• Latest
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Σύσταση εταιρείας σε μισή ώρα – Ολη η διαδικασία

23 Ιουλίου 2018
Λαϊκή Συσπείρωση

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας για τις επενδύσεις στην πολεμική οικονομία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

5 Σεπτεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

4η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας την Τετάρτη 10/9/2025

5 Σεπτεμβρίου 2025
150.000€ για την αναβάθμιση των γεωτρήσεων του Δήμου Σερβίων

150.000€ για την αναβάθμιση των γεωτρήσεων του Δήμου Σερβίων

5 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων είναι αναποτελεσματική σε όλα τα επίπεδα, με τους κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας να θέτουν βάσιμα ερωτήματα»

5 Σεπτεμβρίου 2025
43α Λασσάνεια: Το 3ο Ρεμπέτικο Φεστιβάλ στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στην πλατεία Σκ’ρκας

43α Λασσάνεια: Το 3ο Ρεμπέτικο Φεστιβάλ στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στην πλατεία Σκ’ρκας

5 Σεπτεμβρίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

«Smart Decision Support & Leakage Detection – SDSLeaD»: Ένα καινοτόμο έργο από τη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης

5 Σεπτεμβρίου 2025
Eορδαία: 6η Ορεινή Ιππική συνάντηση Βλάστης

Eορδαία: 6η Ορεινή Ιππική συνάντηση Βλάστης

5 Σεπτεμβρίου 2025
Αγιασμοί στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης (Φωτογραφίες)

Δήμος Βοΐου: Δείτε το Πρόγραμμα Αγιασμών των Παιδικών Σταθμών

5 Σεπτεμβρίου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Σάκης Αρναούτογλου και Πάρις Κουκουλόπουλος: «Η απάντηση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Κομισιόν “ξεγυμνώνει” τις κυβερνητικές υποσχέσεις για τη Δυτική Μακεδονία»

5 Σεπτεμβρίου 2025
Εκδήλωση της ΚΕΕΕ στο πλαίσιο της 89ης ΔΕΘ με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Εκδήλωση της ΚΕΕΕ στο πλαίσιο της 89ης ΔΕΘ με στόχο την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

5 Σεπτεμβρίου 2025
Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής στις 30 Οκτωβρίου 2024

Η Περιφέρεια τιμά τον Σιατιστινό Ζήση Δαρδάλη και τον Δρ. Αναστάσιο Μυρώδη Τάμη

5 Σεπτεμβρίου 2025
Γγ

Πανηγύρι από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πενταλόφου στον Πεντάλοφο τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου

5 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σύσταση εταιρείας σε μισή ώρα – Ολη η διαδικασία

sierafm by sierafm
23 Ιουλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ξεκίνησε η λειτουργία η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ), το νέο ψηφιακό εργαλείο εξ αποστάσεως σύστασης εταιριών.

«Ήδη, σήμερα το πρωί, έγινε η πρώτη σύσταση εταιρείας, η οποία διήρκεσε από τις 8 και 36 μέχρι τις 9 και 10», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης.

Με τη χρήση μόνο του ηλεκτρονικού υπολογιστή, είναι πλέον εφικτή σε ελάχιστο χρόνο, η σύσταση επιχειρήσεων. Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τη σύσταση Μονοπρόσωπης Ι.Κ.Ε. και σταδιακά, μέχρι το τέλος του 2019, θα ενταχθούν και οι υπόλοιπες νομικές μορφές.

Σημειώνεται ότι για όσους επιλέξουν την e-ΥΜΣ, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της, η σύσταση επιχείρησης θα είναι εντελώς δωρεάν, ενώ στην συνέχεια το κόστος θα ανέρχεται στο 30% του κόστους σύστασης μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, με αυτοπρόσωπη δηλαδή παρουσία.

Πλέον, πέραν της δυνατότητας σύστασης ΑΕ και ΕΠΕ από τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης των επιμελητηρίων, με τη χρήση πρότυπων καταστατικών, παρέχεται η δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να υλοποιήσει ο ίδιος ηλεκτρονικά τη σύσταση μιας εταιρείας, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και με μειωμένο κόστος, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της ΥΜΣ (http://eyms.businessportal.gr), με μοναδικές προϋποθέσεις, την κατοχή ηλεκτρονικής υπογραφής και την χρήση πρότυπου καταστατικού χωρίς τη μεσολάβηση οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας.

Πλεονεκτήματα

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Η ίδρυση εταιρείας με μία “στάση” μέσα σε 13 λεπτά έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα για τους έντιμους, αλλά και κάποια μειονεκτήματα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Μία γρήγορη και πρόχειρη διαδικασία πάντα ενέχει κινδύνους, αφού ο κάθε επίδοξος απατεώνας θα μπορεί να έχει μία μονοπρόσωπη ΙΚΕ και να «αλωνίζει» την αγορά εξαπατώντας ανυποψίαστους επαγγελματίες, καταναλωτές και βεβαίως να «φεσώσει» ταμεία, τράπεζες και δημόσιο. Ως εκ τούτου η “fast track” διαδικασία ίδρυσης μιας εταιρείας θα πρέπει να γίνεται ναι μεν γρήγορα, αλλά όχι πρόχειρα».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «για την ηλεκτρονική ίδρυση μίας εταιρείας προβλέπονται όλοι οι απαραίτητη έλεγχοι όπως γίνεται σε οποιαδήποτε περίπτωση».

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ) παρουσιάστηκε στις 11 Ιουλίου 2018 σε συνέντευξη Τύπου παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρη Αυλωνίτη.

Όπως αναφέρθηκε, το νέο ψηφιακό εργαλείο εξ αποστάσεως σύστασης εταιριών που τέθηκε σε εφαρμογή από χθες 22 Ιουλίου 2018, απλοποιεί, επεκτείνει κι επιταχύνει τις διαδικασίες μέσω των υφιστάμενων Υπηρεσιών Μιας Στάσης, με στόχο να καταστήσει φιλικότερο το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Μάλιστα στην σχετική συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε ότι η σύσταση μίας εταιρείας, μέσω της πλατφόρμας, μπορεί να γίνεται μέσα σε μόλις 15 λεπτά της ώρας.

«Η διαμόρφωση φιλικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα έχει προχωρήσει σημαντικά με την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του έτους. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΓΕΜΗ και του συνόλου των υπηρεσιών που αφορούν τις σχέσεις των εταιριών με το Δημόσιο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ηλεκτρονική σύσταση επιχειρήσεων» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Στις καινοτομίες της e-ΥΜΣ εντάσσεται η απόδοση κλειδάριθμου TAXISNET κατά τη στιγμή της σύστασης, μέσω διαδικασίας που γίνεται χωρίς μεσολάβηση της ΥΜΣ για λόγους εξασφάλισης του απορρήτου. Επομένως, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα απαιτείται να απευθύνονται στην αρμόδια ΔΟΥ μετά τη διεκπεραίωση της διαδικασίας. Επίσης, θα γίνεται αυτόματη ενημέρωση του ΕΦΚΑ για θέματα εγγραφής στο οικείο ασφαλιστικό ταμείο.

«Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί παράδειγμα πλήρους ιδιοκτησίας των μεταρρυθμίσεων από τη Δημόσια Διοίκηση. Από τον σχεδιασμό μέχρι και την υλοποίησή του ο ρόλος των δημόσιων υπηρεσιών ήταν κομβικός. Για αυτό και τα αποτελέσματα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική μείωσης των διοικητικών βαρών για τις επιχειρήσεις. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα» είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρης Αυλωνίτης.

ΚΥΑ

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στην e-ΥΜΣ, η σύσταση εταιρείας πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, με τη χρήση εξειδικευμένης ψηφιακής πλατφόρμας, μέσω του διαδικτυακού τόπου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου. Ηλεκτρονικά, ωστόσο θα πρέπει να κατατεθούν και τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά που προβλέπονται από το νόμο. Μάλιστα το κόστος για την σύσταση επιχείρησης ηλεκτρονικά, είναι κατά 70% χαμηλότερο με αυτό που καταβάλλεται για τη σύσταση με τον κλασικό τρόπο.

Οι ενδιαφερόμενοι να συστήσουν εταιρεία μέσω της e-YMΣ αναθέτουν καταρχήν σε έναν εξ αυτών ή σε τρίτο πρόσωπο τη χρήση της εξειδικευμένης ψηφιακής πλατφόρμας της e-ΥΜΣ. Στη συνέχεια το πρόσωπο αυτό:

Αυθεντικοποιείται μέσω της διαδικασίας ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (e-ID) βάσει των προτύπων του Κανονισμού (ΕΕ) 910/2014, όπως ισχύει, καθώς και των σχετικών εκτελεστικών πράξεων, ή εναλλακτικά μέσω του κωδικού πρόσβασης και κωδικού χρήστη που κάθε ενδιαφερόμενος ήδη διαθέτει για την πρόσβαση στο TAXISnet ή σε άλλη διαδικτυακή πύλη του Δημοσίου.

Συμπληρώνει το πρότυπο καταστατικό, υποβάλλει ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Δίνει εντολή για ηλεκτρονικό προέλεγχο επωνυμίας και διακριτικού τίτλου.

Εάν κατά τον ηλεκτρονικό προέλεγχο προκύψει ότι η επωνυμία ή ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας δεν διαφέρουν κατά τρόπο ευδιάκριτο από τους ήδη καταχωρισμένους στο ΓΕΜΗ, το αίτημα διακόπτεται και οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να απευθυνθούν σε Υπηρεσία Μίας Στάσης των Επιμελητηρίων ή σε συμβολαιογράφο. Εναλλακτικά, η διαδικασία ηλεκτρονικής σύστασης μπορεί να επανεκκινηθεί με διαφορετική επωνυμία ή και διακριτικό τίτλο.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των στοιχείων και εγγράφων και εφόσον δεν προκύψει πρόβλημα με τον ηλεκτρονικό προέλεγχο της επωνυμίας, οι ενδιαφερόμενοι να συστήσουν εταιρεία μέσω της e-YMΣ ενημερώνονται ηλεκτρονικά για την υποβληθείσα αίτηση καθώς και για τα συνυποβληθέντα στοιχεία και έγγραφα και αφού αυθεντικοποιηθούν επικυρώνουν αυτά και υπογράφουν ηλεκτρονικά το πρότυπο καταστατικό.

Στην περίπτωση περισσότερων του ενός ιδρυτών, η πρόσβαση στην e-ΥΜΣ για την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών γίνεται από όλους διαδοχικά. Η αίτηση σύστασης θεωρείται ολοκληρωμένη μόνο κατόπιν της θέσης ηλεκτρονικής υπογραφής από όλους ανεξαιρέτως τους ενδιαφερόμενους ιδρυτές, η οποία και αποτελεί απόδειξη επικύρωσης και αποδοχής όλων ανεξαρτήτως των καταχωρισμένων στο σύστημα της e-ΥΜΣ στοιχείων.

Τι χορηγεί

Μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών των προηγούμενων παραγράφων η αίτηση θεωρείται ολοκληρωθείσα και το σύστημα της e-ΥΜΣ:

– Χορηγεί αριθμό ΓΕΜΗ και Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης (ΚΑΚ) της σύστασης.

– Δημιουργεί ηλεκτρονικό Φάκελο και Μερίδα της εταιρείας στο ΓΕΜΗ.

– Αποδίδει ζεύγος κωδικού χρήστη και κωδικού πρόσβασης για την πρόσβαση της εταιρείας στο διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ.

– Διαβιβάζει με ηλεκτρονικό τρόπο στο TAXIS τα απαραίτητα στοιχεία μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου η εταιρεία να εγγραφεί στο φορολογικό Μητρώο και να λάβει ΑΦΜ.

– Χορηγεί δυνατότητα πρόσβασης στον διαδικτυακό τόπο του TAXISnet για την υποβολή αίτησης χορήγησης προσωρινού Κλειδάριθμου.

– Ενημερώνει τον ΕΦΚΑ για τη σύσταση της νέας εταιρείας.

– Εγγράφει τη συσταθείσα εταιρεία στο καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιο Επιμελητήριο.

– Εκδίδει ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας και τα αποστέλλει ηλεκτρονικά στους αιτούντες.

Πηγή:tanea.gr

Tags: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ
Previous Post

29η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Οι έφηβοι της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων συμμετέχουν στην παράσταση NO FUTURE!

Next Post
ΑΡΣΙΣ

Οι έφηβοι της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων συμμετέχουν στην παράσταση NO FUTURE!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας για τις επενδύσεις στην πολεμική οικονομία στο Περιφερειακό Συμβούλιο
  • 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας την Τετάρτη 10/9/2025
  • 150.000€ για την αναβάθμιση των γεωτρήσεων του Δήμου Σερβίων
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων είναι αναποτελεσματική σε όλα τα επίπεδα, με τους κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας να θέτουν βάσιμα ερωτήματα»
  • 43α Λασσάνεια: Το 3ο Ρεμπέτικο Φεστιβάλ στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στην πλατεία Σκ’ρκας

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr