• Latest
κορονοιος, εξεταση

Τουρισμός: Με 8.000 «έξυπνα» τεστ την ημέρα η υποδοχή των τουριστών

29 Ιουνίου 2020
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ

19 Δεκεμβρίου 2025
Έγιναν οι εκλογές στον Φιλοζωικό Σύλλογο Σιάτιστας “Η Ευθύνη”

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο Σισάνι για φόλα

19 Δεκεμβρίου 2025
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

19 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Άργος Ορεστικό: Σύλληψη 13χρονου μαθητή με μαχαίρι «πεταλούδα» στο σχολείο – Στο Αυτόφωρο και οι γονείς

19 Δεκεμβρίου 2025
Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων

Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων

19 Δεκεμβρίου 2025
Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

Η Δυτική Μακεδονία στρέφει το βλέμμα στον ουρανό: Παρουσιάστηκε το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα

19 Δεκεμβρίου 2025
Ο Δήμος Κοζάνης στο Πρόγραμμα Μάθησης Αδελφοποίησης, στο πλαίσιο της αποστολής Κλιματικά Ουδέτερες – Έξυπνες πόλεις

Ο Δήμος Κοζάνης στο Πρόγραμμα Μάθησης Αδελφοποίησης, στο πλαίσιο της αποστολής Κλιματικά Ουδέτερες – Έξυπνες πόλεις

19 Δεκεμβρίου 2025
Μοίρασε τρόφιμα και είδη υγιεινής του Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Γρεβενών

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Γρεβενών δίπλα στους συμπολίτες μας, με πράξεις αλληλεγγύης ενόψει των εορτών

19 Δεκεμβρίου 2025
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Υπονόμευση της Δημοκρατικής Λειτουργίας και του Κύρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας από τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

19 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, έχει ως σύμμαχο όλη την κοινωνία»

Στολισμός χριστουγεννιάτικων δέντρων μουσείων ΕΦΑ Κοζάνης

19 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, έχει ως σύμμαχο όλη την κοινωνία»

Καλλιόπη Βέττα: «Ο δίκαιος αγώνας των αγροτών για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, έχει ως σύμμαχο όλη την κοινωνία»

19 Δεκεμβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σερβίων για το 2026

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τουρισμός: Με 8.000 «έξυπνα» τεστ την ημέρα η υποδοχή των τουριστών

sierafm by sierafm
29 Ιουνίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος, εξεταση
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Με εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης ο έλεγχος στους επισκέπτες της χώρας – Υποχρεωτική η συμπλήρωση της ειδικής υπεύθυνης δήλωσης πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα – Χαρδαλιάς: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν τους ελέγχους για κορωνοϊό στα νησιά
Τρία σημαντικά πλεονεκτήματα ετοιμάζεται να αξιοποιήσει η χώρα εν όψει της κρίσιμης επανεκκίνησης της τουριστικής περιόδου από την 1η Ιουλίου, με την πανδημία να βρίσκεται σε φάση αναζωπύρωσης στην Ευρώπη και σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Πρώτο πλεονέκτημα για την Ελλάδα είναι η πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα που διατηρεί σταθερά τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, από την άρση των περιοριστικών μέτρων, στις αρχές του περασμένου Μαΐου και μετά, με τον δείκτη μετάδοσης R0 να βρίσκεται κάτω από το 0,3.

Προβάδισμα ελπίζεται ότι θα δώσει στη χώρα σε ό,τι αφορά το δυναμικό «παρών» της στο πεδίο της τουριστικής βιομηχανίας και το Σχέδιο Υπηρεσιών Υγείας για τα νησιά, το οποίο καταρτίστηκε από το αρμόδιο υπουργείο για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ο «έξυπνος» δειγματοληπτικός έλεγχος (μοριακός) που θα γίνεται στους επισκέπτες της χώρας από την Τετάρτη σε όλες τις επίσημες πύλες, χερσαίες, από θαλάσσης και αέρος, αποτελεί το τρίτο πλεονέκτημα – ουσίας και καινοτομίας κυριολεκτικά. Θα αξιοποιεί αλγοριθμικές μεθόδους και εργαλεία της Τεχνητής Νοημοσύνης προκειμένου να εντοπίζει τους τουρίστες που πρέπει να ελεγχθούν επειδή έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν μολυνθεί και να μεταφέρουν εν αγνοία τους επικίνδυνο ιικό φορτίο.

Βάση για τη λειτουργία του «έξυπνου» ελέγχου, άλλως smart testing, αποτελούν οι ηλεκτρονικές φόρμες Passenger Locator Form (PLF), τις οποίες θα συμπληρώνουν υποχρεωτικά όλοι οι επισκέπτες της χώρας, με όποιο τρόπο κι αν ταξιδεύουν και από όποια πύλη εισόδου κι αν περνούν στην Ελλάδα.

Η συμπλήρωση του εντύπου PLF και η αποστολή του με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις αρμόδιες ελληνικές αρχές θα γίνεται τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την είσοδο στη χώρα. Ενδεικτικά, κανένας επιβάτης δεν θα μπορεί να κάνει check-in στο αεροδρόμιο εάν δεν δηλώσει πρώτα και υποχρεωτικά όλα όσα ζητεί η σχετική φόρμα, όπως τη χώρα από την οποία ξεκινά το ταξίδι του, εκείνες που έχει επισκεφθεί τις τελευταίες 14 ημέρες, το κατάλυμα στο οποίο θα διαμείνει, την οικογενειακή του κατάσταση, τυχόν προβλήματα υγείας κ.ά. Στις χερσαίες ή τις από θαλάσσης πύλες εισόδου της χώρας οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώνουν κατά τον χρόνο εισόδου την υπεύθυνη δήλωση PLF.

Την ευθύνη για τη συλλογή των δεδομένων PLF με τα οποία θα τροφοδοτείται ο πρωτοποριακός μηχανισμός Τεχνητής Νοημοσύνης θα την έχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Την ευθύνη για την τροφοδοσία, την επεξεργασία των στοιχείων, αλλά και την αξιοποίησή τους σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή τον σχεδιασμό του «έξυπνου» δειγματοληπτικού ελέγχου στους τουρίστες, θα την έχουν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον Κορωνοϊό. Την υλοποίηση των ελέγχων θα αναλάβουν ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και η Πολιτική Προστασία.

Με αυτό τον τρόπο οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές της χώρας θα έχουν σε ημερήσια βάση εικόνα για τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των τουριστών που πρέπει να ελεγχθούν και αναλόγως θα δρομολογούν τα τεστ σε αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαίους συνοριακούς σταθμούς. Οσοι τουρίστες υποβάλλονται σε έλεγχο θα πρέπει να αυτοπεριοριστούν στο κατάλυμα που έχουν δηλώσει μέχρι να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του τεστ.

Οι τυχόν θετικοί στον κορωνοϊό θα μπαίνουν αμέσως σε καραντίνα διάρκειας 14 ημερών είτε στα ξενοδοχεία, είτε στα δωμάτια καραντίνας που ορίζονται κατά περίπτωση ξενοδοχείου. Το διάστημα αυτό θα είναι ανεξάρτητο με τις ημέρες παραμονής που είχαν δηλώσει ή προγραμματίσει για την περίοδο των διακοπών τους. Η τήρηση της καραντίνας θα ελέγχεται από την Πολιτική Προστασία και οι τυχόν παραβάτες θα καταβάλλουν πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Εφόσον ανακύψει ανάγκη νοσηλείας, αυτή θα παρασχεθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σχέδιο Υγείας για τη νησιωτική χώρα, αλλά και το πλαίσιο περίθαλψης με βάση τη χώρα προέλευσης. Για παράδειγμα, για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης προβλέπονται νοσηλεία και περίθαλψη, με τα έξοδα νοσηλείας να καλύπτονται από την Ελλάδα και να αποδίδονται στη συνέχεια από τη χώρα προέλευσης του επισκέπτη βάσει των σχετικών διακρατικών συμφωνιών.

Τι ισχύει από 1ης Ιουλίου

Το άνοιγμα των αεροδρομίων την περασμένη Δευτέρα έδωσε το έναυσμα για την έναρξη του τουρισμού στη χώρα μας. Για τις δύο επόμενες ημέρες του Ιουνίου, όλοι όσοι περνούν τα ελληνικά σύνορα από τις πύλες εισόδου που έχουν ανοίξει θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό υποχρεωτικά εάν προέρχονται από χώρα με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Αν ταξιδεύουν προς την Ελλάδα από χώρα που έχει χαρακτηριστεί ότι έχει χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, τότε θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό έλεγχο για τον νέο κορωνοϊό.

Από 1ης Ιουλίου, και για τους επόμενους τρεις μήνες που έχει προσδιοριστεί η διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, το πλαίσιο των ελέγχων αλλάζει και αυτοί που θα γίνονται στους τουρίστες θα είναι δειγματοληπτικοί. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Τουρισμού και της Πολιτικής Προστασίας, θα μπορούν να διενεργούνται σε ημερήσια βάση 6.000 με 8.000 «έξυπνοι» δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε τουρίστες.

Οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση για την πρωτόγνωρη κατάσταση που θα κληθούν να διαχειριστούν το επόμενο διάστημα. Με δεδομένο ότι η τουριστική επανεκκίνηση γίνεται με εξαιρετικά χαμηλή κυκλοφορία του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και δύο μικρές τοπικές επιδημίες σε αποδρομή, στην Ξάνθη και τη Ροδόπη, οι αρμόδιοι υπογραμμίζουν πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθεί η ίδια επιδημιολογική εικόνα.

«Η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα είναι πολύ καλή. Το γεγονός ότι καταγράφονται σποραδικά, μεμονωμένα κρούσματα, εκτός από τις δύο τοπικές εστίες στη Θράκη, είναι θετικό. Επίσης, είναι σημαντικό ότι διενεργούνται συνεχώς έλεγχοι στον πληθυσμό, που επιτρέπουν ακόμη πιο μεγάλη ευκρίνεια στην εικόνα. Οσο περισσότεροι έλεγχοι γίνονται τόσο θα περιορίζεται η διασπορά. Κι αυτό διότι τα τεστ οδηγούν σε εντοπισμό ασυμπτωματικών ασθενών, σε απομόνωση, σε ιχνηλάτηση, δηλαδή σε μία καλά ελεγχόμενη κατάσταση», λέει ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθήνας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής.

Τα εισαγόμενα κρούσματα αναμένονται. Το κρίσιμο στοιχείο για τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές είναι να έχουν ταυτότητα και σαφή πηγή μετάδοσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, έως και 20 «ορφανά» κρούσματα την ημέρα στην επικράτεια αποτελούν διαχείρισιμο σενάριο για το επόμενο κρίσιμο τρίμηνο του τουρισμού.

«Πάνω από 20 θετικά κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως χωρίς γνωστή πηγή μετάδοσης θα θέσουν σε συναγερμό τους αρμόδιους, και πάνω από 50 σηματοδοτούν μια κατάσταση που βγαίνει εκτός ελέγχου», λέει ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης. Συνεπώς, οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνονται εγκαίρως και προτού ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πάνω από τα όρια.

Τα εισαγόμενα κρούσματα

Τον Ιούνιο, με βάση τα μαθηματικά μοντέλα, καταγραφόταν 1 θετικό εισαγόμενο κρούσμα ανά 2.000 επισκέπτες. Εάν υποτεθεί ότι η χώρα θα δεχτεί περίπου 5 εκατομμύρια επισκέπτες τη φετινή τρίμηνη τουριστική σεζόν, υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν έως και 2.500 θετικοί στον κορωνοϊό τουρίστες μέσα σε αυτό το διάστημα. Από αυτούς θα χρειάζονταν περί τους 375 νοσηλεία. Είναι ένας αριθμός ασθενών που θεωρείται διαχειρίσιμος με βάση τις δραστικές βελτιώσεις που έγιναν στο σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας, με προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές, μέσα διακομιδής, ειδικές κάψουλες αρνητικής πίεσης κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Σχέδιο Υπηρεσιών Υγείας για τη νησιωτική χώρα που είχε παρουσιάσει το «ΘΕΜΑ», έχουν διασυνδεθεί οι δομές υγείας των νησιών με νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας. Πάνω στην ακτινωτή αυτή διασύνδεση, την «υιοθεσία» όπως την ονομάζει το υπουργείο Υγείας, κάθε νησιού και της δομής υγείας του από ένα νοσοκομείο, δομείται το testing, δηλαδή το πρόγραμμα ελέγχου για τον κορωνοϊό, αλλά και το σχέδιο διακομιδής των τυχόν περιστατικών -επιβεβαιωμένων- κορωνοϊού που χρειάζεται να νοσηλευτούν.

Σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα θετικά κρούσματα, καταγράφεται προβληματισμός για τα χαρακτηριστικά τους και για το πώς μπορεί να επηρεάσουν, να αλλάξουν την επιδημιολογική εικόνα ή και να πιέσουν το σύστημα υγείας. Προβληματίζονται, για παράδειγμα, οι ειδικοί για το ενδεχόμενο που αξιοσημείωτο ποσοστό των τουριστών είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή με προβλήματα υγείας, καθώς τότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα δεχτεί μεγαλύτερη πίεση το σύστημα υγείας.

Οι επιπλοκές της λοίμωξης COVID-19 είναι μεγαλύτερες σε ευπαθή ή ηλικιωμένα άτομα και επίσης απαιτούνται περισσότερες ημέρες νοσηλείας. Ωστόσο, αυτό το σενάριο θεωρείται λιγότερο πιθανό, καθώς οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν σε ομάδες κινδύνου δέχονται συστάσεις και υποδείξεις να μην ταξιδέψουν. Αντίθετα, φαίνεται πιο πιθανό τα όποια εισαγόμενα κρούσματα να αφορούν νέους και ασυμπτωματικούς.

Ο κίνδυνος που ελλοχεύει στην περίπτωση αυτή είναι να μεταδώσουν τον κορωνοϊό, γεγονός που θέτει σε μεγαλύτερη απειλή τους μεγαλύτερους σε ηλικία και τους ασθενείς εντός της χώρας και της περιοχής όπου έχουν καταλύσει οι τουρίστες. Γι’ αυτό και οι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα απόστασης και υγιεινής από όλους, τόσο από τους Ελληνες ηλικιωμένους ή όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όσο και από τους τουρίστες. Εάν όλοι τηρούν τα μέτρα, ουσιαστικά προστατεύουν τους εαυτούς τους και περιορίζουν δραστικά το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Πηγή:protothema.gr
Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Έρευνες για το θάνατο 15χρονου από αεροβόλο

Next Post

Δηλώσεις συμμετοχής στο νεανικό διαδικτυακό εργαστήριο «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» του 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης  

Next Post
ΑΡΣΙΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στο νεανικό διαδικτυακό εργαστήριο «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» του 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης  

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ
  • Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στο Σισάνι για φόλα
  • Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο
  • Άργος Ορεστικό: Σύλληψη 13χρονου μαθητή με μαχαίρι «πεταλούδα» στο σχολείο – Στο Αυτόφωρο και οι γονείς
  • Νέες προσθήκες στο δυναμικό του Δήμου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr