• Latest

Το ΚΚΕ για την αναστολή λειτουργίας 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων

8 Νοεμβρίου 2019

Ερωτήσεις του Συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της 22 Αυγούστου 2025 Σιάτιστα 18/8/2025

23 Αυγούστου 2025
Φλώρινα: Συνέλαβαν δύο απατεώνες

Φλώρινα: Συνέλαβαν δύο απατεώνες

23 Αυγούστου 2025
Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Η Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού 23 και 24 Αυγούστου στους Ι.Ν. Προφήτη Ηλία και Αγίου Δημητρίου

23 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Γρεβενά: Τον συνέλαβαν για κάνναβη

23 Αυγούστου 2025
Το πλέον ώριμο project καύσης σκουπιδιών στην Ελλάδα η νέα μονάδα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία

Π. Κουκουλόπουλος: «Ξεκάθαρο ΟΧΙ χωρίς αστερίσκους στο σχέδιο της Κυβέρνησης για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων»

23 Αυγούστου 2025
ποδοσφαιρο

Άρης – Βόλος: Η επιστροφή του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου

23 Αυγούστου 2025
ΚΑΡΔΙΑ

Καρδιακή ανεπάρκεια: Το Νο1 σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί στους αστραγάλους, σύμφωνα με ειδικούς

23 Αυγούστου 2025
κυνηγι καραμπινα

Αδελφός πυροβόλησε αδελφό για κτηματικές διαφορές – Τα σκάγια χτύπησαν δύο ακόμη άτομα

23 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

50χρονος έβαλε φωτιά σε καφετέρια επειδή τελείωσε…η μαγιονέζα

23 Αυγούστου 2025
φεγγαρι

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2025: Έρχεται το ματωμένο φεγγάρι

23 Αυγούστου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Κοζάνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στην εκδήλωση για την Παλαιστίνη

23 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Βάλια Κάλντα

23 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΚΕ για την αναστολή λειτουργίας 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων

sierafm by sierafm
8 Νοεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 «Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές βγαίνουν στο δρόμο, διεκδικώντας το δικαίωμά τους για δωρεάν φοιτητική μέριμνα, για πτυχία που δεν θα είναι κουρελόχαρτα, για την υπεράσπιση του ασύλου, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε άλλον έναν προσχηματικό καυγά. Η ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας για την αναστολή 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων, που ίδρυσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα λειτουργούσαν από το 2020, δεν μπορεί να κρύψει τη συμφωνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στα κριτήρια αξιολόγησης των ΑΕΙ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε με τις κατ’ όνομα «πανεπιστημιοποιήσεις» των πρώην ΤΕΙ και την ίδρυση νέων Τμημάτων, έχοντας σταθερά το βλέμμα στην αγορά, στα ζητούμενα του ΣΕΒ, των μεγάλων επιχειρήσεων. Με αυτά τα κριτήρια επιλέχθηκε το αντικείμενο και η διασπορά των Τμημάτων, προχώρησαν οι συγχωνεύσεις, τα κλεισίματα και οι ιδρύσεις. Με τα ίδια κριτήρια, σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ δεσμεύεται προς τους εργοδότες – βιομήχανους να αξιολογήσει εκ νέου τα Τμήματα, παλιά και νέα.

Στο όνομα της ανάπτυξης ο ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε ως πρώην κυβέρνηση τα νέα Τμήματα, κλείνοντας μάλιστα το μάτι στις ορέξεις των μεγάλων επιχειρήσεων σε περιφερειακό επίπεδο. Στο όνομα της ανάπτυξης σήμερα και η ΝΔ αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία αυτών των Τμημάτων, για να εξασφαλίσει ότι ανταποκρίνονται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στους όρους κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων. Και οι δύο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πίνουν νερό στο όνομα του «αυτοδιοίκητου» των ΑΕΙ, δηλαδή στην εξασφάλιση εκείνων των όρων ώστε με μεγαλύτερη ευελιξία να συνάπτουν εμπορικές συμφωνίες με τους εκπροσώπους της αγοράς.

Ούτε το άνοιγμα ούτε το κλείσιμο Τμημάτων σηματοδοτεί αντίστοιχα διεύρυνση ή συρρίκνωση της δημόσιας Παιδείας. Όταν την ίδια στιγμή γενικεύεται η αύξηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά, όταν η Υπουργός παιδείας της ΝΔ εγκαινιάζει το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα με δίδακτρα, που ίδρυσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δε βλέπουν απέναντί τους φοιτητές, αλλά πελάτες που αγοράζουν εκπαιδευτικά προϊόντα στην κατ’ όνομα «δημόσια» ανώτατη εκπαίδευση.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εξαρχής αντιτάχθηκε στην ίδρυση και διασπορά Τμημάτων με γνώμονα την εμπορική τους αξία, την πέρασή τους στην αγορά. Αντιτάχθηκε στα κλεισίματα και συγχωνεύσεις Τμημάτων που είχαν ως αποτέλεσμα να πληρώνουν για άλλη μια φορά το μάρμαρο των σχεδιασμών των βιομηχάνων και των κυβερνήσεών τους οι φοιτητές και οι οικογένειές τους. Η μόνη λύση είναι μια πραγματικά Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, όπου το κάθε πανεπιστημιακό Τμήμα, μέσα από αναβαθμισμένες σπουδές, θα υπηρετεί ένα αντικειμενικά καθορισμένο επιστημονικό αντικείμενο, σε συνδυασμό με τις διευρυμένες σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

 

7/11/2019                                                               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Ομιλία της Παρασκευής Βρυζίδου, για ακύρωση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ της ΔΕΗ

Next Post

Σύλληψη 43χρονου αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και 6 καταδικαστικές αποφάσεις

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Σύλληψη 43χρονου αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και 6 καταδικαστικές αποφάσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ερωτήσεις του Συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της 22 Αυγούστου 2025 Σιάτιστα 18/8/2025
  • Φλώρινα: Συνέλαβαν δύο απατεώνες
  • Εορτή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού 23 και 24 Αυγούστου στους Ι.Ν. Προφήτη Ηλία και Αγίου Δημητρίου
  • Γρεβενά: Τον συνέλαβαν για κάνναβη
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ξεκάθαρο ΟΧΙ χωρίς αστερίσκους στο σχέδιο της Κυβέρνησης για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
  2. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  4. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  5. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr