ορφανίδου.

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο γραμματέας της ΝΕ Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πασσαλίδης.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα στην παρέμβαση της έκανε αναφορά στις ειδικές συνθήκες που υπήρξαν στην Κοζάνη κατά την διάρκεια της πανδημίας, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή υπήρξαν πολλές ανθρώπινες απώλειες, γεγονός που πρέπει να αποτελέσει σημείο έντονου προβληματισμού και μελέτης.

Επίσης, αναφέρθηκε στις προτάσεις για την επόμενη ημέρα, κάνοντας εκτενή αναφορά τόσο στα ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής όσο και στη στελέχωση των νοσοκομείων και των πρωτοβάθμιων δομών (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία ) με γιατρούς και νοσηλευτές. Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στην μεγάλη κοινωνική αποδοχή του δημόσιου συστήματος υγείας, αποδοχή που όπως τόνισε πρέπει να μετατραπεί σύντομα σε πολιτικό σχέδιο με ρεαλισμό και μακροπρόθεσμο πλαίσιο.

Ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός στην εισαγωγική τοποθέτηση του σημείωσε «το ότι έχουμε καταφέρει να αποφύγουμε μια υγειονομική τραγωδία, είναι μια τεράστια κοινωνική και υγειονομική κατάκτηση, που πρέπει πλέον να συνοδευτεί από μια τεράστια επένδυση στο Δημόσιο σύστημα Υγείας. Είναι αδιαμφισβήτητη πλέον η υπεροχή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των δομών του, που στο παρελθόν είχαν λοιδορηθεί και αμφισβητηθεί από αρκετές πλευρές με προτάσεις υπέρ του ιδιωτικού τομέα και των ασφαλιστικών εταιρειών. Σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανάπτυξη, ούτε ισχυρή οικονομία, ούτε κοινωνική ευημερία, χωρίς ένα «θωρακισμένο» και ενισχυμένο ΕΣΥ, με επιπλέον πόρους (προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμός, υπηρεσίες κλπ ) και πέραν της λιτότητας. Κρίσιμο για την επόμενη μέρα είναι πρωτίστως η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του συστήματος με νέα δέσμη κινήτρων, ειδικά για την προσέλκυση γιατρών στις άγονες περιοχές της περιφέρειας και των νησιών. Σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές και την αναβάθμιση τους, χρήσιμο θα ήταν ένα χρηματοδοτικό εργαλείο τύπου «Φιλόδημος» που είχε αρχίσει να σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επεσήμανε ακόμη ότι είναι ευκαιρία σήμερα, που η πανδημία ανέδειξε τις ανεπάρκειες και τις νέες προκλήσεις για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, να προχωρήσουμε σε ένα σοβαρό σχεδιασμό ανάπτυξης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Στο κλείσιμό του, τέλος, ζήτησε από τους συμμετέχοντες στην πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία, να καταθέσουν ολοκληρωμένα υπομνήματα και, αφού γίνει μία επεξεργασία τους, να συζητηθούν στα Δημοτικά Συμβούλια και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα όργανα των άλλων κοινωνικών φορέων για να διαμορφωθεί «από τα κάτω» το σχέδιο για το ΕΣΥ της « επόμενης μέρας» στην Κοζάνη και στη Δυτική Μακεδονία.

Στη συζήτηση, αναδείχτηκαν ζητήματα που αφορούν την τοπική διάσταση της διάρθρωσης του ΕΣΥ στην ΠΕ Κοζάνης τόσο σχετικά με την επάρκεια και την θωράκιση των νοσοκομείων, όσο και με την στελέχωση των δομών με επαγγελματίες Υγείας. Κοινή συνισταμένη όλων ήταν η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου υγειονομικού χάρτη της περιοχής, με τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας, το οποίο να δίνει έμφαση τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Το σύνολο των ομιλητών, τέλος, αναγνώρισε το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών, αποδίδοντάς τους τα εύσημα για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κλείνοντας τη διαδικασία ο συντονιστής της ΝΕ Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πασσαλίδης, αφού ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες στην πολύωρη, αλλά πολύ χρήσιμη διαδικασία, τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι φορείς, η κοινωνία συνολικά οφείλει να παλέψει για να στελεχωθεί το ΕΣΥ ώστε να είναι σε θέσει να ανταποκριθεί στις υγειονομικές απαιτήσεις των κατοίκων, επεσήμανε τη στήριξη που έδωσαν οι πολίτες της περιοχής είτε οικονομική είτε ως εθελοντές για να βγούμε από την κρίση ότι δεν πρέπει να τους ξεχνάμε και σημείωσε ότι στην πολύπαθη περιοχή μας πρέπει να κερδηθεί ο χρόνος που χάθηκε λόγω της πανδημίας για την προετοιμασία για την δύσκολη επόμενη μέρα.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Tags: ΣΥΡΙΖΑ
Previous Post

M. Παπαδόπουλος: “Άμεση ανταπόκριση για την αύξηση εξωτερικών τετραγωνικών για τραπεζοκαθίσματα – Πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου”

Next Post

Σ. Κωνσταντινίδης: Διευθέτηση εκκρεμοτήτων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους

Next Post
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Σ. Κωνσταντινίδης: Διευθέτηση εκκρεμοτήτων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Κασομούληδων. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  • 4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Καστοριάς
  • Σιάτιστα: Στην ημερίδα της ΕΣΗΕΜΘ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
  • Σιάτιστα: Έναρξη εκδηλώσεων μέσα από το Πανηγύρι του Αη Συμιού για τα 200 χρόνια μνήμης από την έξοδο του Μεσολογγίου. Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  3. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  5. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr