• Latest

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Η πανδημία είναι η ευκαιρία για μια μόνιμη επένδυση στο ΕΣΥ και για ένα νέο Χάρτη Υγείας σε περιφερειακό-τοπικό επίπεδο

2 Μαΐου 2020
Μήνυμα οικογένειας Τοπαλίδη για τον θάνατο της Χρυσούλας Χαραλαμποπούλου-Τοπαλίδη

Στην πολυαγαπημένη μου νουνά, Σούλα Τοπαλίδου

14 Αυγούστου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή νερού σε τμήμα της Κοζάνης

14 Αυγούστου 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Παρασκευή 15 Αυγούστου

14 Αυγούστου 2025
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Θερινές εκπτώσεις 2025: Τι πρέπει να ξέρετε – Πόσο θα διαρκέσουν

14 Αυγούστου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Το μυστικό για να ξεφορτωθείτε το λίπος στην κοιλιά

14 Αυγούστου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

53χρονος έπεσε σε γκρεμό ενώ καθάριζε πισίνα ξενοδοχείου

14 Αυγούστου 2025
πισινα

Ξενοδοχείο κατήγγειλε τουρίστρια ότι… αφόδευσε μέσα στην πισίνα

14 Αυγούστου 2025
Κυνηγετικός – Σκοπευτικός Σύλλογος Βοΐου: Άρχισε η έκδοση αδειών για το κυνήγι

Κυνηγετικός – Σκοπευτικός Σύλλογος Πολιτών Δήμου Βοΐου: Έκδοση αδειών θήρας

14 Αυγούστου 2025
Τα “Άγρια” σας καλούν στο γλέντι στο Ταχυφαγείον του Ζιαφετ

Τα “Άγρια” σας καλούν στο γλέντι στο Ταχυφαγείον του Ζιαφετ

13 Αυγούστου 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Πέμπτη 14 Αυγούστου

13 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Σπάρτακος: Συλλυπητήριο για την εκδημία του Κώστα Μελά

13 Αυγούστου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας

13 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Η πανδημία είναι η ευκαιρία για μια μόνιμη επένδυση στο ΕΣΥ και για ένα νέο Χάρτη Υγείας σε περιφερειακό-τοπικό επίπεδο

sierafm by sierafm
2 Μαΐου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
5
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με πρωτοβουλία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης ευρεία τηλεδιάσκεψη για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και την επόμενη ημέρα για το ΕΣΥ στην Κοζάνη.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, οι Δήμαρχοι της ΠΕ Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, Παναγιώτης Πλακεντάς, Χρήστος Ζευκλής, Χρήστος Ελευθερίου, ο πρώην περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης Γιώργος Χιωτίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χάρης Τσεβεκίδης, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Νεράτζης Θεοφάνους, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης και η εκπρόσωπος των εργαζομένων του Μποδοσάκειου Αντωνία Ορφανίδου.

Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο γραμματέας της ΝΕ Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πασσαλίδης.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα στην παρέμβαση της έκανε αναφορά στις ειδικές συνθήκες που υπήρξαν στην Κοζάνη κατά την διάρκεια της πανδημίας, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή υπήρξαν πολλές ανθρώπινες απώλειες, γεγονός που πρέπει να αποτελέσει σημείο έντονου προβληματισμού και μελέτης.

Επίσης, αναφέρθηκε στις προτάσεις για την επόμενη ημέρα, κάνοντας εκτενή αναφορά τόσο στα ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής όσο και στη στελέχωση των νοσοκομείων και των πρωτοβάθμιων δομών (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία ) με γιατρούς και νοσηλευτές. Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στην μεγάλη κοινωνική αποδοχή του δημόσιου συστήματος υγείας, αποδοχή που όπως τόνισε πρέπει να μετατραπεί σύντομα σε πολιτικό σχέδιο με ρεαλισμό και μακροπρόθεσμο πλαίσιο.

Ο πρώην Υπουργός, Βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός στην εισαγωγική τοποθέτηση του σημείωσε «το ότι έχουμε καταφέρει να αποφύγουμε μια υγειονομική τραγωδία, είναι μια τεράστια κοινωνική και υγειονομική κατάκτηση, που πρέπει πλέον να συνοδευτεί από μια τεράστια επένδυση στο Δημόσιο σύστημα Υγείας. Είναι αδιαμφισβήτητη πλέον η υπεροχή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των δομών του, που στο παρελθόν είχαν λοιδορηθεί και αμφισβητηθεί από αρκετές πλευρές με προτάσεις υπέρ του ιδιωτικού τομέα και των ασφαλιστικών εταιρειών. Σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανάπτυξη, ούτε ισχυρή οικονομία, ούτε κοινωνική ευημερία, χωρίς ένα «θωρακισμένο» και ενισχυμένο ΕΣΥ, με επιπλέον πόρους (προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμός, υπηρεσίες κλπ ) και πέραν της λιτότητας. Κρίσιμο για την επόμενη μέρα είναι πρωτίστως η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του συστήματος με νέα δέσμη κινήτρων, ειδικά για την προσέλκυση γιατρών στις άγονες περιοχές της περιφέρειας και των νησιών. Σε ότι αφορά τις κτιριακές υποδομές και την αναβάθμιση τους, χρήσιμο θα ήταν ένα χρηματοδοτικό εργαλείο τύπου «Φιλόδημος» που είχε αρχίσει να σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επεσήμανε ακόμη ότι είναι ευκαιρία σήμερα, που η πανδημία ανέδειξε τις ανεπάρκειες και τις νέες προκλήσεις για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, να προχωρήσουμε σε ένα σοβαρό σχεδιασμό ανάπτυξης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Στο κλείσιμό του, τέλος, ζήτησε από τους συμμετέχοντες στην πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία, να καταθέσουν ολοκληρωμένα υπομνήματα και, αφού γίνει μία επεξεργασία τους, να συζητηθούν στα Δημοτικά Συμβούλια και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα όργανα των άλλων κοινωνικών φορέων για να διαμορφωθεί «από τα κάτω» το σχέδιο για το ΕΣΥ της « επόμενης μέρας» στην Κοζάνη και στη Δυτική Μακεδονία.

Στη συζήτηση, αναδείχτηκαν ζητήματα που αφορούν την τοπική διάσταση της διάρθρωσης του ΕΣΥ στην ΠΕ Κοζάνης τόσο σχετικά με την επάρκεια και την θωράκιση των νοσοκομείων, όσο και με την στελέχωση των δομών με επαγγελματίες Υγείας. Κοινή συνισταμένη όλων ήταν η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου υγειονομικού χάρτη της περιοχής, με τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας, το οποίο να δίνει έμφαση τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Το σύνολο των ομιλητών, τέλος, αναγνώρισε το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών, αποδίδοντάς τους τα εύσημα για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κλείνοντας τη διαδικασία ο συντονιστής της ΝΕ Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πασσαλίδης, αφού ευχαρίστησε θερμά τους συμμετέχοντες στην πολύωρη, αλλά πολύ χρήσιμη διαδικασία, τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι φορείς, η κοινωνία συνολικά οφείλει να παλέψει για να στελεχωθεί το ΕΣΥ ώστε να είναι σε θέσει να ανταποκριθεί στις υγειονομικές απαιτήσεις των κατοίκων, επεσήμανε τη στήριξη που έδωσαν οι πολίτες της περιοχής είτε οικονομική είτε ως εθελοντές για να βγούμε από την κρίση ότι δεν πρέπει να τους ξεχνάμε και σημείωσε ότι στην πολύπαθη περιοχή μας πρέπει να κερδηθεί ο χρόνος που χάθηκε λόγω της πανδημίας για την προετοιμασία για την δύσκολη επόμενη μέρα.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Tags: Συριζα
Previous Post

M. Παπαδόπουλος: “Άμεση ανταπόκριση για την αύξηση εξωτερικών τετραγωνικών για τραπεζοκαθίσματα – Πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου”

Next Post

Σ. Κωνσταντινίδης: Διευθέτηση εκκρεμοτήτων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους

Next Post
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Σ. Κωνσταντινίδης: Διευθέτηση εκκρεμοτήτων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στην πολυαγαπημένη μου νουνά, Σούλα Τοπαλίδου
  • ΔΕΥΑΚ: Διακοπή νερού σε τμήμα της Κοζάνης
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Παρασκευή 15 Αυγούστου
  • Θερινές εκπτώσεις 2025: Τι πρέπει να ξέρετε – Πόσο θα διαρκέσουν
  • Το μυστικό για να ξεφορτωθείτε το λίπος στην κοιλιά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr