«Ζούμε κάθε μέρα τις ίδιες στιγμές. Ο κόσμος δεν θυμάται πόσες ημέρες έχουν περάσει από τότε. Θα σας πληροφορήσω ότι είναι 229 ημέρες. Το καλό είναι ότι από τον κόσμο δεν ξεχνιέται. Από την πλευρά της Πολιτείας, ωστόσο, αρχίζει να ξεχνιέται», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση σε πάνελ πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Καΐρης, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του στη φωτιά στο Μάτι.
Για να επισημάνει στη συνέχεια: «Ήμουν στον Νέο Βουτζά, στη δεύτερη είσοδο. Επικοινώνησα με το 199 και μου είπαν στο πρώτο τηλεφώνημα ότι δεν υπάρχει φωτιά. Μετά μας είπαν, “ναι είμαστε ενήμεροι”».
Αναφορικά με το το πόσο πριν χάσει τη γυναίκα του, του είπαν ότι δεν υπάρχει φωτιά, απάντησε: «Η φωτιά ήρθε στο σπίτι μας μεταξύ 17:50 και 18:05. Εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι, αλλά ζούσε για περίπου 50 λεπτά. Αν ένας άνθρωπος ζει σε αυτήν την κατάσταση για 50 λεπτά και δεν υπάρχει ούτε Πυροσβεστική, ούτε τίποτα, για να σβήσει τη φωτιά και να μπορέσουμε να την πάρουμε, αυτό σημαίνει ότι μας άφησαν να καούμε. 18:49 ήταν το τελευταίο τηλέφωνο».
«Δεν έχει περάσει ούτε δευτερόλεπτο που να μην θυμάμαι εκείνη την ημέρα, εκείνη τη στιγμή. Την όλη διαδικασία που περάσαμε μαζί με τη σύντροφό μου, μέχρι και τα ξημερώματα, που ήταν η τρίτη φορά που μπήκα στο σπίτι», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, σχολίασε για την «απαράδεκτη» -όπως χαρακτηρίστηκε στο στούντιο- αντιμετώπιση από πλευράς ατόμων στο κέντρο της Πυροσβεστικής εκείνη την ημέρα: «Έτσι είναι, είναι απαράδεκτη και κατακριτέα αυτή η συμπεριφορά κάποιων συναδέλφων», για να δώσει στη συνέχεια τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.
Σχετικά με τις απαντήσεις που πήραν οι άνθρωποι οι οποίοι τηλεφώνησαν στο κέντρο, σχολίασε: «Αυτό που έχουμε να δηλώσουμε ως πυροσβέστες, είναι μην μας “χτυπάτε”, επειδή ένας κακός συνάδελφος τη δεδομένη στιγμή λύγισε και είπε μια ή πολλές κουβέντες παραπάνω. Όλα αυτά θα τα αναδείξουμε».
Για το αλαλούμ που δημιουργήθηκε και το εάν υπάρχουν σχέδια αντιμετώπισης, τόνισε: «Βεβαίως και υπάρχουν, αλλά κάποιοι τα έχουν στα συρτάρια. Κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Μην ψάχνουμε να βρούμε θεούς και δαίμονες».
«Για μένα το κυριότερο ήτα, πως υπήρχε μηδαμινός χρόνος αντίδρασης και αυτό που μας φοβίζει σαν πυροσβέστες, να μην “τύχει” δύο και τρεις περισώσεις φωτιάς σε διαφορετικά μέρη», σημείωσε ο κ. Σταθόπουλος.
Πηγή:Newsbeast.gr