• Latest

Τιμήθηκε το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και ο συνθέτης Νίκος Ντόνας από την UNESCO

23 Οκτωβρίου 2018
ΚΚΕ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ποντοκώμη

23 Αυγούστου 2025

Ερωτήσεις του Συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της 22 Αυγούστου 2025 Σιάτιστα 18/8/2025

23 Αυγούστου 2025
Φλώρινα: Συνέλαβαν δύο απατεώνες

Φλώρινα: Συνέλαβαν δύο απατεώνες

23 Αυγούστου 2025
Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Η Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού 23 και 24 Αυγούστου στους Ι.Ν. Προφήτη Ηλία και Αγίου Δημητρίου

23 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Γρεβενά: Τον συνέλαβαν για κάνναβη

23 Αυγούστου 2025
Το πλέον ώριμο project καύσης σκουπιδιών στην Ελλάδα η νέα μονάδα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία

Π. Κουκουλόπουλος: «Ξεκάθαρο ΟΧΙ χωρίς αστερίσκους στο σχέδιο της Κυβέρνησης για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων»

23 Αυγούστου 2025
ποδοσφαιρο

Άρης – Βόλος: Η επιστροφή του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου

23 Αυγούστου 2025
ΚΑΡΔΙΑ

Καρδιακή ανεπάρκεια: Το Νο1 σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί στους αστραγάλους, σύμφωνα με ειδικούς

23 Αυγούστου 2025
κυνηγι καραμπινα

Αδελφός πυροβόλησε αδελφό για κτηματικές διαφορές – Τα σκάγια χτύπησαν δύο ακόμη άτομα

23 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

50χρονος έβαλε φωτιά σε καφετέρια επειδή τελείωσε…η μαγιονέζα

23 Αυγούστου 2025
φεγγαρι

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2025: Έρχεται το ματωμένο φεγγάρι

23 Αυγούστου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Κοζάνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην εκδήλωση για την Παλαιστίνη

23 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Τιμήθηκε το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και ο συνθέτης Νίκος Ντόνας από την UNESCO

sierafm by sierafm
23 Οκτωβρίου 2018
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
94
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με την τιμητική πλακέτα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων στις αποσκευές τους,  γύρισαν από την Μύκονο οι μαθητές -μέλη του Συνόλου  Λαϊκής και έντεχνης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, όπου και τιμήθηκαν για το τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά» στο πλαίσιο  του 3ου  Διεθνές Φεστιβάλ  που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Ιωάννης Μαρωνίτης στο  εν λόγω Σχολείο καθώς και στον καθηγητή μουσικής Νίκο Ντόνα για την σύνθεση και την ενορχήστρωση του τραγουδιού που  προάγει τον πολιτισμό της Ελλάδας, αλλά και την συνεργασία μεταξύ των μαθητών ομογενειακών σχολείων από 10 χώρες σε 5 ηπείρους.

Ο κ. Μαρωνίτης εξήρε τους μαθητές και το Σχολείο για τις διακρίσεις και την εξαιρετική απόδοση των κομματιών που παρουσίασαν ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το τραγούδι Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά» το οποίο έχει γίνει και βίντεο, υπογραμμίζοντας ότι προάγει τον ελληνικό πολιτισμό τις ομορφιές της χώρας, όπως αυτός παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια των παιδιών που ζουν εκτός Ελλάδας σε μια συνεργασία που το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό και εκπροσωπεί την ελληνική ψυχή. 

Την εξαιρετική ιδέα και την άψογη παρουσίαση του τραγουδιού εξήρε από την πλευρά της και η  Διευθύντρια Μουσικού Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, μαέστρος  Εύα Βασιλοπούλου.

Το σύνολο της Λαϊκής και έντεχνης Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων στην Αίθουσα του Γρυπαρείου Πολιτιστικού Κέντρου Μυκόνου παίρνοντας τα εύσημα για την  παρουσία τους.

Ο διευθυντής του μουσικού Σχολείου  Χρήστος  Κουτσογιώτας  από την πλευρά του ευχαρίστησε τους διοργανωτές αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Σχολείου, τις διακρίσεις και τις βραβεύσεις,  που όπως τόνισε είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς που γίνεται στο σχολείο μεταξύ  καθηγητών μουσικής και μαθητών, ευχαριστώντας παράλληλα και τους ευεργέτες  Ελένη και  Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου το όνομα των οποίων φέρει κ το σχολείο.

Ο κ. Κουτσογιώτας ανακοίνωσε ακόμα την αδελφοποίηση με σχολείο της Ουγγαρίας, όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες το Σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής του σχολείου, ενώ θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 1 και 2 Δεκεμβρίου το 1οΦεστιβάλ Μουσικών Σχολείων στην Σιάτιστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγούδι «Ελλάδα χώρα μας γλυκιά» που ήταν μια ιδέα της εκπαιδευτικού σε σχολείο της Ρουμανίας Βασιλικής Μπασινά,  την κάθε στροφή του έγραψε και ένα σχολείο  από κάθε γωνιά του πλανήτη με το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού να εκπροσωπεί την Ελλάδα ενώ το ερμήνευσαν  μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας  και το επένδυσε μουσικά ο  Νίκος Ντόνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τραγούδι έχει αποσπάσει το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας και την Εκπαιδευτική τηλεόραση μεταξύ 500 συμμετοχών, καθώς και  το 1ο βραβείο στον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό χορωδιών ορχηστρών νέων.

Η ομάδα των μαθητών που ερμηνεύουν το τραγούδι Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά, με τον καθηγητή τους και συνθέτη  Νίκο Ντόνα έχουν προσκληθεί να το παρουσιάσουν στην Ρουμανία, απ΄όπου ξεκίνησε και η ιδέα,  και στην συνέχεια αν υπάρξει η δυνατότητα στις 10 χώρες στις οποίες οι μαθητές των ομογενειακών σχολείων συμμετείχαν στην  συγγραφή του τραγουδιού.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Tags: μουσικο σχολειο σιατιστας
Previous Post

Προθεσμίαν όσον θέλτς, παράδας κι έχω! του Στάθη Κωνσταντινίδη

Next Post

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Next Post

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ποντοκώμη
  • Ερωτήσεις του Συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της 22 Αυγούστου 2025 Σιάτιστα 18/8/2025
  • Φλώρινα: Συνέλαβαν δύο απατεώνες
  • Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού 23 και 24 Αυγούστου στους Ι.Ν. Προφήτη Ηλία και Αγίου Δημητρίου
  • Γρεβενά: Τον συνέλαβαν για κάνναβη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
  2. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  4. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  5. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr