• Latest

Τουρκία: Απειλεί να στείλει μετανάστες με κορωνοϊό στα νησιά – Ενίσχυση δυνάμεων στο Αιγαίο

13 Απριλίου 2020
Το φυσικό αέριο έφτασε στη Γαλατινή Κοζάνης – Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Σε ισχύ η απόφαση για επιδότηση της εγκατάστασης λεβήτων αερίου στη Γαλατινή

14 Μαΐου 2025
Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή την Κυριακή 25 Μαΐου στην Πτολεμαΐδα

Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή την Κυριακή 25 Μαΐου στην Πτολεμαΐδα

14 Μαΐου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 58χρονος γιατί σε νεκροταφείο που βρίσκεται σε περιοχή της Κοζάνης, προκάλεσε φθορές σε οστά νεκρών. 

14 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να αρθεί η ανισότητα εις βάρος των ελεγκτών στα Περιφερειακά  Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.)»

14 Μαΐου 2025
Επίσκεψη αντιπροσωπίας του Δήμου Βοΐου στο Δήμο Αποκορώνου για τις εκδηλώσεις της επετείου της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης

Επίσκεψη αντιπροσωπίας του Δήμου Βοΐου στο Δήμο Αποκορώνου για τις εκδηλώσεις της επετείου της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης

14 Μαΐου 2025
Ολοκλήρωση Ημερίδας για το Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας

Ολοκλήρωση Ημερίδας για το Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο Δυτικής Μακεδονίας

14 Μαΐου 2025
ΦΥΛΑΚΗ

Προφυλακίστηκαν γονείς που βίαζαν τις κόρες τους – Κατηγορίες και στους παππούδες

14 Μαΐου 2025
Άδειασαν το παγκάρι της εκκλησίας ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα

Συμμορία λήστευε ιερούς ναούς επί 8 μήνες

14 Μαΐου 2025
τυρια

Τα 5 καλύτερα τυριά για να φάτε αν έχετε υψηλή χοληστερόλη

14 Μαΐου 2025
ΥΠΝΟΣ

4+1 φρούτα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα

14 Μαΐου 2025
Νεάπολη: Η Εύξεινος Λέσχη Βοΐου διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Νεάπολη: Η Εύξεινος Λέσχη Βοΐου διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

14 Μαΐου 2025
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Πρόστιμο 35.000 ευρώ σε πρατήριο για νοθευμένα καύσιμα

14 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Απειλεί να στείλει μετανάστες με κορωνοϊό στα νησιά – Ενίσχυση δυνάμεων στο Αιγαίο

sierafm by sierafm
13 Απριλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
26
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με ενίσχυση των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και με το σύνολο των σκαφών του λιμενικού σώματος να έχει λάβει θέσεις κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής, απαντά η χώρα μας στην νέα οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας να προωθήσει στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη, μετανάστες, μολυσμένους με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι έχουν συγκεντρώσει κυρίως απέναντι από τα νησιά του Βορειοανατολικου Αιγαίου, χιλιάδες παράνομους μετανάστες, αλλά και έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό πλωτών μέσων κάθε είδους, προκειμένου, εκμεταλλευόμενη και τον καλό καιρό που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, να τους περάσει σε ελληνικό έδαφος.

Τους περισσότερους από αυτούς τους έχουν τοποθετήσει σε δυο σημεία ακριβώς απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο, επιχειρώντας έτσι να επιδεινώσουν περαιτέρω την ήδη βεβαρημένη κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκεί οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

abncdkacx

Η μεταφορά τους οργανώθηκε από τις τουρκικές επίσημες αρχές στα πρότυπα της προηγούμενης αντίστοιχης, αποτυχημένης ωστόσο, επιχείρησης που στήθηκε στον Έβρο τον περασμένο μήνα. Για τον συγκεκριμένο σκοπό, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, χρησιμοποιήθηκαν τουριστικά λεωφορεία και ταξί, στα οποία επιβιβάζονταν μετανάστες από διάφορους καταυλισμούς στο εσωτερικό της χώρας, με προορισμό κυρίως το Ντικιλι και το Τσεσμε στην περιοχή της Σμύρνης και το Αϊβαλί.

Στο πλαίσιο αυτό και προς αντιμετώπιση της νέας επιχείρησης εισβολής που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά της Άγκυρας, η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου έχει δώσει εντολή να αυξηθεί ο αριθμός των πλοίων και οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με στόχο, λαμβάνοντας θέσεις πίσω από τα σκάφη του Λιμενικού, να δημιουργηθεί μια δεύτερη γραμμή άμυνας απέναντι στις, οργανωμένες από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, μεταναστευτικές ροές.

Το γεγονός ωστόσο ότι όπως και στον Εβρο έτσι στην προκειμένη περίπτωση και στο Αιγαίο η προσπάθεια της Άγκυρας να αιφνιδιάσει, εργαλείοποιωντας για μια ακόμη φορά τους παράνομους μετανάστες, έπεσε στο κενό είχε σαν αποτέλεσμα τον εκνευρισμό της τουρκικής ηγεσίας. Ως απόρροια του συγκεκριμένου εκνευρισμού, εξηγήθηκαν από κύκλους του Πενταγωνου και οι πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τον Βόρειο Έβρο και τις ακτές της Χίου και της Λέσβου.

Μάλιστα σε ότι αφορά την περίπτωση της Λέσβου, τα τουρκικά F-16 προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, αφού μετά την πτήση τους πάνω από τις βόρειες ακτές του νησιού, δεν δίστασαν να προχωρήσουν και σε παρενόχληση ενός αεροσκάφους της FRONTEX (βρετανικό) που επιχειρούσε στην περιοχή, πετώντας σε πολύ κοντινή απόσταση μπροστά του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η νέα τουρκική ασύμμετρη απειλή που προβάλει στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα μας και πάλι μεσώ της χρησιμοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, παρακολουθείται στενά και από το Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι συν της άλλης συνδέεται άμεσα και με τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Κυβερνητικές πήγες θεωρούν ότι η Ελλάδα ως προς την αντιμετώπιση της νόσου τα έχει πάει πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πετυχαίνοντας να ελέγξει και να κρατήσει χαμηλό των αριθμό των κρουσμάτων.

Στο ενδεχόμενο όμως που υπάρξει μια εισβολή παράνομων μεταναστών, που ασθενούν με κορωνοιο, τότε η κατάσταση θα περιπλακεί σημαντικά αφού ο ιός θα μπορούσε να επεκταθεί στις ασφυκτικά γεμάτες δομές όχι μόνο της Λέσβου και της Χίου, αλλά και των υπολοίπων νησιών του Αιγαίου.

Σε μια τέτοια πιθανότητα η ελληνική πλευρά ανησυχεί ότι η κατάσταση θα γινόταν εξαιρετικά πιεστική και δύσκολο να ελεγχθεί με αποτέλεσμα την εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα μας με οτι αυτό συνεπάγεται.

protothema.gr

Tags: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΤΟΥΡΚΙΑ
Previous Post

Κορωνοϊός: Τρία βρέφη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης- Διασωληνωμένο το βρέφος από την Ξάνθη

Next Post

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έστειλαν 4,8 εκατ. SMS για… έξοδο μέσα σε δύο ημέρες

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έστειλαν 4,8 εκατ. SMS για… έξοδο μέσα σε δύο ημέρες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Σε ισχύ η απόφαση για επιδότηση της εγκατάστασης λεβήτων αερίου στη Γαλατινή
  • Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή την Κυριακή 25 Μαΐου στην Πτολεμαΐδα
  • Συνελήφθη 58χρονος γιατί σε νεκροταφείο που βρίσκεται σε περιοχή της Κοζάνης, προκάλεσε φθορές σε οστά νεκρών. 
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Να αρθεί η ανισότητα εις βάρος των ελεγκτών στα Περιφερειακά  Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.)»
  • Επίσκεψη αντιπροσωπίας του Δήμου Βοΐου στο Δήμο Αποκορώνου για τις εκδηλώσεις της επετείου της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr