Πώς ο ένας που δεν θα έπρεπε να είναι βουλευτής αμειβόταν επί 1,5 χρόνο και ο άλλος που δεν εργάστηκε ως βουλευτής, μπορεί να πληρωθεί.
Όχι 300 αλλά 301 βουλευτές καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός για τους τελευταίους 18 μήνες (από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020), μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου που δικαίωσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αποτέλεσμα από χθες να αποτελεί και πάλι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, παίρνοντας τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.
Ως γνωστόν ο κ. Κουρουμπλής, αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων έναντι του συνυποψηφίου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας, Θανάση Παπαχριστόπουλου. Πράγματι, το εκλογοδικείο μετά από επανακαταμέτρηση έκρινε ότι ο κ. Κουρουμπλής είχε λάβει τελικά 226 ψήφους παραπάνω από τον συνυποψήφιό του.
Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί όμως είναι ότι ο πρώην υπουργός έχει τώρα το δικαίωμα να διεκδικήσει και βουλευτική αποζημίωση για το χρονικό διάστημα των 18 μηνών που έμεινε εκτός Κοινοβουλίου, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου τον ανακηρύσσει βουλευτή από την πρώτη ημέρα των εκλογών και όχι από χθες. Με άλλα λόγια, δικαιούται να λάβει μαζεμένα 18 ολόκληρα βουλευτικά μηνιάτικα (ήτοι περίπου 100.000 ευρώ) κι ας μην άσκησε την ιδιότητα του βουλευτή.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν υποχρεούται να επιστρέψει τους μισθούς που έλαβε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και δε θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Οπότε το κράτος και κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός καλείται να μισθοδοτήσει έναν βουλευτή παραπάνω για τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάτι διαφορετικό, ανοίγοντας για μια ακόμη φορά τη συζήτηση του τι είναι νόμιμο και τι ηθικό.
Πηγή:Newsbeast.gr