• Latest
πρωινο - ξυπνημα υπνος

Τέσσερις τρόποι που σας ξυπνούν καλύτερα από την καφεΐνη

19 Απριλίου 2019
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές: Μαθητής εξεταζόταν την ώρα που σκοτωνόταν ο πατέρας του

6 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τέσσερις τρόποι που σας ξυπνούν καλύτερα από την καφεΐνη

sierafm by sierafm
19 Απριλίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
πρωινο - ξυπνημα υπνος
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συμβουλές που κάνουν το πρωινό ξύπνημα πιο εύκολα και διατηρούν την ενέργεια καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς την βοήθεια της καθημερινής εξάρτησης από την καφεΐνη

Είτε με ένα διπλό καπουτσίνο το πρωί ή ένα φλιτζάνι τσάι το απόγευμα, η καφεΐνη είναι ένα μέρος της καθημερινής ρουτίνας για πολλούς από εμάς, πράγμα το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό. Αν, όμως, θέλετε να μειώσετε τα χρήματα που ξοδεύετε για καφέ ή την εξάρτηση από την καφεΐνη, οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

Κινηθείτε περισσότερο
Η καφεΐνη λειτουργεί ως διεγερτικό για να μας βοηθήσει να είμαστε σε εγρήγορση. Γνωρίζατε, όμως, ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα; Δε μιλάμε, βέβαια, για μια σκληρή προπόνηση μόλις ανοίξετε τα μάτια σας, αλλά ακόμα και ένα απλό τέντωμα στο κρεβάτι θα ενεργοποιήσει τη ροή του αίματος και θα δώσει το σήμα στον εγκέφαλο ότι ήρθε η ώρα να ξυπνήσει.

Επίσης, βάλτε το ξυπνητήρι δέκα λεπτά νωρίτερα και αφιερώστε λίγο χρόνο για να περπατήσετε γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σας. Η μετακίνηση και η έξοδος από τη συνηθισμένη ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την ημέρα σας με λιγότερο χασμουρητό. Επιπλέον, το φυσικό φως νωρίς το πρωί ενημερώνει τον εγκέφαλο ότι η έφτασε η ώρα της αφύπνισης, πράγμα που σημαίνει ότι αρχίζετε να αισθάνεστε ξύπνιοι γρηγορότερα!

Κάντε ένα κρύο ντους
Το πρωινό κρύο ντους μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η αλήθεια είναι, όμως, ότι όσοι το έχουν δοκιμάσει επιβεβαιώνουν τη συνεισφορά του. Το ξεκίνημα της μέρας με ένα κρύο ντους έχει συνδεθεί με αυξημένη πρόσληψη οξυγόνου και ροή του αίματος, πράγμα που βελτιώνει την εγρήγορση και τη συγκέντρωση. Ένα κρύο πρωινό ντους μπορεί επίσης να έχει ψυχολογικά οφέλη, όπως το αίσθημα δύναμης για να φέρετε εις πέρας ό,τι προκύψει μέσα στη μέρα.

Εάν το κρύο ντους δεν είναι για εσάς, ένα ποτήρι παγωμένο νερό μπορεί να έχει παρόμοια αποτελέσματα, όπως επίσης και το να παραμένετε ενυδατωμένοι καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας (με παγωμένο νερό ή νερό σε θερμοκρασία δωματίου) που βελτιώνει τις γνωστικές επιδόσεις, τη διάθεση και τη μνήμη.

Όταν μέσα στο πρωί αισθανθείτε την ανάγκη να φάτε κάτι, δοκιμάστε ένα μήλο σαν σνακ, καθώς τα φυσικά σάκχαρα και οι βιταμίνες του είναι ιδανικά για  να σας προσφέρουν ενέργεια, χωρίς όμως την εσωτερική αναστάτωση που προκαλεί η καφεΐνη.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο το σώμα σας επεξεργάζεται τους πολύπλοκους υδατάνθρακες, η επίδραση είναι πιο αργή και σταθερή, πράγμα που σημαίνει ότι ξυπνάτε με ένα πιο φυσικό ρυθμό. Το σάκχαρο του αίματος είναι επίσης πιο σταθεροποιημένο, οπότε δεν θα πέσετε σε «λήθαργο» αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ μια υγιής δόση φυτικών ινών, όπως ένα μήλο, είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακτήσετε ενέργεια οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ομαδική προσπάθεια
Αν οι δυνάμεις σας αρχίζουν να σας εγκαταλείπουν στα μέσα της ημέρας, ένα τηλέφωνο σε ένα φίλο μπορεί να βοηθήσει. Οι έρευνες δείχνουν ότι η επικοινωνία με κοντινούς ανθρώπους, όπως οι καλοί φίλοι ή τα μέλη της οικογένειας, μπορεί να τονώσει το μυαλό και να προσφέρει την πολυπόθητη επαγρύπνηση, τη συγκέντρωση και το σκοπό που χρειάζεστε για να συνεχίσετε.

Εάν έχετε κενό χρόνο μεταξύ των μαθημάτων ή της εργασίας σας, κάντε ένα τηλεφώνημα στο σπίτι ως μέρος της ρουτίνας σας. Ή εάν συνήθως πηγαίνετε για καφέ με έναν φίλο, αφιερώστε αυτό τον χρόνο για να κάνετε μια βόλτα μαζί του και να συζητήσετε ό,τι σκέφτεστε.

Μακροπρόθεσμες αλλαγές
Ενώ τέτοιου είδους γρήγορες και εύκολες αλλαγές στην καθημερινότητα μπορεί να αποδεικνύονται χρήσιμες βραχυπρόθεσμα, το να αισθάνεται κανείς ξύπνιος είναι ουσιαστικά θέμα συνήθειας. Επτά έως εννέα ώρες ύπνου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε, να θυμάστε όμως ότι η ποιότητα του ύπνου έχει την ίδια σημασία με την ποσότητα. Ο ύπνος σε έναν ήσυχο, σκοτεινό χώρο και η σταδιακή «απενεργοποίηση» του μυαλού με χαλαρωτικές δραστηριότητες πριν τον ύπνο βοηθούν να εξασφαλίσουμε μια πιο ξεκούραστη νύχτα.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να ξεκινήσετε την εκπαίδευση του εγκεφάλου για να ξυπνάτε γρηγορότερα και ευκολότερα είναι να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, ακόμα και τα σαββατοκύριακα. Όταν μπαίνετε στη διαδικασία της καθορισμένης ώρας αφύπνισης, εκπαιδεύετε τον εαυτό σας να «πατάει τον διακόπτη» της αφύπνισης χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι αν πετύχετε κάτι τέτοιο, μπορείτε πιθανώς να σταματήσετε τα κρύα ντους!

Tags: ξυπνημα
Previous Post

Ξεκινά η εκλογική απαγόρευση λήψης Αποφάσεων στα Δημοτικά Συμβούλια

Next Post

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου την Τρίτη 23 Απριλίου 2019.

Next Post
Συνεδριαση δημος βοιου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου την Τρίτη 23 Απριλίου 2019.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ
  • Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια
  • Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες
  • Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά
  • Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr