• Latest
Επιμελητήριο Κοζάνης

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ζητά από την Κυβέρνηση τη Λήψη άμεσων πρόσθετων μέτρων για την Π.Ε. Κοζάνης που εντάσσεται στο επίπεδο 4 «Αυξημένου Κινδύνου» στον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη covid-19 (επιπλέον των όσων ισχύουν πανελλαδικά)

17 Οκτωβρίου 2020
Ταξική ενότητα

Η Ταξική Ενότητα για την εκλογοαπολογιστικη συνέλευση του εκτάκτου 38ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

10 Μαΐου 2025
Πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο

10 Μαΐου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Κοζάνη: Σύλληψη 2 ατόμων. Έκλεψαν μηχανάκια!!

10 Μαΐου 2025
ποδοσφαιρο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Διεκδικούν ό,τι απέμεινε

10 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Δωρητές μυελού των οστών έγιναν μαθητές των Λυκείων

Σιάτιστα: Δωρητές μυελού των οστών έγιναν μαθητές των Λυκείων

10 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Δυτική Μακεδονία, μοναδική Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα χωρίς Ιατροδικαστική Υπηρεσία»

10 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025

9 Μαΐου 2025
Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

9 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

9 Μαΐου 2025
Startup Europe Week Kozani | «Ανάπτυξη Τοπικού Οικοσυστήματος Νεοφυών Επιχειρήσεων σε μια Περιφέρεια Δίκαιης Μετάβασης», Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Startup έρχεται στη Δυτική Μακεδονία

9 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ζητά από την Κυβέρνηση τη Λήψη άμεσων πρόσθετων μέτρων για την Π.Ε. Κοζάνης που εντάσσεται στο επίπεδο 4 «Αυξημένου Κινδύνου» στον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη covid-19 (επιπλέον των όσων ισχύουν πανελλαδικά)

sierafm by sierafm
17 Οκτωβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Επιμελητήριο Κοζάνης
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά την επικοινωνία που είχαν εκτάκτως χθες, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κοζάνης (ΕΒΕ) με τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματο-βιοτεχνών, του Σωματείου Καφετεριών και Καφέ-Ζαχαροπλαστών και εστίασης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, κ.α., με αφορμή την επιβολή στην περιοχή μας των νέων μέτρων «κόκκινου επιπέδου» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνιού, συντάχθηκε και απεστάλη από το ΕΒΕ στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και στους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με παράλληλη κοινοποίηση στον Υφ. Πολιτικής Προστασίας και Δαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά, καθώς και στον Περιφερειάρχη ΠΔΜ, κ. Γεώργιο Κασαπίδη, τους Βουλευτές ΠΕ Κοζάνης και τους Δημάρχους, η παρακάτω επιστολή με θέμα: «Λήψη άμεσων πρόσθετων μέτρων για την Π.Ε. Κοζάνης που εντάσσεται στο επίπεδο 4 «Αυξημένου Κινδύνου» στον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη covid-19 (επιπλέον των όσων ισχύουν πανελλαδικά)».

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, με αφορμή την ένταξη της Π.Ε. Κοζάνης στο επίπεδο 4 «αυξημένου Κινδύνου» στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας από τη λοίμωξη covid 19, για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η επιχειρηματική- επαγγελματική κοινότητα της περιοχής, η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο και διαβιεί σε κατάσταση οικονομικής αβεβαιότητας, εξαιτίας του επαναλαμβανόμενου για δεύτερη φορά “Lockdown” που συμπίπτει, εκτός άλλων, και με την οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή εξαιτίας των ήδη εμφανών συνεπειών της «απολιγνιτοποίησης».

Αντιλαμβανόμαστε ότι η υγειονομική κρίση και η αντιμετώπιση της διασποράς της νόσου του Κορωνιού πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας. Θεωρούμε ότι οι ενέργειες τις Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, για τη στήριξη της βαθύτατα πληττόμενης τοπικής οικονομίας στην ΠΕ Κοζάνης και των πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου μας που αδυνατούν να ανταπεξέρθουν στις ολοένα αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις τους, δεδομένου ότι το οικονομικό πλήγμα από το παρατεταμένο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, ιδιαίτερα στο χώρο του λιανεμπορίου, ήταν και είναι πολύ μεγαλύτερο από το αρχικά εκτιμώμενο, καθώς το 2020 κυριολεκτικά είναι μια χρονιά με ανύπαρκτα έσοδα, ζητάμε από την Κυβέρνηση σας άμεσα να προβεί σε λήψη πρόσθετων μέτρων για την Π.Ε. Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, μετά από επανειλημμένες συνομιλίες και τηλεδιασκέψεις με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Επαγγελματο-Βιοτεχνών Ν. Κοζάνης και τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων, του Σωματείου Καφετεριών και Καφέ-Ζαχαροπλαστείων, Εστίασης κ.α., αλλά και με τα μέλη του Επιμελητηρίου μας, οι οποίοι δεν αντέχουν να περάσουν τη δεύτερη κρίση, που ήδη εξελίσσεται στην περιοχή μας, και να αντιμετωπίσουν πέραν των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς τα Δημόσια Ταμεία, τον ΕΦΚΑ, τα Τραπεζικά Ιδρύματα, κ.α. Οργανισμούς και τα προβλήματα επιβίωσης που συνεπάγονται οι μηδενικές εισπράξεις από τις κλειστές επιχειρήσεις τους, αλλά και τον επερχόμενο βαρύ χειμώνα, σας παραθέτουμε μια σειρά προτάσεων/ αιτημάτων (Επιπλέον των όσων ανακοινώθηκαν στο από 16/10/2020 Δελτίο Τύπου των αρμόδιων Υπουργείων). που εκφράζουν το σύνολο των παραγωγικών φορέων της Π.Ε Κοζάνης και παρακαλούμε για την άμεση εκ μέρους σας προώθηση της υλοποίησή τους.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
α. Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους κατά ελάχιστο 2000,00 ευρώ ανά δικαιούχο αντί των 300,00 ευρώ ανά δικαιούχο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.
β. Η διαβάθμιση (με ελάχιστο ποσό τα 2.000,00 ευρώ ανά δικαιούχο) να λαμβάνει ως ισοβαρή κριτήρια τον κύκλο εργασιών και τον αριθμό των εργαζομένων.
γ. Κάλυψη των επιταγών – συναλλαγματικών προς τους προμηθευτές από τις τράπεζες. Αντίστοιχα, η πληρωμή αυτών των επιταγών να πραγματοποιηθεί άτοκα για ένα έτος από τις επιχειρήσεις και να μεταφερθεί μέσα στο 2021.
δ. Απαλλαγή φορολογικών, ασφαλιστικών, εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων έως τέλος του έτους (για το τρίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2020).
ε. Αύξηση του κονδυλίου της Περιφέρειας για το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω Covid-19, από 10 εκατ. τουλάχιστον σε 30 εκατ. ευρώ.
στ. Πώληση μόνο ειδών πρώτης ανάγκης (ήτοι είδη με ΦΠΑ 13%) από τα Super Market, με στόχο τη διαφύλαξη του ανταγωνισμού σε σχέση με το λιανικό εμπόριο.

Εν αναμονή της ανταπόκρισής σας, Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Με Εκτίμηση για το έργο σας Ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου Κοζάνης Νικόλαος Σαρρής»

 

 

Tags: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για το τοπικό lock down στον νομό Κοζάνης

Next Post

Τα αποτελέσματα των rapid test του Σαββάτου σε Κοζάνη και Εμπόριο Εορδαίας

Next Post
κορονοιος

Τα αποτελέσματα των rapid test του Σαββάτου σε Κοζάνη και Εμπόριο Εορδαίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η Ταξική Ενότητα για την εκλογοαπολογιστικη συνέλευση του εκτάκτου 38ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης
  • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο
  • Κοζάνη: Σύλληψη 2 ατόμων. Έκλεψαν μηχανάκια!!
  • ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Διεκδικούν ό,τι απέμεινε
  • Σιάτιστα: Δωρητές μυελού των οστών έγιναν μαθητές των Λυκείων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr