• Latest
Παρασκευή Βρυζίδου

Τοποθέτηση της Παρασκευής Βρυζίδου για θέματα υγείας και τον αντικαπνιστικό νόμο στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων- Bίντεο

21 Νοεμβρίου 2019
Βόιο: Ένας αιώνας «Αρετής»- Η «αρχόντισσα» της Κορυφής έγινε 100 χρονών

Βόιο: Ένας αιώνας «Αρετής»- Η «αρχόντισσα» της Κορυφής έγινε 100 χρονών

17 Ιανουαρίου 2026

Εκλογές στον Μορφωτικό Όμιλο Βελβεντού

17 Ιανουαρίου 2026
Εορδαία: Σύλληψη 44χρονου από την υπηρεσία Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

Εορδαία: Σύλληψη 44χρονου από την υπηρεσία Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

17 Ιανουαρίου 2026
κλοπη, πορτοφολι

Κοζάνη: Μπήκε στο σπίτι 79χρονου και έκλεψε χρήματα

17 Ιανουαρίου 2026
Βόιο:  Έκοψε την βασιλόπιτα με τους προέδρους των Κοινοτήτων ο Χρήστος Ζευκλής. Φωτογραφίες

Βόιο: Έκοψε την βασιλόπιτα με τους προέδρους των Κοινοτήτων ο Χρήστος Ζευκλής. Φωτογραφίες

17 Ιανουαρίου 2026
Έναρξη κατασκευής μονάδας ΣΗΘΥΑ για την κάλυψη των αναγκών τηλεθέρμανσης της Δ. Μακεδονίας

ΔΕΗ: Με γοργούς ρυθμούς «θερμαίνεται» η νέα μονάδα ΣΗΘΥΑ στη Δυτική Μακεδονία – Η επένδυση των 80 εκατ. που διασφαλίζει την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων

16 Ιανουαρίου 2026
Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα

Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα

16 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης στο Ακτινολογικό Τμήμα του Μποδοσάκειου»

16 Ιανουαρίου 2026
Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

16 Ιανουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026

16 Ιανουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 19χρονος έκλεψε το ταμείο. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση

16 Ιανουαρίου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 19/1

16 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 17 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home VIDEOS

Τοποθέτηση της Παρασκευής Βρυζίδου για θέματα υγείας και τον αντικαπνιστικό νόμο στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων- Bίντεο

sierafm by sierafm
21 Νοεμβρίου 2019
in VIDEOS, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Παρασκευή Βρυζίδου
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τοποθέτηση Π. Βρυζίδου για θέματα Υγείας & Αντικαπνιστικό Νόμο στη Διαρ. Επιτρ. Κοινωνικών Υποθέσεων” 

«Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Υπουργοί, το θέμα της υγείας στη χώρα μας νοσεί, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας λιγότερο και σε άλλες περισσότερο.

Στις περιοχές που βρίσκονται στην Περιφέρεια, έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα, ίσως μεγαλύτερα από αυτά που φαίνονται να περιγράφονται στο νομοσχέδιο και γενικότερα στις συζητήσεις.

Η Περιφέρεια, της Δυτικής Μακεδονίας, από όπου προέρχομαι και ο Ν. Κοζάνης, έχει περιοχές όπου υπάρχουν προβλήματα στην αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών, όπου οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρονται σε κρίσιμες καταστάσεις, είτε στα Γιάννενα, είτε στη Θεσσαλονίκη.  Εκτός του ότι δεν υπάρχει η οργάνωση σ’ αυτά τα δύσκολα περιστατικά, δεν υπάρχει ούτε και στου πρώτου βαθμού. Δηλαδή, η βοήθεια στους αγροτικούς γιατρούς, όπου έχουμε μεγάλες περιοχές, πολλά χωριά απομακρυσμένα το ένα από το άλλο και δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός για 15 μέρες, για να μπορεί να έχει ο πολίτης και τις συνταγές και τα φάρμακά του, ανά τακτά διαστήματα, δηλαδή, το ελάχιστο το οποίο απαιτείται.

Επίσης, τα προβλήματα στις περιοχές μας, είναι ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς όσους απαιτούνται, δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό και οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν πολλές εφημερίες, κουράζονται και οι ίδιοι, αλλά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν και τους πολίτες και τα ραντεβού του κόσμου για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί, ξεπερνούν και πολλούς μήνες.

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι το βήμα που γίνεται είναι θετικό, γιατί η κυβέρνηση προβληματίζεται στο θέμα της υγείας και ξεκινά να κάνει προσπάθειες και βήματα για να βοηθήσει προς σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Σήμερα, με αυτό το νομοσχέδιο, είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα έκτακτα περιστατικά, καθώς επίσης μετανάστες και πρόσφυγες, κορυφαία ζητήματα για τα οποία οφείλουμε να έχουμε μια πολύ καλή οργάνωση. Επειδή τα προβλήματα είναι όλα μαζί, εάν κάποια λυθούν θα έχουμε περιθώριο να πάμε καλύτερα και να οργανώσουμε και τα υπόλοιπα.

Όσον αφορά το ότι έχουμε ένα καινούργιο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, πραγματικά είναι σημαντικό που δίνει τη δυνατότητα της ευελιξίας, γιατί στα θέματα της υγείας που είναι κορυφαία και που έχουν να κάνουν με επιδημίες, που έχουν να κάνουν με την υγεία του ανθρώπου και τη ζωή του, πραγματικά δε νομίζω ότι μπαίνει θέμα το ποιος θα προσληφθεί αλλά το πόσο γρήγορα θα γίνει, για να φέρουμε και αποτέλεσμα. Όσες φορές στις περιοχές μας είχαμε ανάγκες για προσωπικό, εκείνο που μας ενδιέφερε ήταν επιτέλους να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα.

Η ευελιξία, είναι προς την σωστή κατεύθυνση, η ευελιξία στα θέματα της υγείας, νομίζω, δεν πρέπει να μπαίνει στο μικροσκόπιο και να συζητιέται με τον τρόπο που συζητήθηκε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα μεροληψίας σε τέτοια κορυφαία θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ανθρώπινη ζωή και νομίζω, ότι όλα τα επιμέρους ζητήματα έτσι όπως οργανώθηκαν, δείχνουν την βούληση για να πάμε να κάνουμε βήματα.

Σίγουρα, όπως είπε και ο Υπουργός, καταστρώνεται το πλαίσιο αλλά είναι και οι άνθρωποι που θα το εφαρμόσουν. Είμαι πεπεισμένη ότι υπάρχει θέληση και πραγματικά, με αυτή τη θέληση θα πρέπει να δουλέψουμε για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σχετικά με τον Αντικαπνιστικό νόμο, υπάρχουν θέματα και έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές με τους μαγαζάτορες με τις απομακρυσμένες περιοχές. Νομίζουμε, όμως ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση τα μέτρα και η βούληση να εφαρμοστεί ο Αντικαπνιστικός, αρκεί να μπορέσουμε να εξηγήσουμε στον κόσμο, ότι έχει να κάνει πρώτα με την υγεία των ανθρώπων που παθητικά καπνίζουν αλλά και των καπνιστών, όπου η υγεία τους οι αρρώστιες και ο θάνατος που προέρχεται από το κάπνισμα επιφέρει και κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στη χώρα και τεράστιες επιπτώσεις γενικότερα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ευχαριστώ».

Previous Post

Ξεκινούν επιτέλους και πάλι οι εργασίες για τα διόδια στη Σιάτιστα

Next Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Κλήρωση για Γ και Δ φάση κυπέλλου

Next Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Κλήρωση για Γ και Δ φάση κυπέλλου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόιο: Ένας αιώνας «Αρετής»- Η «αρχόντισσα» της Κορυφής έγινε 100 χρονών
  • Εκλογές στον Μορφωτικό Όμιλο Βελβεντού
  • Εορδαία: Σύλληψη 44χρονου από την υπηρεσία Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος
  • Κοζάνη: Μπήκε στο σπίτι 79χρονου και έκλεψε χρήματα
  • Βόιο: Έκοψε την βασιλόπιτα με τους προέδρους των Κοινοτήτων ο Χρήστος Ζευκλής. Φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr