• Latest

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ζητά από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας την άμεση ενεργοποίηση του ΤΑΔΥΜ

9 Απριλίου 2020
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
Δυναμικό ΤΕΕ ΤΔΜ

Κοινή επιστολή των παρατάξεων “Δυναμικό ΤΕΕ” και “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

18 Ιουλίου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΚ: Παρασκευή 18-7, διακοπή υδροδότησης στην Αιανή για την αποκατάσταση διαρροής

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ζητά από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας την άμεση ενεργοποίηση του ΤΑΔΥΜ

sierafm by sierafm
9 Απριλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αφορμή το σοβαρό οικονομικό πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Νικόλαος Σαρρής, απέστειλε επιστολή στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη για την άμεση ενεργοποίηση του ΤΑΔΥΜ.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη ,

Με αφορμή την πρωτοφανή κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα μας  λόγω  του Κορωνοϊού,  που απειλεί  τα υπέρτατα και πρώτιστα αγαθά των ανθρώπων που είναι η Υγεία  και η Ζωή,  ορθά η Ελληνική Κυβέρνηση και η Πολιτεία έλαβε εγκαίρως μέτρα για τη διαφύλαξη της διασποράς του φονικού ιού, στα οποία συμπεριλαμβάνεται, όπως γνωρίζετε, και η αναστολή λειτουργίας ή η υπολειτουργία του μεγαλύτερου μέρους των επιχειρήσεων  και της περιοχής μας, η οποία πλήττεται οικονομικά, δυστυχώς,  περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της χώρας μας. Και βέβαια σαν να μην έφτανε αυτό  έχει βυθιστεί στο πένθος που προκάλεσε και προκαλεί ο « αόρατος εχθρός», καθώς οι επιθέσεις του στην περιοχή μας δυστυχώς  μέχρι στιγμής προκάλεσαν πολλές ανθρώπινες απώλειες.

Είναι γεγονός ότι η ανησυχία κυριαρχεί. Ωστόσο, με την ατομική και κοινωνική ευθύνη όλων μας θεωρούμε ότι τάχιστα η ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε θα αντιστραφεί. Ευελπιστούμε ότι, με την πίστη και τη συμμόρφωση όλων μας στα μέτρα για την μείωση και το μηδενισμό της διασποράς της νόσου COVID 19, θα βγούμε νικητές!  Σύντομα θα μπορέσουμε  να ατενίσουμε και πάλι το μέλλον με αισιοδοξία, χαράσσοντας και υλοποιώντας συνάμα τις αποφάσεις και στρατηγικές εκείνες, που όλοι μαζί Πολιτεία, Φορείς, Επιχειρήσεις και Πολίτες οφείλουμε να προωθήσουμε για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενόψει μεταλιγνιτικής εποχής, αλλά και της μετά  COVID 19 εποχής, που όλοι οι ειδικοί και γνωρίζοντες εκτιμούν ότι θα οδηγήσει σε ύφεση  και μάλιστα παγκόσμια.

Ωστόσο, για να πετύχουμε το νέο στοίχημα και να ελαχιστοποιήσουμε τους κραδασμούς στην τοπική,- ήδη εξαιρετικά πληττόμενη-,  επιχειρηματική κοινότητα, θα πρέπει άμεσα να λάβουμε τις αποφάσεις που απαιτεί η επόμενη της «καραντίνας» ημέρα. Πρώτα από όλα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον ορθολογικότερο και ταχύτερο δυνατό τρόπο όλα εκείνα τα επιχειρηματικά εργαλεία, που μας επιτρέπει να έχουμε προνομιακά έναντι άλλων περιοχών ο θεσμοθετημένος  Αναπτυξιακός Πόρος της ΔΕΗ, μέσω του 4ου ΕΑΠ.

Στην παρούσα επιστολή δεν θα επεκταθούμε προτείνοντας μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης της οικονομικής ύφεσης στην περιοχή ευθύνης μας, που ξεκάθαρα διαφαίνεται ότι πρώτα θύματά της  σε ολόκληρη την ΠΔΜ θα έχει  τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έκλεισαν, όπως παραπάνω αναφέραμε ή υπολειτουργούν λόγω ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ, με όποια αποτελέσματα αυτό συνεπάγεται στην περαιτέρω μείωση του πραγματικού ΑΕΠ  του τόπου μας αλλά και της ανεργίας που ξεπερνά κόκκινες γραμμές, με αποτέλεσμα την περαιτέρω φτωχοποίηση της περήφανης Δυτικής Μακεδονίας.

Θα εστιάσουμε, όμως, σε ένα θέμα που το γνωρίζετε πολύ καλά και που πλέον θα πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να υποστηρίξουμε.

Αναφερόμαστε στην ανάγκη άμεσης λειτουργία του ΤΑΔΥΜ.

Το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ) είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο και η ανάγκη επιτέλους να τεθεί σε λειτουργία και να επιτελέσει το σημαντικό ρόλο, για το οποίο ζητήθηκε από  όλους μας να ιδρυθεί, είναι επιτακτική. 

Το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί αρμοδίως για τη λειτουργία του θα πρέπει άμεσα να τεθεί σε ισχύ, (τυχόν βελτιωτικές παρεμβάσεις μπορούν να γίνονται ανάλογα με τις εξελίξεις), όπως επίσης να επικαιροποιηθεί  το όργανο λειτουργίας του και να ληφθούν οι αποφάσεις για τη στελέχωση της δομής του.

Τη στιγμή που και η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι εγγυοδοτικοί μηχανισμοί αποτελούν ικανά και απαραίτητα εργαλεία για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και κυρίως των ΜμΕ στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε σαν χώρα (ήδη δημοσιεύθηκε σε χρόνο ρεκόρ η απόφαση για την «επιστρεπτέα προκαταβολή»),  είναι άδικο και κατώτερο των περιστάσεων ίσως για την περιοχή μας να καθυστερούμε τη λειτουργία ενός «Ταμείου» ή αλλιώς πραγματικού εργαλείου,  που μόνο προνομιακό για την περιοχή μας μπορεί να θεωρηθεί και ως τέτοιο να συμβάλλει στην έκταση των δυνατοτήτων του στην στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της ΠΔΜ.

Θέλουμε τη στήριξή σας και την άμεση λήψη πρωτοβουλίας για τη λειτουργία του ΤΑΔΥΜ.

Πέρα από την βοήθεια, που ως εργαλείο μπορεί να προσφέρει στις επιχειρήσεις και την οικονομική τους ρευστότητα και ενδυνάμωση, είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει και ως κίνητρο ψυχολογικής αναβάθμισης των πολύπαθων επιχειρηματιών και επαγγελματιών της ΠΔΜ.

Είμαστε στη διάθεσή σας, έστω και με τις δυνατότητες που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία για εξ αποστάσεως επικοινωνία  ή σύσκεψη  για να επιταχύνουμε με λήψη άμεσων αποφάσεων τις όποιες ενέργειες απαιτούνται για τη λειτουργία του ΤΑΔΥΜ.»

Tags: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Αίτημα των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δήμου Γρεβενών για  ΑΜΕΣΗ Σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με ΘΕΜΑ: Τη στήριξη των Επιχειρήσεων του Δήμου

Next Post

Ζεμπιλιάδου: Πριν αλέκτωρ λαλείσαι… κινδυνεύουν να σβήσουν οι Τηλεθερμάνσεις

Next Post
Ζεμπιλιάδου ελπιδα

Ζεμπιλιάδου: Πριν αλέκτωρ λαλείσαι… κινδυνεύουν να σβήσουν οι Τηλεθερμάνσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό
  • Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»
  • Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr