• Latest
ΒΙΑΣΜΟΣ

Το άγριο έγκλημα του 56χρονου που πνίγηκε στις Ράχες – Σκότωσε μαθήτρια συγκλονίζοντας την Ελλάδα

8 Ιουλίου 2023
Φιλανθρωπική εκδήλωση για τον εορτασμό για τα 50 χρόνια της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κοζάνης

Φιλανθρωπική εκδήλωση για τον εορτασμό για τα 50 χρόνια της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κοζάνης

15 Μαρτίου 2026
Εράτυρα: Οι μαθητές του Γυμνασίου τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Π

Εράτυρα: Οι μαθητές του Γυμνασίου τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Π

15 Μαρτίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Με νίκες συνέχισαν Κοίλα και Σιάτιστα

14 Μαρτίου 2026
Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιατίστης τη Δευτέρα 10 Μαρτίου

Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιατίστης τη Δευτέρα 16 Μαρτίου

14 Μαρτίου 2026
Κοζάνη: Κτηνοτρόφοι στο αυτόφωρο επειδή «σπάνε» την καραντίνα και βγάζουν τα κοπάδια τους έξω – Βίντεο

Κοζάνη: Κτηνοτρόφοι στο αυτόφωρο επειδή «σπάνε» την καραντίνα και βγάζουν τα κοπάδια τους έξω – Βίντεο

14 Μαρτίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Δυτική Μακεδονία: Ενεργειακή αποικία χωρίς φωνή – Κτηνοτροφία σε κατάρρευση, Περιφερειακή Αρχή σε ρόλο θεατή

13 Μαρτίου 2026

Νέο Δ.Σ. στον Ιππικό Σύλλογο Σιάτιστας. Πρόεδρος πάλι η Παναγιώτα Σφενδώνη

13 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έναρξη εργασιών για τις υποδομές εγκατάστασης εξομοιωτή πυρκαγιάς σε αεροσκάφος στην Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Έναρξη εργασιών για τις υποδομές εγκατάστασης εξομοιωτή πυρκαγιάς σε αεροσκάφος στην Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας

13 Μαρτίου 2026
Άργος Ορεστικό: Τρεις λύκοι εμφανίστηκαν σε αυλή σπιτιού. Βίντεο

Άργος Ορεστικό: Τρεις λύκοι εμφανίστηκαν σε αυλή σπιτιού. Βίντεο

13 Μαρτίου 2026
Άρπαξαν από ηλικιωμένη 40.000 ευρώ – Πώς την έπεισαν να αφήσει τα χρήματα στον κάδο απορριμμάτων

Καστοριά: Άρπαξαν 40 χρυσές λίρες από 87χρονη με το πρόσχημα επείγουσας επέμβασης

13 Μαρτίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ Εθνική 2025-2026: Η κλήρωση και το πρόγραμμα των Play Out στον 2ο όμιλο

13 Μαρτίου 2026
Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία (ΔΗΜ.Ω.Σ.) για το σχολικό έτος 2026-2027

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία (ΔΗΜ.Ω.Σ.) για το σχολικό έτος 2026-2027

13 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 15 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Το άγριο έγκλημα του 56χρονου που πνίγηκε στις Ράχες – Σκότωσε μαθήτρια συγκλονίζοντας την Ελλάδα

sierafm by sierafm
8 Ιουλίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΙΑΣΜΟΣ
0
SHARES
253
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο 56χρονος που πνίγηκε στις Ράχες, προσπαθώντας να σώσει μία γυναίκα, είχε κάνει ένα έγκλημα το οποίο συγκλόνισε την Ελλάδα. Η άγρια δολοφονία μαθήτριας και η απόπειρα βιασμού.

Μία διπλή τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (07/07) στις Ράχες της Φθιώτιδας όπου ένας 56χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει μία 65χρονη γυναίκα, που πνιγόταν στο λιμάνι.

Ο θάνατός του, μάλιστα, έφερε στο προσκήνιο μία τραγική υπόθεση, που συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με πρωταγωνιστή τον ίδιο, έχοντας αποπειραθεί να βιάσει μία 16χρονη, την οποία και σκότωσε.

Η υπόθεση, μάλιστα, κρύβει ακόμη μία μακάβρια σύμπτωση, καθώς όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας στο Mega, ο οποίος είχε υπερασπιστεί τον 22χρονο – τότε – δράστη, το σημείο στο οποίο ξεβράστηκε η σορός του ήταν και το σημείο, όπου είχε λάβει χώρα το αποτρόπαιο έγκλημα.

Τι είπε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση

Ο γνωστός ποινικολόγος θυμήθηκε το τραγικό περισταστικό και είπε ότι «σαν χθες ήταν αυτή η υπόθεση. Τα χειρότερα και τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή. Φαίνεται ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη που καθορίζει τα πάντα, χωρίς να είμαι μοιρολάτρης με τα τόσα που έχω αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια, σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάτι ανώτερο που καθορίζει τις συνθήκες της ζωής μας».

Συμπλήρωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε, όταν ο ίδιος είχε καθιερωθεί μερικώς στα κορυφαία ονόματα της δικηγορίας.

«Πριν από 33 χρόνια είχα αρχίσει ήδη να γίνομαι επίλεκτος δικηγόρος και μία μητέρα πολύ ευγενής μαζί με έναν ταλαιπωρημένο πατέρα ήρθαν στο γραφείο μου και μου ζήτησαν να υπερασπιστώ το παιδί τους που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Τους ρώτησα πόσων ετών ήταν το παιδί τους, ήταν ένα πολύ μικρό παιδί και όταν τους ρώτησα τι υπόθεση ήταν μου απάντησαν μου είπαν ότι αντιμετώπιζε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό» σημείωσε.

«Είχε προσπαθήσει να βιάσει ένα νεαρό κοριτσάκι 17 ετών που ήταν γόνος της πλέον επίλεκτης οικογένειας της περιοχής που το ερωτεύτηκε κι έγινε όλο αυτό το δράμα. Ήθελα να διαβάσω τη δικογραφία και να γνωρίσω αυτό το παιδί που επρόκειτο να υπερασπιστώ. Όταν τον γνώρισα ήταν ένα πολύ μικρό παιδί και ταλαιπωρήθηκε μέσα στη φυλακή, γιατί είναι ένα σκληρό περιβάλλον για παιδιά που είναι άβγαλτα και δεν είναι κακοποιοί» πρόσθεσε παράλληλα.

Το χρονικό του περιστατικού

Όπως αναφέρθηκε, το αποτρόπαιο περιστατικό με θύμα τη 16χρονη κοπέλα, που είχε πάει στις Ράχες Φθιώτιδας για διακοπές με τους γονείς της, σημειώθηκε ακριβώς στις αρχές της άνοιξης του 1990 και είχε συνταράξει τη χώρα.

Θύτης ήταν ο 22χρονος – τότε – άνδρας, ο οποίος κατοικούσε μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή. Τότε, ήταν που είχε αποπειραθεί να την κακοποιήσει σεξουαλικά, ενώ τη δολοφόνησε χτυπώντας την με ζαρντινιέρα στο κεφάλι.

Ο άνδρας, που πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει τη 65χρονη, είχε παραπεμφθεί σε δίκη και είχε φυλακιστεί, ενώ επέστρεψε στην περιοχή μετά από 17 χρόνια.

Η κάλυψη από τον Τύπο

Η βιαιότητα του εγκλήματος είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του Τύπου της εποχής, ο οποίος στα πρωτοσέλιδά του χρησιμοποιούσε αρκετά συχνά τον τίτλο του μυθιστορήματος του Ρώσου συγγραφέα, Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Έγκλημα και Τιμωρία».

«ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ: Ισόβια στον δολοφόνο της μαθήτριας που προσπάθησε να βιάσει και στη συνέχεια σκότωσε τη 17χρονη Χριστίνα», έγραφαν  μερικά εξ’ αυτών.

egklima kai timoria
Έγκλημα και τιμωρία | Mega

Παράλληλα, μιλούσαν για τον φρικαλέο τρόπο με τον οποίο πολτοποίησε το κεφάλι της νεαρής κοπέλας. «’Έσπασε ο ψαράς’. Ομολόγησε το φόνο της 17χρονης μαθήτριας. Η άτυχη κοπέλα ήταν ημίγυμνη και δίπλα της βρισκόταν πεταμένη η ματωμένη ζαρντινιέρα που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για της σπάσει το κεφάλι», ανέφερε ο Τύπος της εποχής.

«Δεν κατάλαβα πώς τη σκότωσα» ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστών, προκαλώντας εύλογα την οργή των συγγενών της 17χρονης μαθήτριας που είχε στόχους και όνειρα να σπουδάσει αρχαιολογία.

«Η μητέρα της 17χρονης αφού ολοκλήρωσε την κατάθεση της επιτέθηκε στον κατηγορούμενο χαστουκίζοντάς τον», λένε άρθρα της εποχής.

arthra

Η ιστορία της 65χρονης

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η 65χρονη, που πνίγηκε στο λιμάνι, είχε τη δική της τραγική ιστορία, η οποία επίσης είναι κάτοικος της Παραλίας Ραχών, καθώς μόλις πριν δύο μέρες είχε γίνει γιαγιά χαμογελώντας ξανά μετά από χρόνια.

«Μόλις έγινε γιαγιά, πριν από δύο μέρες έγινε γιαγιά και πνίγηκε, ούτε το εγγόνι της δεν πρόλαβε να χαρεί», είπε ο γιος της γυναίκας στο Mega. «Είναι ο πόνος μεγάλος πάρα πολύ μεγάλος γιατί ο κάθε ένας ξεχωριστά αντιπροσώπευε κάτι ξεχωριστό στην κοινωνία μας, στο χωριό μας. Η συγκεκριμένη οικογενειακή μας φίλη πριν από δύο ημέρες έγινε γιαγιά και σήμερα ο σκηνοθέτης έπαιξε άσχημη σκηνή» σημείωσαν με τη σειρά τους αυτόπτες μάρτυρες.

Και δεν είναι το μοναδικό χτύπημα της μοίρας. Η άτυχη γυναίκα βίωνε το δικό της δράμα, καθώς πριν από περίπου δέκα χρόνια είχε χάσει την κόρη της σε δυστύχημα. «Δυστύχημα με μηχανή ήταν, ήταν με τον σύντροφό της πέθανε. Χτυπήσαν και οι δύο αλλά αυτή σκοτώθηκε», είπε συγγενής της 65χρονης.

Πηγή: Reader.gr

Tags: ΒΙΑΣΜΟΣΝΕΚΡΟΣΠΝΙΓΜΟΣ
Previous Post

Ανοιχτές θέσεις εργασίας στο Δήμο Βοΐου

Next Post

Φλώρινα: Φύτεψε 16 κανναβουριές και κατέληξε με χειροπέδες

Next Post
Φλώρινα: Φύτεψε 16 κανναβουριές και κατέληξε με χειροπέδες

Φλώρινα: Φύτεψε 16 κανναβουριές και κατέληξε με χειροπέδες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Φιλανθρωπική εκδήλωση για τον εορτασμό για τα 50 χρόνια της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κοζάνης
  • Εράτυρα: Οι μαθητές του Γυμνασίου τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Π
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Με νίκες συνέχισαν Κοίλα και Σιάτιστα
  • Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιατίστης τη Δευτέρα 16 Μαρτίου
  • Κοζάνη: Κτηνοτρόφοι στο αυτόφωρο επειδή «σπάνε» την καραντίνα και βγάζουν τα κοπάδια τους έξω – Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr