• Latest
κινητο

Το gamification έφτασε στον τομέα της υγείας

16 Αυγούστου 2022
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των σωματείων στην ΔΕΘ

28 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

28 Αυγούστου 2025
Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής στις 30 Οκτωβρίου 2024

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας αναβάλλεται

28 Αυγούστου 2025
Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Νικολάου Τζώνου: Έναρξη εγγραφών

Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Νικολάου Τζώνου: Έναρξη εγγραφών

28 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Δήμος Βοΐου: Έναρξη παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ

28 Αυγούστου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Πέμπτη 28-8, διακοπή υδροδότησης έως τις 15.00 στην Τ.Κ. Καισαρειάς για την αποκατάσταση διαρροής

28 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Κουκουλόπουλος για ΑΤΑΚ: «Κερδήθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος, η προσπάθεια συνεχίζεται»

28 Αυγούστου 2025
Διαδικτυακό Σεμινάριο “Βιώσιμες Πόλεις για Όλους: Η συμμετοχή των παιδιών στη λήψη αποφάσεων”

Διαδικτυακό Σεμινάριο “Βιώσιμες Πόλεις για Όλους: Η συμμετοχή των παιδιών στη λήψη αποφάσεων”

28 Αυγούστου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πλακοπίτη και Παγούνη για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Παγούνη και Μικρού για OPEN MALL

28 Αυγούστου 2025
Άγιος Δημήτριος

Σιάτιστα: Εκδρομή κατηχητικού Αγίου Δημητρίου

28 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φλώρινα: Σύλληψη 43χρονου αλλοδαπού για μαστροπεία

28 Αυγούστου 2025
Σιάτιστα: Αναβολή στις εργασίες στο δρόμο για Μπούνο

Σιάτιστα: Κλείνει ο δρόμος στο Μπούνο για επισκευή

28 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 29 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το gamification έφτασε στον τομέα της υγείας

sierafm by sierafm
16 Αυγούστου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κινητο

August 22, 2014 Photos of a stethoscope, laptop, smartphone, and medical professional.

0
SHARES
26
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σου αρέσουν τα παιχνίδια; Ακόμη κι αν η απάντηση είναι αρνητική, σίγουρα έχεις βρεθεί στη θέση να εμπλακείς άθελά σου με αυτά. Αρκεί να έχεις στην κατοχή σου ένα smartphone και να χρησιμοποιείς εφαρμογές. Το «παιχνίδι» σήμερα δεν είναι όπως παλιά. Δεν είναι απαραίτητο να παίζεις βιντεοπαιχνίδια για να θεωρείσαι μέρος του παιχνιδιού. Οι κατασκευαστές εφαρμογών έχουν φροντίσει για αυτό, αφού πλέον οι βασικές αρχές του gaming έχουν περάσει στην καθημερινή χρήση των application. Ο όρος έχει βρεθεί: gamification.

Ίσως είναι κάτι που ήδη έχεις ακούσει. Το gamification δεν είναι τίποτα άλλο από τη μετάδοση της πληροφορίας ή την αλληλεπίδραση με μία εφαρμογή, με τη μορφή διασκέδασης. Η χρήση στοιχείων παιχνιδιού, όπως η συγκέντρωση πόντων, η ακολουθία βημάτων και άλλα προκειμένου να επιτευχθεί ένας στόχος εντός της εφαρμογής, είναι κάτι που ο κόσμος γνωρίζει ήδη εδώ και καιρό σε διάφορους τομείς. Εκτός φυσικά από τα ίδια τα βιντεοπαιχνίδια, οι online πλατφόρμες διασκέδασης που φιλοξενούν τα πιο δημοφιλή φρουτάκια ήταν από τις πρώτες που έβαλαν το στοιχείο του gamification προκειμένου να προσφέρουν στους παίκτες μία διαφορετική εμπειρία χρήσης. Σαν ιδέα, το gamification είναι κάτι ενδιαφέρον.

Θέτεις στόχους και η εφαρμογή σε επιβραβεύει, καθώς πλησιάζεις στην επίτευξή τους. Έτσι σου δίνει ώθηση και κίνητρο για να φτάσεις στον τελικό προορισμό σου. Μετά τις πλατφόρμες διασκέδασης, ακολούθησαν πολλοί άλλοι τομείς που είδαν ότι υπάρχει μέλλον σε αυτό το στιλ προσέγγισης του κοινού: από τις τράπεζες και τις εφαρμογές μεγάλων πολυκαταστημάτων, που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να ανταμείψουν τους πελάτες τους ή να κάνουν πιο διασκεδαστική την επαφή μαζί τους.

Ως τώρα, αυτό δεν ίσχυε για τις εφαρμογές υγείας, όμως ήρθε η στιγμή να αλλάξει και αυτό. Θεωρητικά, σε μία τέτοια εφαρμογή το παιχνίδι δεν έχει καμία θέση. Παρ’ όλα αυτά, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Παλιότερα, όταν ένας ασθενής χρειαζόταν τη βοήθεια ενός προσωπικού γιατρού, έπρεπε να το κάνει με τον παραδοσιακό τρόπο ενός ραντεβού από κοντά, ή έστω μέσω τηλεφώνου. Αν μάλιστα ήταν κάτι έκτακτο, έπρεπε να μεταβεί σε κάποιο νοσοκομείο ή ιατρείο για να εξεταστεί. Η άμεση επικοινωνία που υπάρχει σήμερα μέσω internet, με την οποία ένας γιατρός μπορεί να προσφέρει συμβουλές χωρίς τη φασαρία της μετακίνησης, ήταν απλώς στη φαντασία του κόσμου.

Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι εφαρμογές υγείας έχουν απλοποιήσει την επικοινωνία ή ακόμη και την αλληλεπίδραση με τους γιατρούς. Γίνεται αυτόματα καταγραφή των περιστατικών, με αποτέλεσμα να υπάρχει ιατρικό ιστορικό του ασθενή, δυνατότητα σύγκρισης με άλλα παρόμοια περιστατικά και άμεση διάγνωση και πρόληψη. Γίνεται εξοικονόμηση χρημάτων εξαιτίας της αποφυγής μετακινήσεων, αλλά και επειδή μειώνονται τα κόστη εξετάσεων και νοσηλείας. Με τη χρήση εξειδικευμένων προϊόντων, γίνεται καθημερινή καταμέτρηση της υγείας του ασθενή (καταγραφή παλμών, θερμίδων, βημάτων, άσκησης, οξυγόνου, κλπ), με αποτέλεσμα να μη χάνεται χρόνος μεταξύ δύο διαδοχικών ραντεβού, έως ότου ένας γιατρός βγάλει συμπεράσματα για την πρόοδο της υγείας του ασθενή.

Με όλα τα παραπάνω οφέλη να περιμένουν, οι εφαρμογές έχουν μπει για τα καλά στον τομέα της υγείας. Μπορούν να χωρίζουν τον έλεγχο και την πρόοδο του ασθενή σε διαφορετικά στάδια, να καταγράφουν δεδομένα και να τα επεξεργάζονται προς όφελος του γιατρού. Συνδέονται με αισθητήρες που καταγράφουν τα απαραίτητα στοιχεία, κατηγοριοποιούν τα δεδομένα και τα εξετάζουν για να βγάλουν συμπεράσματα. Κάπου εκεί μπαίνει στο πλάνο το gamification. Όλα τα παραπάνω ακούγονται βαρετά για έναν ασθενή, ειδικά αν δεν είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία και τις εφαρμογές.

Με τη μετατροπή της εφαρμογής σε ένα είδος παιχνιδιού, γίνεται ευκολότερο να κερδίσεις την προσοχή του χρήστη. Παράλληλα, προσφέρεται μία διασκεδαστική διαδικασία προκειμένου να μη βαρεθεί και να συνεχίσει να χρησιμοποιεί μία κατά τ’ άλλα σημαντική για την υγεία του εφαρμογή. Η αλληλεπίδραση είναι συνεχής, η συλλογή δεδομένων μόνιμη και με αυτόν τον τρόπο ο γιατρός μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα έχει στα χέρια του τα στοιχεία που χρειάζεται για μία σωστή διάγνωση ή μία αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός προβλήματος. Η εφαρμογή μοιάζει με παιχνίδι, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Μετατρέπεται, αντίθετα, σε ένα χρήσιμο εργαλείο που λύνει τα χέρια τόσο του ασθενή όσο και του γιατρού.

Previous Post

Γιώργος Δασταμάνης: «Η πόλη των Γρεβενών γιορτάζει για τον Μίλτο» – Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Στη Σαμαρίνα ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης για το έθιμο του Τσιάτσιου – Βίντεο

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Στη Σαμαρίνα ο Δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης για το έθιμο του Τσιάτσιου - Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των σωματείων στην ΔΕΘ
  • Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
  • Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας αναβάλλεται
  • Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Νικολάου Τζώνου: Έναρξη εγγραφών
  • Δήμος Βοΐου: Έναρξη παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
  5. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr