• Latest

Τουρκία: Απειλεί να στείλει μετανάστες με κορωνοϊό στα νησιά – Ενίσχυση δυνάμεων στο Αιγαίο

13 Απριλίου 2020
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών

5 Ιουνίου 2025
ηλικιωμένοι

Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε

5 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την απομάκρυνση της 106ης Μοίρας Πυροβολικού Αμυνταίου

5 Ιουνίου 2025
Μαγιάγκας Γεώργιος: Για μια Δίκαιη Μετάβαση χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Σιάτιστα: Τσομπανόσκυλο προκάλεσε τροχαίο σε μηχανάκι που οδηγούσε ο πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου

5 Ιουνίου 2025
ασθενοφορο

Βόιο: Τροχαίο ατύχημα στο λεωφορείο του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ

5 Ιουνίου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σιάτιστα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου από επιχείρηση

5 Ιουνίου 2025
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Έχετε υπέρταση; Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε

5 Ιουνίου 2025
ΝΕΡΟ ΛΕΜΟΝΙ

Βάλε λίγο λεμόνι στο νερό σου… Και θα δεις τι θα γίνει

5 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Απειλεί να στείλει μετανάστες με κορωνοϊό στα νησιά – Ενίσχυση δυνάμεων στο Αιγαίο

sierafm by sierafm
13 Απριλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
26
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με ενίσχυση των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και με το σύνολο των σκαφών του λιμενικού σώματος να έχει λάβει θέσεις κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής, απαντά η χώρα μας στην νέα οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας να προωθήσει στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη, μετανάστες, μολυσμένους με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι έχουν συγκεντρώσει κυρίως απέναντι από τα νησιά του Βορειοανατολικου Αιγαίου, χιλιάδες παράνομους μετανάστες, αλλά και έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό πλωτών μέσων κάθε είδους, προκειμένου, εκμεταλλευόμενη και τον καλό καιρό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, να τους περάσει σε ελληνικό έδαφος.

Τους περισσότερους από αυτούς τους έχουν τοποθετήσει σε δυο σημεία ακριβώς απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο, επιχειρώντας έτσι να επιδεινώσουν περαιτέρω την ήδη βεβαρημένη κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκεί οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

abncdkacx

Η μεταφορά τους οργανώθηκε από τις τουρκικές επίσημες αρχές στα πρότυπα της προηγούμενης αντίστοιχης, αποτυχημένης ωστόσο, επιχείρησης που στήθηκε στον Έβρο τον περασμένο μήνα. Για τον συγκεκριμένο σκοπό, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, χρησιμοποιήθηκαν τουριστικά λεωφορεία και ταξί, στα οποία επιβιβάζονταν μετανάστες από διάφορους καταυλισμούς στο εσωτερικό της χώρας, με προορισμό κυρίως το Ντικιλι και το Τσεσμε στην περιοχή της Σμύρνης και το Αϊβαλί.

Στο πλαίσιο αυτό και προς αντιμετώπιση της νέας επιχείρησης εισβολής που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά της Άγκυρας, η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου έχει δώσει εντολή να αυξηθεί ο αριθμός των πλοίων και οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με στόχο, λαμβάνοντας θέσεις πίσω από τα σκάφη του Λιμενικού, να δημιουργηθεί μια δεύτερη γραμμή άμυνας απέναντι στις, οργανωμένες από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, μεταναστευτικές ροές.

Το γεγονός ωστόσο ότι όπως και στον Εβρο έτσι στην προκειμένη περίπτωση και στο Αιγαίο η προσπάθεια της Άγκυρας να αιφνιδιάσει, εργαλείοποιωντας για μια ακόμη φορά τους παράνομους μετανάστες, έπεσε στο κενό είχε σαν αποτέλεσμα τον εκνευρισμό της τουρκικής ηγεσίας. Ως απόρροια του συγκεκριμένου εκνευρισμού, εξηγήθηκαν από κύκλους του Πενταγωνου και οι πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τον Βόρειο Έβρο και τις ακτές της Χίου και της Λέσβου.

Μάλιστα σε ότι αφορά την περίπτωση της Λέσβου, τα τουρκικά F-16 προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, αφού μετά την πτήση τους πάνω από τις βόρειες ακτές του νησιού, δεν δίστασαν να προχωρήσουν και σε παρενόχληση ενός αεροσκάφους της FRONTEX (βρετανικό) που επιχειρούσε στην περιοχή, πετώντας σε πολύ κοντινή απόσταση μπροστά του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η νέα τουρκική ασύμμετρη απειλή που προβάλει στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα μας και πάλι μεσώ της χρησιμοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, παρακολουθείται στενά και από το Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι συν της άλλης συνδέεται άμεσα και με τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κυβερνητικές πήγες θεωρούν ότι η Ελλάδα ως προς την αντιμετώπιση της νόσου τα έχει πάει πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πετυχαίνοντας να ελέγξει και να κρατήσει χαμηλό των αριθμό των κρουσμάτων.

Στο ενδεχόμενο όμως που υπάρξει μια εισβολή παράνομων μεταναστών, που ασθενούν με κορωνοιο, τότε η κατάσταση θα περιπλακεί σημαντικά αφού ο ιός θα μπορούσε να επεκταθεί στις ασφυκτικά γεμάτες δομές όχι μόνο της Λέσβου και της Χίου, αλλά και των υπολοίπων νησιών του Αιγαίου.

Σε μια τέτοια πιθανότητα η ελληνική πλευρά ανησυχεί ότι η κατάσταση θα γινόταν εξαιρετικά πιεστική και δύσκολο να ελεγχθεί με αποτέλεσμα την εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα μας με οτι αυτό συνεπάγεται.

protothema.gr

Tags: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΤΟΥΡΚΙΑ
Previous Post

Κορωνοϊός: Τρία βρέφη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης- Διασωληνωμένο το βρέφος από την Ξάνθη

Next Post

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έστειλαν 4,8 εκατ. SMS για… έξοδο μέσα σε δύο ημέρες

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έστειλαν 4,8 εκατ. SMS για… έξοδο μέσα σε δύο ημέρες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών
  • Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα
  • Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε
  • Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr