Το Σωματείο τίμησε τους πρωτεργάτες του έργου
Το Σωματείο Υδραυλικών Κοζάνης τίμησε τα 25 χρόνια ενασχόλησης του στο έργο της τηλεθέρμανσης, το οποίο απέδειξε περίτρανα τις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση. «Αν για ένα έργο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, δεν είναι άλλο παρά το έργο της τηλεθέρμανσης», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας υδραυλικών και του Σωματείου της Κοζάνης κ. Ι ορδάνης Παπαδόπουλος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ντο Σάββατο 2 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Αλιάκμων.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Σιώλιας ανάφερε ότι πρόκειται για ένα έργο πράσινης ανάπτυξης που μείωσε το κόστος ζωής εξασφαλίζοντας φτηνή και φιλική προς το περιβάλλον θέρμανση. Μίλησε για μια γενναία απόφαση της τότε δημοτικής αρχή να αναθέσει στον κλάδο των υδραυλικών τη σύνδεση με τις παροχές. 4 εκατομμύρια έμειναν στην τοπική κοινωνία και την πόλη της Κοζάνης χωρίς να μπει κανένας εργολάβος.
Ο δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης μίλησε για μια 25ετία που χαρακτηριζόταν από βεβαιώσεις του παρελθόντος, οι οποίες δεν υπάρχουν. Με άλλους όρους κι άλλη ενεργειακή πηγή θα συνεχιστεί πλέον η τροφοδοσίας της.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιώργος Παυλίδης μίλησε για εξοικονόμηση 250 εκ ευρώ τα οποία έμειναν στην περιοχή κι ανέφερε: «Η εμπλοκή των υδραυλικών ήταν στοχευμένη επιλογή της δημοτικής αρχής και της διοίκησης»
Ο Δημήτρης Βαργιάμης , πρόεδρος της ομοσπονδίας υδραυλικών Ελλάδος τόνισε την αξία της συνέργειας του δήμου Κοζάνης με τους υδραυλικούς της Κοζάνης που ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Τρεις βραβεύσεις
Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν στον τότε δήμαρχο της πόλης Πάρι Κουκουλόπουλο, το Γιώργο Κουζικόπουλο και τον Στέφανο Κωτούλα ως πρώην πρόεδροι και πρωτεργάτες του έργου.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ανάφερε ότι η τηλεθέρμανση δεν θα υπήρχε αν δεν είχαμε ισχυρή κι ακλόνητη πλειοψηφία στο Δ.Σ. , όταν τώρα η κυβέρνηση θεσμοθετεί με τον Κλεισθένη δημάρχους μειοψηφίας. Οι ρύποι διοξειδίου του θείου που ξεπερνούσαν τα επιτρεπτά όρια είναι ανύπαρκτοι.
Ο κ. Κουκουλόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την παύση της τηλεθέρμανσης μετά την απόσυρση των μονάδων των ΑΗΣ, καθώς και την αύξηση του κόστους της θερμικής ενέργειας.
Όταν υπήρχε η λύση με τον Άγιο Δημήτριο 6 , η οποία διασφάλιζε την προοπτική του έργου , κυνηγήθηκε ανάφερε ο ίδιος εντόνως.