• Latest
μαλλια

Τριχόπτωση: Από τι προκαλείται και πώς αντιμετωπίζεται

26 Μαρτίου 2019
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία μεταμορφώνουν τη Δυτική Μακεδονία. Εικόνες

Πρόταση Αξιοποίησης θερμότητας από μεγάλα data centers για τηλεθέρμανση Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

3 Μαρτίου 2026
Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

3 Μαρτίου 2026
Το Γυμνάσιο Εράτυρας, ευχαριστεί τη Νεολαία για τη δωρεά

Το Γυμνάσιο Εράτυρας, ευχαριστεί τη Νεολαία για τη δωρεά

3 Μαρτίου 2026
Voiorace: Εκκίνηση στη Νεάπολη στις 22 Μαρτίου

Voiorace: Εκκίνηση στη Νεάπολη στις 22 Μαρτίου

3 Μαρτίου 2026

GREEN as GREVENA – Στηρίζοντας τα Γρεβενά που Παράγουν

3 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»

3 Μαρτίου 2026
ΔΕΗ myHome Maxima: Νέο σταθερό προϊόν για οικιακούς πελάτες με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες

ΔΕΗ myHome Maxima: Νέο σταθερό προϊόν για οικιακούς πελάτες με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες

3 Μαρτίου 2026
Προμήθεια οικοδομικών & ηλεκτρολογικών υλικών στο 15ο ΣΠ«XV ΜΠ» από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Π.Ε. Καστοριάς

Προμήθεια οικοδομικών & ηλεκτρολογικών υλικών στο 15ο ΣΠ«XV ΜΠ» από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Π.Ε. Καστοριάς

3 Μαρτίου 2026
Η συνέντευξη του Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή στο West. Βίντεο

Η συνέντευξη του Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή στο West. Βίντεο

3 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»

3 Μαρτίου 2026
φορολογια

ΑΑΔΕ: Όλες οι αλλαγές στους ΚΑΔ – Αλλαγή χωρίς πρόστιμο έως 1η Ιουνίου

3 Μαρτίου 2026

Επιχείρησαν να περάσουν μέσω drone σε φυλακές απαγορευμένα αντικείμενα

3 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 4 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τριχόπτωση: Από τι προκαλείται και πώς αντιμετωπίζεται

sierafm by sierafm
26 Μαρτίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
μαλλια
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Όλοι θέλουμε να έχουμε πλούσια και λαμπερά μαλλιά για μια ζωή. Ωστόσο πολύ συχνά παρουσιάζουν προβλήματα που μας ταλαιπωρούν και ρίχνουν την αυτοπεποίθηση.

Το συχνότερο και πιο ενοχλητικό από αυτά είναι η τριχόπτωση, που προσβάλλει περισσότερους από έναν στους δύο άνδρες όλων των ηλικιών και μία στις τέσσερις γυναίκες, κυρίως μετά την κλιμακτήριο.

Τι είναι η τριχόπτωση

Το κεφάλι του μέσου ενήλικα έχει 80.000 έως 120.000 τρίχες. Καθημερινά χάνονται 50-100 από αυτές. Αυτό οφείλεται στο ότι οι τρίχες μας δεν βρίσκονται όλες στην ίδια φάση ανάπτυξης: καθημερινά κάποιες αναγεννώνται και άλλες πεθαίνουν.

Στην πραγματικότητα, κάθε τρίχα έχει τον δικό της κύκλο ζωής που μπορεί να επηρεαστεί από την ηλικία, διάφορα νοσήματα και πολλούς άλλους παράγοντες. Αυτός ο κύκλος ζωής χωρίζεται σε τρεις φάσεις:

  • Αναγενής: Διαρκεί 3-5 χρόνια και είναι η φάση της ανάπτυξης.
  • Καταγενής: Διαρκεί περίπου 1-2 εβδομάδες και είναι η φάση της εξασθένησης και της «προετοιμασίας» της τρίχας για την πτώση της.
  • Τελογενής: Διαρκεί περίπου 2-4 μήνες και είναι η φάση της πτώσης της τρίχας. Η ρίζα της (θύλακας), όμως, εξακολουθεί να υπάρχει και έτσι έπειτα από λίγο καιρό η τρίχα αναγεννάται. Η αναγέννηση κάθε τρίχας μπορεί να γίνει έως 20 φορές.

Καθώς μεγαλώνουμε, επιβραδύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης νέων τριχών, επειδή μπαίνουν στην τελογενή φάση περισσότεροι θύλακοι. Αυτό έχει ως συνέπεια να λεπταίνουν τα μαλλιά, να γίνονται αδύναμα και να είναι πιο κοντά και λίγα.

Επιπλέον, ο ρυθμός της φυσιολογικής τριχόπτωσης παρουσιάζει εποχικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατά τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες τείνουμε να χάνουμε περισσότερα μαλλιά.

Πώς αντιμετωπίζεται η τριχόπτωση ανάλογα με τις αιτίες της

Τα παραπάνω σημαίνουν πως όταν βλέπουμε μαλλιά στην χτένα ή την βούρτσα μας, δεν χρειάζεται πάντοτε να ανησυχούμε, γιατί μπορεί να είναι κάτι φυσιολογικό. Εξάλλου σημασία δεν έχει πόσες τρίχες πέφτουν από το κεφάλι μας, αλλά πόσες απομένουν: αν η πυκνότητα των μαλλιών διατηρείται σταθερή, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν όμως η απώλεια υπερβαίνει τις 100 τρίχες την ημέρα και οι τρίχες δεν επανεμφανίζονται, καθώς και αν η απώλεια δεν είναι εποχιακή αλλά συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τότε είναι παθολογική και σταδιακά οδηγεί σε αραίωση του τριχωτού της κεφαλής.

Η παθολογική τριχόπτωση μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Για τους άνδρες, τα κύρια αίτια είναι οι αυξημένες ορμόνες, το στρες και η κληρονομικότητα. Για τις γυναίκες, το καθημερινό και έντονο styling, οι βαφές και οι περμανάντ, το λούσιμο με καυτό νερό και η χρήση σεσουάρ με καυτό αέρα, αλλά και οι εξαντλητικές δίαιτες, που συντελούν αρνητικά στην υγεία των μαλλιών. Σε κάποιες γυναίκες, η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται και σε ορμονικούς παράγοντες.

Στους άνδρες, η παθολογική τριχόπτωση (ή αλωπεκία) αρχίζει με απώλεια μαλλιών από τους κροτάφους και το πάνω μέρος του κεφαλιού. Λύση σε αυτό μπορεί να σας προσφέρουν σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης με βιοτίνη και ολεανολικό οξύ, τα οποία μάλιστα εστιάζουν ξεχωριστά σε άνδρες και σε γυναίκες.

Καθώς από μόνο του ένα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης ίσως να μην είναι αρκετό, είναι σώφρον να κάνετε την έρευνά σας για λοσιόν κατά της τριχόπτωσης και άλλα πιο εξειδικευμένα προϊόντα που υποστηρίζουν την αγκίστρωση της ρίζας επί του τριχωτού και ενεργοποιούν τον κυτταρικό μεταβολισμό.

Η αραίωση φθάνει μέχρι την πλήρη απώλεια της τριχοφυΐας, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί σε ορισμένα σημεία του κεφαλιού (συνήθως στους κροτάφους) ή και σε όλο το κεντρικό τμήμα του κεφαλιού (απομένουν μαλλιά μόνο γύρω από τα αυτιά και στο πίσω μέρος του κεφαλιού).

Όλα αυτά, όμως, δεν συμβαίνουν σε μία νύχτα, αλλά σε βάθος χρόνου, γιατί η φαλάκρα είναι ένα πρόβλημα που εξελίσσεται βαθμιαία και δεν εμφανίζεται απότομα. Επομένως, αν παρατηρήσετε αυξημένη απώλεια μαλλιών η ανάγκη αντιμετώπισης της τριχόπτωσης με αγωγές είναι επιτακτική.

Για ακόμα πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, είναι καλό να “εξοπλίσετε” τον οργανισμό σας με επιπλέον “εφόδια”, όπως κάποια μάσκα μαλλιών για την τριχόπτωση ή/και κάποιο εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλες ουσίες που φροντίζουν την επιδερμίδα.

Είναι όμως πολύ σημαντικό να αρχίζει νωρίς η θεραπευτική παρέμβαση, δηλαδή πριν υπάρξει σημαντική απώλεια μαλλιών, καθώς και να χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες θεραπείες.

Πηγή:iatropedia.gr

Tags: ΜΑΛΛΙΑ
Previous Post

Τι κερδίζετε αν ξεκινάτε την ημέρα σας πίνοντας νερό με λεμόνι

Next Post

Με κάθε επισημότητα  και με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε  στον Δήμο Βοΐου  ο εορτασμός της εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Next Post

Με κάθε επισημότητα  και με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε  στον Δήμο Βοΐου  ο εορτασμός της εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πρόταση Αξιοποίησης θερμότητας από μεγάλα data centers για τηλεθέρμανση Κοζάνης και Πτολεμαΐδας
  • Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+
  • Το Γυμνάσιο Εράτυρας, ευχαριστεί τη Νεολαία για τη δωρεά
  • Voiorace: Εκκίνηση στη Νεάπολη στις 22 Μαρτίου
  • GREEN as GREVENA – Στηρίζοντας τα Γρεβενά που Παράγουν

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr