• Latest
Δυναμικό ΤΕΕ ΤΔΜ

Το Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, κατόπιν συγκεκριμένων ενεργειών της Νέας Πρότασης Μηχανικών, δεν στηρίζει πλέον τη συνδιοίκηση και οι δύο συνδυασμοί παύουν να συμπλέουν στο ΤΕΕ/ΤΔΜ

8 Απριλίου 2025
Κωνσταντίνος Τσολάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλατινής: Δεν μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να αντιπροσωπεύει και να αμαυρώνει την εικόνα και τις αξίες του χωριού μας

Κωνσταντίνος Τσολάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλατινής: Δεν μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να αντιπροσωπεύει και να αμαυρώνει την εικόνα και τις αξίες του χωριού μας

24 Μαρτίου 2026
Με κλειστές ΜΕΘ, ακριβές δημόσιες σχέσεις με απευθείας ανάθεση από τον Αντιπεριφερειάρχη υγείας !

Γιώργος Χριστοφορίδης: Με πρόχειρες ατάκες ο Περιφερειάρχης προσπαθεί να καλύψει ένα κακοστημένο σύστημα διαμεσολάβησης !

24 Μαρτίου 2026
φυσικο αεριο

Το φυσικό αέριο έφτασε στα Γρεβενά

24 Μαρτίου 2026
Εκφώνηση Πανηγυρικού λόγου στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου» στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας

Εκφώνηση Πανηγυρικού λόγου στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου» στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας

24 Μαρτίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

10 η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γυμναστήριο Revolution Fit

24 Μαρτίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών, Κυριάκου Ταταρίδη για την 25η Μαρτίου

24 Μαρτίου 2026
Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει και παίζει δυνατά σε πέντε νέες πόλεις  

Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

24 Μαρτίου 2026
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Απάντηση στον  Π.Σ. Γιώργο Χριστοφορίδη για τον Σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου που αφορά τις υποδομές οδοποιίας για στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία

24 Μαρτίου 2026
«Εθνεγερσία»: Το ορατόριο που υμνεί την επανάσταση του 1821 από τη Musicart- Νέο Ωδείο Κοζάνης

«Εθνεγερσία»: Το ορατόριο που υμνεί την επανάσταση του 1821 από τη Musicart- Νέο Ωδείο Κοζάνης

24 Μαρτίου 2026
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει για τον Αφθώδη πυρετό

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει για τον Αφθώδη πυρετό

24 Μαρτίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Κερδίσαμε τη μάχη για τη γούνα και την εκτροφή γουνοφόρων ζώων!!

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Κερδίσαμε τη μάχη για τη γούνα και την εκτροφή γουνοφόρων ζώων!!

24 Μαρτίου 2026
Δήμος Κοζάνης: «Νοικοκυρεύεται» επιτέλους η περιοχή του ΟΣΕ μετά από χρόνια – Σε πλήρη εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Δήμος Κοζάνης: «Νοικοκυρεύεται» επιτέλους η περιοχή του ΟΣΕ μετά από χρόνια – Σε πλήρη εξέλιξη εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

24 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, κατόπιν συγκεκριμένων ενεργειών της Νέας Πρότασης Μηχανικών, δεν στηρίζει πλέον τη συνδιοίκηση και οι δύο συνδυασμοί παύουν να συμπλέουν στο ΤΕΕ/ΤΔΜ

sierafm by sierafm
8 Απριλίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Δυναμικό ΤΕΕ ΤΔΜ
0
SHARES
18
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Στόχος αυτού του Δελτίου Τύπου του Δυναμικού ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας είναι η ενημέρωση των μελών του ΤΕΕ/ΤΔΜ σχετικά με τις εξελίξεις που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα.

Όπως γνωρίζετε, κατά τη συγκρότηση των οργάνων του ΤΕΕ/ΤΔΜ, το Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε σε συνεργασία με τη Νέα Πρόταση Μηχανικών, αναλαμβάνοντας από κοινού τη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΔΜ, με βάση συγκεκριμένη προγραμματική σύγκλιση μεταξύ των δύο συνδυασμών.

Από την αρχή, αναλάβαμε σειρά πρωτοβουλιών για τους μηχανικούς και την κοινωνία και στηρίξαμε στο έπακρο την προγραμματική σύγκλιση και τη συνδιοίκηση, κάνοντας πράξη όλα αυτά για τα οποία προεκλογικά είχαμε δεσμευθεί. Υποβάλαμε προτάσεις για θέματα προς συζήτηση και παρέμβαση σε κάθε Διοικούσα, προτείναμε και πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις, προτείναμε και στελεχώσαμε ομάδες εργασίας (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα – ΕΣΕΚ, Χωροταξικό Τουρισμού…), συντάξαμε κείμενα και παρεμβάσεις του Τμήματος (παρέμβαση ΕΣΕΚ, παρέμβαση για το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, παρεμβάσεις για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ…), συντάξαμε εξ ολοκλήρου τα κείμενα των Μόνιμων Επιτροπών, τις οποίες και στελεχώσαμε κ.α. Σε όλα τα παραπάνω σημαντικά θέματα ο επικεφαλής της Νέας Πρότασης, βασιζόταν αποκλειστικά στη δική μας συνεχή ενασχόληση.

Ενώ το δικό μας κύριο μέλημα ήταν να εργασθούμε προς όφελος του ΤΕΕ/ΤΔΜ και όλων των συναδέλφων που εκπροσωπούμε, ο επικεφαλής της Νέας Πρότασης ασχολούνταν με την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας αλλά και την εξεύρεση τρόπων και μεθόδων αθέτησης της προγραμματικής μας σύγκλισης. Παράλληλα δεν εμφανιζόταν ως Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΔΜ στις σημαντικές εκπροσωπήσεις που είχε αναλάβει και δεν ενημέρωνε το Προεδρείο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔΜ για να παρευρεθούν αυτά. Η κατάσταση έγινε πλέον μη αναστρέψιμη όταν αθέτησε, μεταξύ άλλων, έναν από τους βασικούς πυλώνες της προγραμματικής μας σύγκλισης, καταλαμβάνοντας από άτομα του συνδυασμού του την Προεδρία της Νομαρχιακής Επιτροπής Γρεβενών, με συγκεκριμένη μεθόδευση, η οποία έχει περιγραφεί αναλυτικά κατά την τελευταία συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας.

Κατόπιν της πρωτόγνωρης κατάστασης που δημιουργήθηκε στη Νομαρχιακή Επιτροπή Γρεβενών, κατά την οποία θίχτηκαν αξιόλογοι συνάδελφοι μέλη του Δυναμικού ΤΕΕ, ο κ. Συλλίρης επέλεξε να παραχωρήσει συνέντευξη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου χαρακτήρισε τη συνεργασία με το Δυναμικό ΤΕΕ ως «μη μόνιμη συνθήκη» και ως «μη στατική και δυναμική». Κατά την ίδια συνέντευξη κατηγόρησε το Δυναμικό ΤΕΕ ότι «στηρίζεται από παράγοντες της περιοχής» και επικρότησε μάλιστα αυτό που συνέβη στη Νομαρχιακή Γρεβενών κάνοντας και ονομαστική αναφορά σε στέλεχος του Δυναμικού ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς φυσικά να υπάρχει συναίνεση για δημόσια χρήση των στοιχείων του. Έγινε λοιπόν ξεκάθαρο, ακόμη και στους πιο καλόπιστους, ότι είναι αδύνατον πλέον να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο συνδυασμών στο ΤΕΕ/ΤΔΜ.

Με βάση όλα τα παραπάνω, η επικεφαλής του Δυναμικού ΤΕΕ Παρασκευή Χριστοπούλου, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της τελευταίας Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΜ  στις 19.02.2024, ότι το Δυναμικό ΤΕΕ δεν στηρίζει πλέον τη συνδιοίκηση με τη Νέα Πρόταση και ότι οι δύο συνδυασμοί παύουν να συμπλέουν στο ΤΕΕ/ΤΔΜ.

Αυτό σήμαινε αυτομάτως ότι η Νέα Πρόταση, που εκπροσωπείται στη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος από ένα άτομο, τον επικεφαλής της, έχει μία ψήφο στη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος που είναι 9μελής, καθώς 4 έδρες κατέχει το Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας και 4 η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ). Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, με ποσοστό εκλογών 13%, με τεράστια διαφορά από τις δύο άλλες παρατάξεις, και 1 έδρα σε 9μελή Διοικούσα Επιτροπή δεν μπορεί να ασκηθεί διοίκηση. Παρόλο που ο σεβασμός στην πλειοψηφία αποτελεί τη βάση όλων των δημοκρατικών διαδικασιών, ο επικεφαλής της Νέας Πρότασης δεν μπορεί να αποχωριστεί τη θέση του Προέδρου, ακόμη και όταν μένει απελπιστικά μόνος του. Είναι επίσης αδιανόητο να προσκαλείται το ΤΕΕ/ΤΔΜ σε δράσεις και σημαντικές εκδηλώσεις χωρίς να ενημερώνεται η Διοικούσα Επιτροπή και χωρίς να εξασφαλίζεται η παρουσία εκπροσώπου του ΤΕΕ/ΤΔΜ.

Μετά την ανακοίνωση στην Αντιπροσωπεία της επικεφαλής του Δυναμικού ΤΕΕ για τη μη σύμπλευση πλέον των δύο συνδυασμών και την καταψήφιση του προϋπολογισμού από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Αντιπροσωπείας του Τμήματος, ο επικεφαλής της Νέας Πρότασης προβαίνει, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του, σε επισκέψεις σε φορείς και σε αντίστοιχη δημοσίευση δελτίων τύπου του ΤΕΕ/ΤΔΜ, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος και εκφράζοντας απόψεις που αφορούν μόνο τον ίδιο.

Βιώνουμε μια πρωτοφανή στα ιστορικά του ΤΕΕ κατάσταση, η οποία έχει περάσει σε μια πραγματική εικονική πραγματικότητα, σε περίοδο που ο τόπος αντιμετωπίζει συνεχιζόμενα μεγάλα προβλήματα, η θεσμική εκπροσώπηση των μηχανικών δεν υφίσταται. Αυτό που υφίσταται σήμερα, είναι ένας Πρόεδρος που εκφράζει τον εαυτό του και μόνο.

Το Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, σεβόμενο τη μακρόχρονη πορεία του, δεσμεύεται ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο του ΤΕΕ/ΤΔΜ, ώστε να επιλυθεί αυτή η δυσάρεστη κατάσταση.

Το ΤΕΕ/ΤΔΜ αξίζει πολύ περισσότερα.

Για το Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας,

Η Επικεφαλής

Παρασκευή (Βούλα) Χριστοπούλου

Tags: ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΕΕ ΤΔΜΤΕΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα από το Αγροβόιο για τον Αγροτουρισμό

Next Post

Υπάλληλος της ΔΥΠΑ βρήκε τσάντα με 18.000 ευρώ και την παρέδωσε στην Αστυνομία

Next Post
χρημα

Υπάλληλος της ΔΥΠΑ βρήκε τσάντα με 18.000 ευρώ και την παρέδωσε στην Αστυνομία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κωνσταντίνος Τσολάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Γαλατινής: Δεν μπορεί ένα μεμονωμένο περιστατικό να αντιπροσωπεύει και να αμαυρώνει την εικόνα και τις αξίες του χωριού μας
  • Γιώργος Χριστοφορίδης: Με πρόχειρες ατάκες ο Περιφερειάρχης προσπαθεί να καλύψει ένα κακοστημένο σύστημα διαμεσολάβησης !
  • Το φυσικό αέριο έφτασε στα Γρεβενά
  • Εκφώνηση Πανηγυρικού λόγου στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου» στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας
  • 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γυμναστήριο Revolution Fit

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr