• Latest

Τι έδωσε και τι κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

18 Οκτωβρίου 2017
ΚΚΕ

Εκδήλωση ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Καλαμιά

19 Ιουλίου 2025
Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια

Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια

19 Ιουλίου 2025
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Σε αρνητική τροχιά τρεις δήμαρχοι, σε θετική ο Ζευκλής(πίνακες)

19 Ιουλίου 2025
Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

19 Ιουλίου 2025
ΓΑΜΟΣ, ΝΥΦΗ

Η νύφη ανησυχούσε ότι η έγκυος φίλη της θα την επισκιάσει στον γάμο και έτσι ακύρωσε την πρόσκληση: «Έχω μείνει άφωνη»

19 Ιουλίου 2025
ΥΠΝΟΣ

Ύπνος: Η Νο1 συμβουλή από ειδικό για να κοιμάστε καλά εν μέσω καύσωνα – Αποτελεσματικές λύσεις για περισσότερη δροσιά το βράδυ

19 Ιουλίου 2025
εξετασεις, αιμοδοσια

Υψηλή χοληστερίνη: Το Νο1 φρούτο που πρέπει να αποφεύγουν όσοι λαμβάνουν στατίνες λόγω επικίνδυνης αλληλεπίδρασης, σύμφωνα με ειδικό

19 Ιουλίου 2025
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα επιστρέψουν χρήματα – Τι αλλάζει με τις φορολογικές δηλώσεις

19 Ιουλίου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Κυβερνητική παρέμβαση για τα ATM Τραπεζών: «Κανένα παράθυρο χρεώσεων δύο ταχυτήτων δεν πρόκειται να ισχύσει»

19 Ιουλίου 2025
Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες

19 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με διαδικασίες εξπρές οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων – Ξεκινούν τον Αύγουστο

19 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Συνεργός στη ληστεία ο υπάλληλος του βενζινάδικου – Έδινε πληροφορίες στους δράστες

19 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι έδωσε και τι κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ

sierafm by sierafm
18 Οκτωβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα ανταλλάγματα για τη στήριξη των ΗΠΑ, τα F-16 και η βάση της Σούδας

Με ανταλλάγματα ήρθε η στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ προς την Αθήνα και τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήρε τη λεκτική στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα έκανε τεράστια πρόοδο, ενώ η Ελλάδα αγόρασε για 2,4 δισ. δολάρια την αναβάθμιση των F-16 και ερωτηματικό παραμένει αν υπήρξαν συζητήσεις για την αγορά και νέων αεροσκαφών.

Η Ουάσιγκτον φέρεται να εξετάζει την κατασκευή και δεύτερης βάσης στη νότια Κρήτη και για αυτό η ροή επενδύσεων και κεφαλαίων προς την Ελλάδα μετατρέπεται πλέον σε προτεραιότητα για την κυβέρνηση Τραμπ, που επιδιώκει να εντείνει τη διμερή οικονομική και αμυντική συνεργασία.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ελάφρυνση του χρέους, ενώ γίνονται βήματα για επενδύσεις με τον κ. Τραμπ να τονίζει πως: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε σαφές μήνυμα για τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες αξιόπιστης ανακούφισης από το χρέος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά την συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο. Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ηγετών βρέθηκαν θέματα ασφάλειας, άμυνας και οικονομίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εστίασε στη στρατηγική σχέση των δύο χωρών χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα αξιόπιστο συνομιλητή και «λίκνο του πολιτισμού».

Στο μέτωπο της οικονομίας και μετά τη συμφωνία Αλέξη Τσίπρα και Κριστίν Λαγκάρντ για άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτίμησε ότι η χώρα σύντομα θα ανακάμψει, αναφερόμενος στα θετικά σημάδια που παρουσιάζει προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Το Χρηματιστήριο έφτασε στις 23.000 μονάδες, ελπίζω σύντομα και η Ελλάδα να επιτύχει το ίδιο» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου από όπου υπήρξαν δηλώσεις, όπως αναμενόταν, για το επίμαχο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

«Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες που ανακάμπτουν από την οικονομική κρίση. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα παρέχει ιδανικές ευκαιρίες για επενδύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ καθιστώντας την ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό πόλο.

«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα και να τη βοηθήσουμε να ορθοποδήσει» επισήμανε ο κ. Τραμπ δηλώνοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας «ιδιαίτερος άνθρωπος» που «έκανε κάτι ιδιαίτερο».

Είπε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι ελκυστικός τόπος για ιδιωτικές επενδύσεις, συμπλέοντας με τον Έλληνα πρωθυπουργό που είπε ότι το κεντρικό μήνυμα που θέλει να στείλει από την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ είναι ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο ελκυστικός τουριστικός προορισμός, αλλά και ελκυστικός επενδυτικός προορισμός».

Μάλιστα δημιουργείται ειδική ομάδα των υπουργείων Οικονομίας και Εμπορίου για τις επενδύσεις Αμερικανών στην Ελλάδα.

Η βάση της Σούδας και η αναβάθμιση των ελληνικών F-16

Κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο υπήρξε συμφωνία ύψους 2,4 δισ. δολαρίων για την αναβάθμιση των ελληνικών F-16.

Τη συμφωνία αποκάλυψε κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Λίγο μετά το τέλος των κοινών δηλώσεων τόσο το Μαξίμου όσο και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος διευκρίνιζαν σε σχέση με τη διαφαινόμενη συμφωνία των 2,4 δισ. δολαρίων ότι πρόκειται για 1,4 δισ. ευρώ αμερικανικά κεφάλαια και 1 δισ. ευρώ ελληνικά κεφάλαια για την αναβάθμιση των F-16, χωρίς να απαντούν στο αν επίκειται και αγορά νέων αεροσκαφών, στην οποία αναφέρθηκε στις δηλώσεις ο Αμερικανός πρόεδρος.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη συμφωνία για αναβάθμιση των F-16, το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σε αυτήν πολλές φορές, ενώ είπε ότι θα βοηθήσει τις ΗΠΑ αφού θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας στους Αμερικανούς πολίτες.

Σχετικά με την αναφορά του Προέδρου Τραμπ για 2,4 δισ. δολάρια για το κόστος αναβάθμισης των F-16, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η «οροφή» για την Ελλάδα, για τον ελληνικό προϋπολογισμό, είναι 1,1 δισεκ. ευρώ σε βάθος 10ετίας-15ετίας. Σε αυτό το ποσό μάλιστα συμπεριλαμβάνονται, όπως είπε, και έξοδα 350 εκατ. υπέρ του αμερικανικού δημοσίου.

Ευχαρίστησε τους Έλληνες για τη φιλοξενία στη βάση της Σούδας. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες γιατί φιλοξενούν αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στη βάση της Σούδας. Και να τους συγχαρώ γιατί δαπανούν το 2% του προϋπολογισμού για τις αμυντικές τους δαπάνες» δήλωσε συγκεκριμένα.

Υπό τον τίτλο «Το μήνυμα του Τραμπ στον Τσίπρα: οι ΗΠΑ μπορεί να αυξήσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμμαχο κλειδί στο NATO», το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC αναφέρεται στη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι δυο ηγέτες συζήτησαν την επέκταση της συμφωνίας για τη χρήση της αμερικανικής ναυτικής βάσης στη Σούδα.

Η βάση διαδραματίζει κρίσιμο, στρατηγικό ρόλο στα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ για την αντιμετώπιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και της τρομοκρατίας καθώς και την προστασία των ενεργειακών πηγών στη Μέση Ανατολή και στον Κόλπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει το CNBC, η Ουάσιγκτον φέρεται να εξετάζει την κατασκευή και δεύτερης βάσης στη νότια Κρήτη.

Tags: ΤΡΑΜΠΤΣΙΠΡΑΣ
Previous Post

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σε σήραγγα της Εγνατίας – Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε νταλίκα

Next Post

Τα νέα παράβολα και πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Next Post
σπιτια αυθαιρετα

Τα νέα παράβολα και πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκδήλωση ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Καλαμιά
  • Αβδέλλα Γρεβενών: 83η Πανελλήνια Ορειβατική Διαδρομή σε μονοπάτια
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Σε αρνητική τροχιά τρεις δήμαρχοι, σε θετική ο Ζευκλής(πίνακες)
  • Γρεβενά: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»
  • Η νύφη ανησυχούσε ότι η έγκυος φίλη της θα την επισκιάσει στον γάμο και έτσι ακύρωσε την πρόσκληση: «Έχω μείνει άφωνη»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr