• Latest
πλοιο, ταξιδι

Ταξίδι με πλοίο: Τεστ και οι πλήρως εμβολιασμένοι αν δεν έχουν περάσει 14 μέρες

3 Ιουλίου 2021
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Ευχαριστήριο από την οικογένεια του Δημήτρη Θεοδωριδη

29 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Σπάρτακος: Καλό ταξίδι στο φως Σάκη Δεληγιώργη

29 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής σε κατάστημα Μini Market

29 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Κοζάνη: Κατάφερε να του αρπάξει 3.000 ευρώ με απάτη

29 Ιουνίου 2025
Αγνοείται ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. (Ο Τάκης ο Σουηδός)

Βρέθηκε ο Τάκης Θεοδωρίδης ( Σουηδός) και έχει τις αισθήσεις του. Προσπάθεια μεταφοράς του σε νοσοκομείο

29 Ιουνίου 2025
6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις» και «Λευκή Νύχτα»

6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Τοπικών Προϊόντων «Γρεβενών Γεύσεις» και «Λευκή Νύχτα»

29 Ιουνίου 2025
Στο FORESTIVAL στο Μικρόκαστρο ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.  Φωτογραφίες

Στο FORESTIVAL στο Μικρόκαστρο ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. Φωτογραφίες

29 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Απόλυτος θρίαμβος για μαθήτρια πολύτεκνης οικογένειας – 20 σε όλα τα μαθήματα στις Πανελλαδικές

29 Ιουνίου 2025
καιρός

Καιρός: Ανατροπή στο ξεκίνημα του Ιουλίου – Τέλος στον αφρικανικό αντικυκλώνα, έρχονται καταιγίδες

29 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ανησυχία για τη «σιωπηλή πνευμονία»: Τι είναι, ποια τα συμπτώματα

29 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού – Σε απομόνωση γιατρός, ιχνηλατούνται οι επαφές της

29 Ιουνίου 2025
υπαλληλοι σφραγιδα

Πότε οι αλλαγές σε διαθήκες και κληρονομίες – Ανατροπή με τις ιδιόχειρες

29 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ταξίδι με πλοίο: Τεστ και οι πλήρως εμβολιασμένοι αν δεν έχουν περάσει 14 μέρες

sierafm by sierafm
3 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πλοιο, ταξιδι
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ιδιαίτερα αυστηρό είναι το πλαίσιο μετάβασης στα νησιά από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς ακόμη και όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους οφείλουν να υποβληθούν σε μοριακό ή rapid τεστ προκειμένου να ταξιδέψουν εάν δεν έχουν παρέλθει 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού.

Η εφαρμογή του μέτρου στοχεύει στην προστασία τόσο του ταξιδιώτη όσο και όποιου έρθει σε επαφή μαζί του, καθώς για να χτιστεί η ανοσία έναντι του κορονοϊού είναι απαραίτητο το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Ο «κλοιός» γύρω από τους ανεμβολίαστους… σφίγγει τη στιγμή που το τέταρτο κύμα εξαιτίας της μετάλλαξης «Δέλτα» έρχεται νωρίτερα. Τα περιστατικά της νόσου Covid-19 καταγράφουν σημαντική ανοδική τάση. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 771 νέα κρούσματα, αύξηση κατά… 95% σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας. 

Από Δευτέρα

Αυτό είναι το τελευταίο Σαββατοκύριακο που οι μετακινήσεις προς τα νησιά γίνονται και με self test, δυνατότητα που παύει να ισχύει από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι ενήλικες που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Ωστόσο, αν δεν έχουν εμβολιαστεί, υποχρεούνται σε αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών είτε αρνητικό rapid τεστ 48 ωρών. Το self test πλέον δεν θα γίνεται δεκτό παρά μόνον για τους ανήλικους άνω των 12 ετών. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Οι αλλαγές στοχεύουν να χρησιμοποιηθούν ως «μοχλός» πίεσης για όσους δεν έχουν πάει ακόμη να εμβολιαστούν, καθώς τους αναγκάζει να πληρώσουν για τη διενέργεια τεστ σε εργαστήριο ή να αναζητήσουν δωρεάν έλεγχο σε δημόσια δομή ή μέσω Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ. Μαζί με τους ανεμβολίαστους το μέτρο συμπαρασύρει και τους πολίτες -κυρίως νεότερους- που είτε ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό τους τις επόμενες ημέρες ή μέσα στον Αύγουστο, κυρίως όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca, στο οποίο το διάστημα μεταξύ των δύο δόσεων είναι από οκτώ έως 12 εβδομάδες.

Συνεπώς όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση πρέπει απαραιτήτως να ταξιδέψουν με αρνητικό μοριακό ή αρνητικό rapid τεστ, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους αλλά δεν έχουν περάσει οι 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Πρόκειται για κάτι που δεν ανακοινώθηκε προχθές από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ωστόσο θα ισχύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, με το σκεπτικό ότι για να θεωρείται κάποιος «ασφαλής» πρέπει να έχουν παρέλθει οι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, δηλαδή και με τη δεύτερη δόση.

Πλαφόν στις τιμές

Η δυνατότητα για rapid ή μοριακό τεστ είναι εφικτή σε όλα τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια. Σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, τίθεται «πλαφόν» στην τιμολόγηση των τεστ. Ειδικότερα, για μοριακό έλεγχο ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας τίθεται το ποσό των 40 ευρώ και ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας τα 20 ευρώ. Για το rapid test το ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της υπηρεσίας είναι τα 10 ευρώ και ως όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας τα 10 ευρώ.

Ταχείς διαγνωστικούς ελέγχους (rapid tests) πραγματοποιούν καθημερινά και κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε κεντρικά σημεία σε όλη τη χώρα. Εάν κάποιος πολίτης γνωρίζει πού γίνονται μπορεί να υποβληθεί και εκεί σε τεστ αρκεί να είναι στο προβλεπόμενο διάστημα (48 ώρες) για το ταξίδι στο νησί. Σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα αποστέλλεται με SMS στο κινητό.

«Οι ΚΟΜΥ βρίσκονται καθημερινά σε περισσότερα από 130 κεντρικά σημεία όλων των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, όπου πραγματοποιούν δωρεάν rapid test για την Covid-19», αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται κάθε απόγευμα στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ για τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ την επόμενη μέρα, καθώς και στη διεύθυνση https://eody.gov.gr/stathera-simeia-komy-testing-eody/ για όλα τα σταθερά σημεία διαγνωστικών ελέγχων.

Ο ΕΟΔΥ χθες ανακοίνωσε 771 νέα περιστατικά κορονοϊού, αριθμός σημαντικά αυξημένος συγκριτικά με την περασμένη Παρασκευή, όταν τα νέα κρούσματα ανέρχονταν σε 395.

Στο μεταξύ, ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος, που εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Κολομβία, ανιχνεύθηκε στη χώρα μας. Το θετικό δείγμα βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 9 Ιουνίου στην Πάτρα. Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των ειδικών καθώς μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό αλλά και να διαφεύγει από την προστασία των εμβολίων.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ταξιδι
Previous Post

e-ΕΦΚΑ: Οι 12 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Next Post

Γλυκά Νερά: Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στα σενάρια περί εμπλοκής του συζυγοκτόνου σε υποθέσεις ναρκωτικών

Next Post
Γλυκά Νερά, εγκλημα

Γλυκά Νερά: Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στα σενάρια περί εμπλοκής του συζυγοκτόνου σε υποθέσεις ναρκωτικών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ευχαριστήριο από την οικογένεια του Δημήτρη Θεοδωριδη
  • Σπάρτακος: Καλό ταξίδι στο φως Σάκη Δεληγιώργη
  • Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής σε κατάστημα Μini Market
  • Κοζάνη: Κατάφερε να του αρπάξει 3.000 ευρώ με απάτη
  • Βρέθηκε ο Τάκης Θεοδωρίδης ( Σουηδός) και έχει τις αισθήσεις του. Προσπάθεια μεταφοράς του σε νοσοκομείο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr