• Latest

Τι λέει η Ενορία Αγίου Νικολάου για το επεισόδιο στην πλατεία Γεράνειας

4 Δεκεμβρίου 2018
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Σιάτιστας. Οι ημιτελικοί

26 Ιουλίου 2025
Πυροσβεστική

Βόιο: Κάηκε στάβλος στο Κλήμα

26 Ιουλίου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Αναπτυξιακός Σχεδιασμός «κεκλεισμένων των θυρών». Μεθόδευση ή φοβικό σύνδρομο του Περιφερειάρχη;

26 Ιουλίου 2025
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αλλαγές στην εκλογή δημάρχων, περιφερειαρχών -Νέο πειθαρχικό αιρετών

26 Ιουλίου 2025
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση

Πώς μια σπάνια αλλεργία στο σπέρμα επηρέασε τη γονιμότητα νεαρής γυναίκας – Ποια συμπτώματα αγνόησαν οι γιατροί

26 Ιουλίου 2025
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Το…τερμάτισε 32χρονος: Οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και πινακίδες

26 Ιουλίου 2025
υπολογιστης

Πόθεν έσχες… λαβράκια: Καθηγήτρια με 100.000 ευρώ, αντιδήμαρχος με 1 εκατ. και στελέχη ΚΤΕΛ με 600.000 ευρώ

26 Ιουλίου 2025
εκλειψη ηλιος

Η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου όλων των εποχών θα ρίξει στο σκοτάδι τη Γη για 7 λεπτά

26 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Ποια φάρμακα θα διατίθενται δωρεάν κατά της παχυσαρκίας

26 Ιουλίου 2025
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Κληρονομιά χωρίς δικαστήρια: Η επανάσταση στις διαθήκες μετά από 80 χρόνια

26 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Σύλληψη 50χρονου για απειλή, εξύβριση κατ΄ εξακολούθηση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου

26 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα έως 1.000 ευρώ σε μητέρες – Ξεκινούν οι αιτήσεις

26 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Τι λέει η Ενορία Αγίου Νικολάου για το επεισόδιο στην πλατεία Γεράνειας

sierafm by sierafm
4 Δεκεμβρίου 2018
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
41
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αγαπητοί ακροατές, της πόλεώς μας, χαίρετε.

Είναι σε όλους φρόνιμο και συνετό, πριν ακούσουμε και τις δύο πλευρές των εμπλεκομένων σε κάποια υπόθεση, να μην εκφέρουμε καμμία γνώμη, ούτε να βγάζουμε συμπεράσματα, ούτε, πολύ περισσότερο, να ομιλούμε από το ραδιόφωνο και ακούει ένα πολυπληθές ακροατήριο, ακόμη και εκτός Ελλάδος, παίρνοντας το μέρος του ενός και καταδικάζοντας τον άλλο. Γι’ αυτό κι εγώ, ως Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, θα ήθελα να ενημερώσω υπευθύνως τους αγαπητούς ακροατές των ραδιοφωνικών σταθμών της πόλεώς μας εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Το πρωί της Δευτέρας ενημερώθηκα, εγώ ο Ιερέας Βασίλειος Βασιλείου, από τον κ. Νικόλαο Καρακουλάκη, Εκκλησιαστικό Σύμβουλο ότι, στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας υπάρχει συνεργείο του Δήμου και τοποθετεί δένδρο χριστουγεννιάτικο και παράσταση της γεννήσεως του Χριστού (φάτνη). Μου ανέφερε ότι ήδη έχουν ανοιχθεί με τρυπάνι τρύπες στις πλάκες από γρανίτη, πράγμα καταστροφικό αλλά και επικίνδυνο να χαλάσει το δάπεδο από τις παγωνιές του χειμώνα.

Οι ενέργειες αυτές έγιναν όλως αυθαιρέτως, χωρίς καμμία ενημέρωση από τον Δήμο και έγκριση από την Εκκλησιαστική Επιτροπή. Αμέσως ενημερώνω την Αρχιτέκτονα – Μηχανικό κα Στεργιανή Πάκα, για να πάει να δει τι γίνεται. Στη συνέχεια τηλεφωνώ στον κ. Δήμαρχο, τον ενημερώνω για το συμβάν, και μου απαντά ότι ευρίσκεται στην Αθήνα και δεν γνωρίζει για τις ενέργειες αυτές. Μετά τηλεφωνώ στον κ. Αντιδήμαρχο και μου λέει ότι, δεν γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται. Κατόπιν τηλεφώνησα στον κ. Γεώργιο Καραμάνη, τεχνικό και ηλεκτρολόγο του Δήμου, ο οποίος δεν απαντούσε τηλεφωνικά.

Στη συνέχεια, μαζί με τους Επιτρόπους επικοινωνήσαμε με την Αστυνομία, για να έλθει να σταματήσει τις εργασίες, ώσπου να συνεννοηθούμε με τον Δήμο. Ήλθε ο κ. Υποδιοικητής της Αστυνομίας και πήγαμε όλοι μαζί στον χώρο έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας και είδαμε τι είχε γίνει. Εκείνη τη στιγμή έρχεται και η κα Καλλιόπη Δάρδα, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας, αρκετά επιθετική, λέγοντας ότι, είμαι Πρόεδρος του Τ. Σ. Σιάτιστας και κάνω ό, τι θέλω για το καλό του τόπου και των πολιτών. Της είπα ότι αυτά που κάνει είναι αυθαίρετα και χωρίς την συγκατάθεση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής. Της είπα ότι εδώ, σ’ αυτό το σημείο, έχει γίνει καταστροφή του δαπέδου. Της πρότεινα να βάλουν το δένδρο και τη φάτνη στο επάνω επίπεδο του εξωτερικού χώρου της Εκκλησίας ή στην ανατολική γωνία του όλου οικοπέδου. Η κα Πρόεδρος απευθυνόταν στους παρόντες και τους προέτρεπε να ξεσηκωθούν εναντίον μου, επειδή δεν είμαι σιατιστινός και δεν έχω λόγο για τα πράγματα του τόπου. Άρχισαν κάποιοι να μου επιτίθενται άσχημα φραστικά, και για να μη γίνει μεγαλύτερος θόρυβος έφυγα και ήρθα στο γραφείο της ενορίας.

Εκεί κάλεσα τον νομικό Σύμβουλο της Ενορίας μας, τον δικηγόρο κ. Αναστάσιο Τσιαούση, για να μας συμβουλεύσει τι να πράξουμε. Του είπαμε ότι δεν διαφωνούμε στο να τοποθετηθούν, το χριστουγεννιάτικο δένδρο και η φάτνη, στον εκκλησιαστικό χώρο, αλλά σε κάποιο άλλο σημείο από αυτό που επέλεξαν.  Μας πρότεινε ότι, για να συνεχισθούν οι εργασίες, θα πρέπει ο Δήμος να κάνει αίτηση προς την Εκκλησιαστική Επιτροπή, ζητώντας τον κατάλληλο χώρο και για τόσο χρονικό διάστημα, και να έλθουν εκπρόσωποι του Δήμου να συζητήσετε και να συμφωνήσετε.

Όταν άκουσε η κα Δάρδα ότι, πρέπει να κάνει αίτηση, είπε, φέρτε μου ένα χαρτί να κάνω αίτηση. Της απαντώ, η αίτηση πρέπει να γίνει επισήμως, με υπογραφή και την σφραγίδα του Δήμου. Αυτή τότε αντέδρασε και είπε ότι εγώ δεν κάνω αίτηση χωρίς να κάνω συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου. Την ερωτά ο δικηγόρος κ. Αν. Τσιαούσης, για να κάνεις αυτόν τον στολισμό, έκανες σύγκληση Συμβουλίου; Και απαντά, δεν έκανα. Αυτά τα κάνω μόνη μου, είμαι Πρόεδρος του Τοπικού, και θέλω να στολιστεί η πόλη μας. Εγώ θα συνεχίσω και στείλτε με στο αυτόφωρο. Λέγοντας αυτά έφυγε για το Δημαρχείο.

Μετά από λίγη ώρα, μάς τηλεφώνησαν από τον Δήμο. Ήταν ο κ. Τζαβέλλας Αθανάσιος, δικηγόρος – συνεργάτης του Δήμου, ο οποίος μάς είπε ότι θα σάς αποστείλουμε από τον Δήμο αίτηση. Περιμέναμε για αρκετή ώρα και αίτηση δεν είδαμε. Μάθαμε, όμως, ότι το δένδρο, τη φάτνη και τα στολίδια τα πήραν, και νομίσαμε ότι η υπόθεση τελείωσε εδώ.

Το λυπηρό είναι ότι το απόγευμα, στις 5.00, στο δελτίο ειδήσεων του «ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ» μίλησε η κα Καλλιόπη Δάρδα, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, η οποία δεν εκφραζόταν ευπρεπώς προς το πρόσωπό μου, και δεν εξέθεσε ακριβώς τα πράγματα, όπως αυτά συνέβησαν. Μίλησε, επίσης, ο κ. Μιχάλης Καραμπατζιάς, Δημοτικός Σύμβουλος, χωρίς τον αρμόζοντα τρόπο, καταφερόμενος προσωπικά εναντίον μου, ο οποίος χωρίς να γνωρίζει ακριβώς τα γεγονότα, εξέφερε γνώμες και συμπεράσματα, τα οποία απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Είναι γνωστό ότι, οι αποφάσεις στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παίρνονται συλλογικά και εκφέρονται δια του Προέδρου. Δεν αποφασίζει μόνος του ο Πρόεδρος. Μίλησε, τέλος και ο κ. Δημήτριος Τουρλούμης, ο οποίος ως αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας, κατά τη γνώμη μας, έβαλε τα πράγματα στη σωστή θέση. Μίλησε απλά, κατανοητά, αντικειμενικά και χωρίς εμπάθεια, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

Τελειώνοντας, σάς ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε, και θα ήθελα να βεβαιώσω ότι, ολόκληρο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, οι Ιερείς π. Βασίλειος, π. Νέστορας και τα μέλη, Καρακουλάκης Νικόλαος, Λεζγίδης Αντώνιος, Γκουρομίσιος Παναγιώτης και Στέφανος Σβώλης, άσχετα από τα ποικίλα εναντίον μας λόγια, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί προς τον Δήμο, για συνεργασία προς όφελος των δημοτών.

Με εκτίμηση

Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Ο Πρόεδρος

 

 

 

 

Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Λ. Βασιλείου

 

Tags: Σιάτιστα
Previous Post

Γιάννης Θεοφύλακτος για πολίτες που κάνουν σκοπιές: “κάθε εργαζόμενος είναι ιερό πρόσωπο – δεν υπάρχει εθελοντική εργασία”

Next Post

Δασκάλα ξέχασε κλειδωμένα δύο παιδιά στην τάξη

Next Post
ΣΧΟΛΕΙΟ

Δασκάλα ξέχασε κλειδωμένα δύο παιδιά στην τάξη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Σιάτιστας. Οι ημιτελικοί
  • Βόιο: Κάηκε στάβλος στο Κλήμα
  • Αναπτυξιακός Σχεδιασμός «κεκλεισμένων των θυρών». Μεθόδευση ή φοβικό σύνδρομο του Περιφερειάρχη;
  • Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αλλαγές στην εκλογή δημάρχων, περιφερειαρχών -Νέο πειθαρχικό αιρετών
  • Πώς μια σπάνια αλλεργία στο σπέρμα επηρέασε τη γονιμότητα νεαρής γυναίκας – Ποια συμπτώματα αγνόησαν οι γιατροί

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr