• Latest
πετρελαιο θερμανσης

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

13 Νοεμβρίου 2021
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Κοζάνη και Φλώρινα σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

27 Ιουνίου 2025
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το  Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα  «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

27 Ιουνίου 2025
αστυνομια, συλληψη

4 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

27 Ιουνίου 2025
Κέντρο Ξένων γλωσσών Τίνα Καϊνάρη: 100% επιτυχίες στο ESB και LRN

Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Τίνα Καϊνάρη. Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στο Cambridge

27 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η έλλειψη ολιστικού σχεδίου πρόληψης και εκπαίδευσης, αποτελεί εμπόδιο στην διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας κυκλοφοριακής αγωγής»

27 Ιουνίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Σερβίων στις 9 Ιουλίου

27 Ιουνίου 2025
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων

27 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

Κυριακή 29 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης σε Τοπικές Κοινότητες και Οικισμούς του Δήμου Κοζάνης

27 Ιουνίου 2025

Τουρνουά μπάσκετ: Κανονικά οι ώρες διεξαγωγής, χωρίς αλλαγές

27 Ιουνίου 2025
Στα 37.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Βοΐου το 2025

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 1 Ιουλίου 2025

27 Ιουνίου 2025
ΡΟΝΑΣ

Το ψηφιακό πελατολόγιο για τα συνεργεία και άλλα θέματα, του Ι. Ρόνα

27 Ιουνίου 2025

Οι ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνεδρίαση λογοδοσίας της 26 Ιουνίου 2025

27 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

sierafm by sierafm
13 Νοεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πετρελαιο θερμανσης
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης και η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει το βράδυ της ίδιας ημέρας ή το αργότερο το πρωί της Τρίτης.

Αυτό δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως στόχος είναι να αρχίσει η προκαταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους στις 10 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι θα υπάρξει διάταξη προκειμένου τα έξοδα κηδείας να είναι ακατάσχετα.

Ειδικότερα, σχετικά με την υπόθεση της γυναίκας χαμηλού εισοδήματος, στην οποία έγινε κατάσχεση της πίστωσης χρημάτων από έξοδα κηδείας, δήλωσε ότι «ρώτησα την ΑΑΔΕ και η αλήθεια είναι πως τα έξοδα κηδείας δεν έχουν πρόβλημα διότι γίνονται από τον ΕΦΚΑ. Εδώ όμως υπήρξε πρόβλημα, διότι η καταβολή έγινε από λογαριασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και έγινε σε λογαριασμό που ήταν δεσμευμένος λόγω οφειλών. Είναι ένα πρόβλημα και δείχνουμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική σύνεση και έτσι θα περάσουμε διάταξη, ώστε τα έξοδα κηδείας σε κάθε περίπτωση να είναι ακατάσχετα».

Σχετικά με τον ρυθμό ανάπτυξης εφέτος, ο κ. Σταϊκούρας άφησε να εννοηθεί ότι στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού θα προβλέπεται άνοδος του ΑΕΠ κατά περίπου 7% έναντι 6,1% που είχε καταγραφεί στο προσχέδιο. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι «στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στην Βουλή σε λίγες ημέρες, η εκτίμηση για την ανάπτυξη θα είναι κοντά στο ποσοστό των εκτιμήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ερωτηθείς εάν θα δοθεί μέρισμα σε κατηγορίες πολιτών λόγω της αναθεώρησης του ρυθμού ανάπτυξης, σημείωσε ότι προτεραιότητα αυτήν την ώρα για την κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και εάν αυτή θα απαιτήσει να υπάρξει και άλλο πακέτο μέτρων στήριξης το προσεχές διάστημα. Επίσης, όπως είπε, υπάρχει και η υγειονομική κρίση, στην αντιμετώπιση της οποίας το οικονομικό επιτελείο είναι και πρέπει να είναι έτοιμο να συνδράμει το σύστημα υγείας με ό,τι χρειαστεί. «Αυτήν τη στιγμή δεν έχω δυνατότητα να μιλήσω για δημοσιονομικά περιθώρια, καθώς υπάρχουν μπροστά μας αυτές οι δύο κρίσεις, που αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης», ανέφερε. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τυχόν δημοσιονομικό περιθώριο που θα προκύψει θα διατεθεί υπέρ ορισμένων ομάδων, όπως είχε γίνει και παλαιότερα.

Για τις πληθωριστικές πιέσεις δήλωσε ότι «αυτήν τη στιγμή ο πληθωρισμός είναι της τάξης του 3,4% στην Ελλάδα, δηλαδή η αύξηση στα προϊόντα κατά 3,4% σε σχέση με το ίδιο περσινό διάστημα είναι υψηλή. Είναι μεν από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, αλλά είναι υψηλό και είναι πρόβλημα. Στην Ελλάδα, το διαθέσιμο εισόδημα στο γ’ τρίμηνο του 2021 είναι 7,1%, άρα περισσεύουν χρήματα στον πολίτη, λόγω μιας σειράς μέτρων που έχουν ληφθεί εξαιτίας και του κορονοϊού, περισσότερα από αυτήν την αύξηση στις τιμές. Έχουν ληφθεί ήδη μέτρα, αλλά παίρνουμε και άλλα μέτρα στήριξης, ύψους πάνω από 600 εκατ. ευρώ».

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Previous Post

Η Πρέσπα στη Θεσσαλονίκη με το HOLYWATER

Next Post

Άγιο Όρος: Δεκάδες μοναχοί με κορονοϊό έχουν απομονωθεί στα κελιά τους

Next Post
κορονοιος

Άγιο Όρος: Δεκάδες μοναχοί με κορονοϊό έχουν απομονωθεί στα κελιά τους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη και Φλώρινα σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Που απαγορεύεται η κυκλοφορία
  • Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»
  • 4 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
  • Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Τίνα Καϊνάρη. Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στο Cambridge
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η έλλειψη ολιστικού σχεδίου πρόληψης και εκπαίδευσης, αποτελεί εμπόδιο στην διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας κυκλοφοριακής αγωγής»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr