• Latest
γιαννης θεοφυλακτος συριζα

Το σκάνδαλο Novartis εξηγεί γιατί χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία και κόπηκαν συντάξεις

25 Φεβρουαρίου 2018
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές: Μαθητής εξεταζόταν την ώρα που σκοτωνόταν ο πατέρας του

6 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουνίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η καθολική κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

6 Ιουνίου 2025
ΒΟΤΑΝΑ

Αυτό το μεσογειακό βότανο επιβραδύνει την εσωτερική γήρανση του σώματος

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το σκάνδαλο Novartis εξηγεί γιατί χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία και κόπηκαν συντάξεις

sierafm by sierafm
25 Φεβρουαρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
γιαννης θεοφυλακτος συριζα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

(του Γιάννη Θεοφύλακτου, Βουλευτή Ν. Κοζάνης, ΣΥΡΙΖΑ, μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Υγεία)

Το σκάνδαλο Novartis έχει πάρει πλέον τον δρόμο του με τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή. Έχουν ειπωθεί όμως τόσα πολλά που καλό είναι να αναζητήσουμε τους βασικούς άξονες της υπόθεσης αυτής. 

Με δυο λόγια: Πολιτικό Σκάνδαλο Novartis αδιαμφισβήτητα υπάρχει – τεράστιες ευθύνες ΝΔ/ΠΑΣΟΚ για μείωση συνάξεων/μισθών- σκευωρία δεν υπάρχει – ποινικές ευθύνες αναζητούνται.

  1. Πρόκειται για μία αναμφισβήτητα πολύ σοβαρή υπόθεση με παγκόσμιες διαστάσεις που αφορά επιθετικές και παράνομες πρακτικές μίας πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας σε πολλές χώρες, με τη συγκάλυψη ή και τη συνέργεια του πολιτικού και διοικητικού προσωπικού κάθε χώρας, προκειμένου (η φαρμακοβιομηχανία) να διογκώνει τα κέρδη της σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

  2. Στην Ελλάδα έλαβε χώρα κυρίως τα έτη 2000 – 2014 διογκώνοντας την δημόσια και ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη και μάλιστα με προνομιακούς όρους για τη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία (Novartis).Σκάνδαλο, λοιπόν, υπάρχει στον χώρο της υγείας και μάλιστα σοβαρό και την ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη γι’ αυτό την έχει η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, καθόσον οι συστηματικές πρακτικές διαφθοράς έλαβαν χώρα κατά τις δικές τους διακυβερνήσεις. Πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο.

  3. Αυτό για να ξέρουν οι συνταξιούχοι γιατί μειώθηκαν οι συντάξεις τους. Και οι εργαζόμενοι γιατί μειώθηκαν οι μισθοί τους. Διότι έγινε ‘πλιάτσικο’ στα ασφαλιστικά ταμεία από τις πολυεθνικές, με τη συγκάλυψη ή και συνέργεια του πολιτικού και διοικητικού προσωπικού της Ν.Δ. Υγεία – εξοπλιστικά – δημόσιες συμβάσεις – θαλασσοδάνεια, ρίξανε την χώρα στα βράχια, τις συντάξεις στο 1/2, το ΑΕΠ στο μείον 25%, τους νέους στην ανεργία ή στο εξωτερικό. Και η πολιτική ευθύνη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν παραγράφεται.

  4. Η συνέχιση του σοβαρού αυτού πολιτικού/οικονομικού σκανδάλου δυστυχώςσυνεχίστηκε κατά τα χρόνια των μνημονίων. Και αυτό ενέχει ιδιαίτερη απαξία. Οι Κυβερνήσεις δηλ. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το ένα χέρι κόβανε μισθούς-συντάξεις και με το άλλο κάλυπταν (το λιγότερο ή και συμμετείχαν, μένει να αποδειχθεί) τα φαινόμενα διαφθοράς στην Υγεία. Μιλάμε για χρόνια κατά τα οποία το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%, η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη, ο κόσμος φτωχοποιήθηκε, οι νέοι φύγαν στο εξωτερικό… Μιλάμε για οικονομικές συνθήκες που προσομοιάζουν με τις οικονομικές συνθήκες ενός πραγματικού πολέμου! Ας αναλογιστεί ο καθένας μας τι απαξία έχει και πώς τιμωρείται η διαφθορά κατά τη διάρκεια ενός πολέμου για να καταλάβει τι σημαίνει να συνεχίζεται η διαφθορά μέσα στα μνημόνια.

  5. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων; Αυτό είναι προς διερεύνηση πλέον από την προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Φυσικά ισχύει αδιαπραγμάτευτα το τεκμήριο της αθωότητας για καθέναν από τους 10 εμπλεκομένους (8 πρώην υπουργούς και 2 πρώην Πρωθυπουργούς). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε συγκάλυψη της υπόθεσης. Προς το παρόν υπάρχουν συγκεκριμένα αποδεικτικά μέσα και συνεχίζεται η διερεύνηση.

  6. Είναι αστείο να μιλάμε για “σκευωρία”.

    – Συριζαίοι είναι οι πράκτορες του FBI που διενεργούν έρευνα; σκευωροί κατά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οι πράκτορες του FBI;

    – Συριζαίοι είναι οι μάρτυρες που προφανώς για να ξέρουν “από μέσα” κάποια πράγματα ή είναι πρώην στελέχη της Novartis ή στελέχη του υψηλού διοικητικού μηχανισμού (επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ); σκευωροί κατά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα πρώην στελέχη τους ή της Novartis;

    – Συριζαίοι είναι ο κ. Σούρλας, ο κ. Κρεμαστινός ή η κα Ντόρα Μπακογιάννη, που για χρόνια φώναζαν και κατήγγειλαν τις παράνομες αυτές πρακτικές στον χώρο του φαρμάκου και της υγείας;

    – ‘αντισύριζα αμόκ’ έπιασε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Novartis που υπό το βάρος της διεξαγόμενης έρευνας αποπειράθηκε (δυστυχώς) να αυτοκτονήσει πριν 1 περίπου χρόνο;

    – Συριζαίοι είναι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης (στην χώρας μας αλλά και στο εξωτερικό) που ερευνούν το σκάνδαλο;

  7. Υποτιμά τη νομημοσύνη των ελλήνων πολιτών ο ισχυρισμός ΝΔ – ΠΑΣΟΚ περί δήθεν ‘σκευωρίας’. Επίσης προσβάλουν όχι μόνο τη νοημοσύνη και τη αισθητική αλλά και τη θεσμική λειτουργία του πολιτεύματος ενέργειες όπως οι μηνύσεις σε βάρος δικαστικών/εισαγγελικών λειτουργών, καθώς και κατά του αν. Υπουργού Δικαιοσύνης και -πόσο μάλλον- κατά του σημερινού Πρωθυπουργού. Η φαιδρότητα σε αυτό το επίπεδο δημιουργεί ενοχλητικές θεσμικές παρενέργειες. Και βέβαια δείχνει πανικό όσων αντιδρούν με τον τρόπο αυτό.

  8. Θα αναλάβει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την πολιτική ευθύνη του σκανδάλου αυτού; Αφήστε την προσωποποιημένη ποινική ευθύνη -έχει πάρει τον δρόμο της. Θα επιδείξει κανείς την απαιτούμενη γενναιότητα ανάληψης τουλάχιστον της πολιτικής ευθύνης; Σε παρόμοιες περιπτώσεις στο πρόσφατο σχετικά παρελθόν, πολιτικοί αρχηγοί (τότε Πρωθυπουργοί ή και αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης) είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Και είχαν θέσει “στον πάγο” τα στελέχη τους όσο κρατούσε η διερεύνηση της υπόθεσης. Τώρα: α) δεν αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη, β) μηνύουν τους δικαστικούς και τον Πρωθυπουργό (!!) και γ) υπερασπίζονται λυσσαλέα τα στελέχη τους, ασχέτως της όποιας έκβασης της υπόθεσης ως προς καθένα από αυτά.

Ο έλληνας πολίτης, η κοινωνία μας δεν θέλει συγκάλυψη αυτού του σοβαρότατου σκανδάλου. Για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Αλλά και για να διαλυθούν οι ομάδες και οι ‘κλίκες’, ώστε να μην ξανακάνουν τα ίδια στο μέλλον. Χρειάζεται λοιπόν εκτεταμένη έρευνα και απόδοση ευθυνών, με πλήρη σεβασμό -εννοείται- στους θεσμούς και τις κατοχυρωμένες δικαιϊκές αρχές.

*το άρθρο του κ. Θεοφύλακτου δημοσιεύτηκε στον σημερινό (25-2-2018) κυριακάτικο τύπο – εφημ ‘Το Χωνί’

Ο Γιάννης Θεοφύλακτος είναι Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) – Δικηγόρος

Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας.

Tags: θεοφύλακτος Γιάννης
Previous Post

Φλώρινα: Σύλληψη 43χρονου για μεταφορά -3- μη νόμιμων μεταναστών

Next Post

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στη Φιλανθρωπική Συναυλία του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης

Next Post

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στη Φιλανθρωπική Συναυλία του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά
  • Γυμνή 40χρονη γυναίκα στο κέντρο της Κοζάνης – Άμεση επέμβαση της Αστυνομίας
  • Πανελλαδικές: Μαθητής εξεταζόταν την ώρα που σκοτωνόταν ο πατέρας του
  • Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου
  • Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr