• Latest
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ: Η μάχη για τη σωτηρία της τηλεθέρμανσης είναι η μητέρα των μαχών.

21 Οκτωβρίου 2024
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Καστοριά: Ηλικιωμένος επιτέθηκε σε αστυνομικούς για ένα πρόστιμο 30 ευρώ

25 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Καρυδίτσας λόγω εργασιών

25 Φεβρουαρίου 2026
Άρθρο του βουλευτή Ν Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την 88η ΔΕΘ

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που εργάστηκαν για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και την Καθαρά Δευτέρα

24 Φεβρουαρίου 2026
Ο Ηλίας Θεοχάρους στο 15ο International Swiss Talent Forum.

Ο Ηλίας Θεοχάρους στο 15ο International Swiss Talent Forum.

24 Φεβρουαρίου 2026
αγροτες δασικοι χαρτες

Π. Κουκουλόπουλος: Να δοθεί η παράταση που ζητά ο Δήμος Βοΐου στην προθεσμία διορθώσεων “monitoring”

24 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Έναρξη εργασιών ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Παύλου Μελά από τις 25 Φεβρουαρίου 2026 για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL)

Δήμος Κοζάνης: Έναρξη εργασιών ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Παύλου Μελά από τις 25 Φεβρουαρίου 2026 για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL)

24 Φεβρουαρίου 2026
Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Διπλωματικό Ρεσιτάλ Πιάνου της Νάνσυς Σουλιώτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

24 Φεβρουαρίου 2026
Η λειτουργία των τουριστικών δομών του Δήμου Καστοριάς για την εορταστική περίοδο 2025-2026

Περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες στις τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς το τετραήμερο της Αποκριάς

24 Φεβρουαρίου 2026
Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: «Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις».

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα: Δημογραφικό πρόβλημα: Κοινωνικές και εκπαιδευτικές παράμετροι. Κριτικές προσεγγίσεις, εκπαιδευτικές διεκδικήσεις

24 Φεβρουαρίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Ο Ειδικός Γαστρεντερολόγος Νίκος Ελευθεριάδης στις 26 Φεβρουαρίου στο Ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη

24 Φεβρουαρίου 2026
Άγιες ημέρες σε ένα τόπο που έμαθε να παράγει, να αντέχει και να προσαρμόζεται. (Του Χάρη Κάτανα)

Το κοινωνικό ομόλογο και η ουσιαστική πρόκληση της Δίκαιης Μετάβασης.. του Χάρη Κάτανα

24 Φεβρουαρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Κάλεσμα συμμετοχής στην πρώτη συντονιστική συνάντηση “Τραγούδια ενός απογεύματος” 

24 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ: Η μάχη για τη σωτηρία της τηλεθέρμανσης είναι η μητέρα των μαχών.

sierafm by sierafm
21 Οκτωβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ
0
SHARES
17
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Τις τελευταίες μέρες οι τρεις Δήμοι, Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου, που διαθέτουν συστήματα τηλεθέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία, δέχτηκαν έναν πρωτοφανή και καλά ενορχηστρωμένο εκβιασμό από τη ΔΕΗ προκειμένου να υπογράψουν μια συμφωνία μαζί της, η οποία κατοχυρώνει και βγάζει κερδισμένη μόνο την ίδια. Την ίδια ώρα, το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας, επέλεξε το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου, στην καλύτερη περίπτωση, ή του συμπαραστάτη της ΔΕΗ, στη χειρότερη. Κι όλα αυτά, ενώ η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης είχε προετοιμάσει, όπως όφειλε, το δίκτυο της τηλεθέρμανσης της και απλώς περίμενε να πάρει θερμική ενέργεια από τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, όπως προβλέπει η σχετική σύμβαση που υπάρχει μεταξύ Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και ΔΕΗ, για ν’ αρχίσει να το προθερμαίνει και να μπορέσει να ζεστάνει τα σπίτια των καταναλωτών στην ώρα τους.

Σε ό,τι αφορά δε το Υπουργείο Ενέργειας δεν εκτέθηκε μόνο το ίδιο που αντί να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον χιλιάδων πολιτών του Ελληνικού κράτους που κατοικούν στη Δυτική Μακεδονία, όπως το Σύνταγμα μας ορίζει, επέλεξε να υπηρετήσει το συμφέρον κάποιων μετόχων, εξέθεσε και τον κύριο Πρωθυπουργό, ο οποίος το 2023 και σε δύο επισκέψεις του στην Κοζάνη είχε πει ξεκάθαρα πως ό,τι και να γίνει οι τηλεθερμάνσεις ήρθαν και θα μείνουν και θα λειτουργούν πάντα. Δυστυχώς όμως η ηγεσία του ΥΠ.ΕΝ. είχε άλλη γνώμη. Το γνωρίζει, άραγε, αυτό ο κ. Μητσοτάκης;

Σε ό,τι αφορά την ήδη ψηφισμένη συμφωνία, είναι ξεκάθαρο πως μας οδηγεί σε νέα επικίνδυνα μονοπάτια δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες για το πώς και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα μπορεί να λειτουργεί στο άμεσο μέλλον η τηλεθέρμανση Κοζάνης, που για την περιοχή υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της και για τους κατοίκους ένα πολύτιμο αγαθό, ως ελάχιστο αντιστάθμισμα στα όσα προσέφερε ο τόπος μας λειτουργώντας ως η ενεργειακή καρδιά της χώρας για πολλές δεκαετίες.

Με τη συμφωνία αυτή

  • Η τιμή της παρεχόμενης θερμικής ενέργειας και του κόστους που θα πληρώνει τελικά ο καταναλωτής θα εξαρτώνται από το χρηματιστήριο τιμών ενέργειας, τα αποτελέσματα του οποίου βιώνουμε ήδη, και τα πληρώνουμε βέβαια, στο ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Δεν κατοχυρώνεται με κανένα τρόπο η συνέχιση της τροφοδοσίας της τηλεθέρμανσης Κοζάνης από τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για όσο διάστημα χρειαστεί ακόμα.
  • Δεσμεύεται η Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης και οι άλλες δύο Δημοτικές Επιχειρήσεις για τα επόμενα 15 χρόνια στις όποιες επιλογές αποφασίζει η ΔΕΗ, η οποία έχει αποδείξει μέχρι σήμερα πως μπορεί ν αλλάζει τους σχεδιασμούς της από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Η στάση της με την Πτολεμαΐδα V, που πριν τη λειτουργήσει έλεγε πως θ αλλάξει το καύσιμο της (φυσικό αέριο) και μετά αποφάσισε να την κλείσει το 2026, τα λέει όλα.
  • Οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία οι Δημοτικές Επιχειρήσεις και σε ομηρεία οι Δήμοι, χωρίς η ΔΕΗ να αναγνωρίζει και να αναλαμβάνει καμιά από τις πολλές υποχρεώσεις που έχει προς την περιοχή μας.

Αναγνωρίζουμε και κατανοούμε πως αν φτάσαμε μέχρι εδώ φτάσαμε εξ αιτίας των λαθών και των παραλείψεων του παρελθόντος, για τα οποία είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί ν’ αποτελεί άλλοθι για κανένα για να μας εκβιάζει και να προσπαθεί να βυθίσει ακόμα περισσότερο στην ύφεση μια περιοχή που ήδη βιώνει εδώ και πολλά χρόνια την κρίση σε όλα τα επίπεδα.

Αναγνωρίζουμε τα οφέλη που μπορεί να έχουν οι κλιματικά ουδέτερες πόλεις και η πράσινη ενέργεια, αλλά γνωρίζουμε, επίσης, πολύ καλά τι σημαίνει για την οικονομία της περιοχής μας το κλείσιμο μιας Μονάδας λιγνίτη. Λέμε ναι στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αλλά δεν είναι δυνατόν σε μας να κλείνουν άρον άρον και χωρίς αντισταθμιστικά μέτρα οι Μονάδες λιγνίτη και σε άλλες χώρες (Γερμανία) να προσθέτουν κι άλλες για ν’ αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή και εμείς εκτός από εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είμαστε κάτοικοι και πολίτες αυτής της περιοχής που βιώνουν τα ίδια προβλήματα με όλους, είμαστε αποφασισμένοι ν’ αγωνιστούμε για:

  1. Να εξασφαλιστεί από την Κυβέρνηση η επιχορήγηση της τιμής της θερμικής ενέργειας για να μην υποχρεωθούμε ως καταναλωτές να πληρώνουμε υπέρογκα και παράλογα ποσά για τη θέρμανση μας.
  2. Να διασφαλιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί η λειτουργία των Μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα η τηλεθέρμανση Κοζάνης.
  3. Να χρηματοδοτηθούν στο 100% τα έργα που απαιτούνται για τη σύνδεση της τηλεθέρμανσης Κοζάνης με τη ΣΗΘΥΑ.

Άποψη μας είναι πως σε κάθε περίπτωση θα ήταν προτιμότερο η ΣΗΘΥΑ να είναι ιδιοκτησία των τριών Δημοτικών Επιχειρήσεων Τηλεθέρμανσης , οι οποίες θα μπορούσαν να την κατασκευάσουν χωρίς τη μεσολάβηση της ΔΕΗ εφόσον εξασφαλιζόταν από το κράτος η χρηματοδότηση της στο 100%. Μόνο έτσι θα διασφαλιζόταν στο 100% και η βιωσιμότητα της αλλά και το συμφέρον των καταναλωτών της.

Η διατήρηση σε λειτουργία του συστήματος τηλεθέρμανσης Κοζάνης και η φθηνή θέρμανση για όλους τους πολίτες δεν είναι μια απλή μάχη, αλλά η μητέρα των μαχών για την περιοχή που δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποστεί μια ακόμα μεγάλη ήττα, που θα τη βουλιάξει ακόμα περισσότερο στην ύφεση και θα την οδηγήσει σε ερήμωση. Είναι η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να δώσουμε τον αγώνα όσο πιο δυνατά μπορούμε.

Από το Δ.Σ.

Tags: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΚ
Previous Post

Time to Move Kozani – Κυνήγι Θησαυρού και Εκπαιδευτικές Δράσεις στην Κοζάνη από την GO Alive

Next Post

Δήμος Βοΐου: Εμποροπανήγυρη στο Τσοτύλι 25 & 26 Οκτωβρίου

Next Post
Δήμος Βοΐου: Εμποροπανήγυρη στο Τσοτύλι 25 & 26 Οκτωβρίου

Δήμος Βοΐου: Εμποροπανήγυρη στο Τσοτύλι 25 & 26 Οκτωβρίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καστοριά: Ηλικιωμένος επιτέθηκε σε αστυνομικούς για ένα πρόστιμο 30 ευρώ
  • Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Καρυδίτσας λόγω εργασιών
  • Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που εργάστηκαν για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και την Καθαρά Δευτέρα
  • Ο Ηλίας Θεοχάρους στο 15ο International Swiss Talent Forum.
  • Π. Κουκουλόπουλος: Να δοθεί η παράταση που ζητά ο Δήμος Βοΐου στην προθεσμία διορθώσεων “monitoring”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr