• Latest
τυροκομικα

Τυριά: Πόσο επηρεάζουν τη χοληστερίνη, ποια είναι τα καλύτερα

14 Απριλίου 2021
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κοζάνης!

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Έξι Σχολεία της ΠΕ Κοζάνης στην πρώτη φάση του προγράμματος  “Μαριέττα Γιαννάκου”. Το Δημοτικό Νεαπολης, ένα από αυτά!

2 Ιουνίου 2025
Συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου και της Χορωδίας Γυναικών Σιάτιστας στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φλώρινας

Συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου και της Χορωδίας Γυναικών Σιάτιστας στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φλώρινας

2 Ιουνίου 2025
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Στις 5 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία του 31χρονου στην Φλώρινα

2 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

ΔΙΑΔΥΜΑ: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Αναστασίου Κορεντσίδη, πατέρα του  Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

2 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Να μην υπάρχουν εξαιρέσεις και αδικίες στην καταβολή επιδόματος απομακρυσμένων παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών

2 Ιουνίου 2025
Εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ»

Εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών με τον Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ»

2 Ιουνίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διαγράμμισης σε οδούς των Σερβίων (04–05/06/2025)

2 Ιουνίου 2025
Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας τίμησε το Νικόλα Ρίζο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας τίμησε το Νικόλα Ρίζο

2 Ιουνίου 2025
Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: “ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ”

Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: “ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ”

2 Ιουνίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά στη Δυτική Μακεδονιά

2 Ιουνίου 2025
Μακεδονικός

Νέα Διοίκηση στον Μακεδονικό Σιάτιστας. Τα ονόματα

2 Ιουνίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Εισαγγελική παρέμβαση για κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

2 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τυριά: Πόσο επηρεάζουν τη χοληστερίνη, ποια είναι τα καλύτερα

sierafm by sierafm
14 Απριλίου 2021
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
τυροκομικα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα συγκαταλέγονται στα τρόφιμα που είναι πιθανό να αυξήσουν το επίπεδο χοληστερόλης ενός ατόμου.

Το πόσο τα τυριά αυξάνουν την χοληστερίνη εξαρτάται από το είδος του τυριού. Ωστόσο, τα τυριά προσφέρουν, επίσης, σημαντικά διατροφικά οφέλη καθώς περιέχουν ασβέστιο και βιταμίνες.

Επιλέγοντας τυριά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και περιορίζοντάς τα σε μέτριες ποσότητες, μπορείτε να συνεχίσετε να τρώτε τυριά ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Πόση χοληστερόλη έχουν τα τυριά

Όπως και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα και πολλά ζωικά τρόφιμα, οι περισσότεροι τύποι τυριών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά. Η περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά ποικίλει ανάλογα με το είδος του τυριού.

 Ο ακόλουθος πίνακας παρέχει τις συνολικές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης που περιέχουν συγκεκριμένα τυριά, σύμφωνα με τον κυβερνητικό αμερικανικό οργανισμό USDA Food Composition Database:

Όποιος ανησυχεί για το επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα του θα πρέπει να ελέγχει τις διατροφικές ετικέτες πριν αγοράσει τρόφιμα, καθώς το διατροφικό περιεχόμενο θα διαφέρει μεταξύ προϊόντων και εμπορικών σημάτων.

Είναι σημαντικό να έχετε επίγνωση του μεγέθους της μερίδας, δεδομένου ότι η κατανάλωση περισσότερης ποσότητας από εκείνη που αναγράφεται στην ετικέτα θα αυξήσει την πρόσληψη κάθε θρεπτικής ουσίας, συμπεριλαμβανομένων των κορεσμένων λιπαρών.

Αυξάνουν τα τυριά την χοληστερίνη;

Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, το τυρί είναι η #1 διατροφική αιτία για την αύξηση της χοληστερόλης στην αμερικανική διατροφή.

Τα τυριά περιέχουν πολύ χοληστερόλη, αλλά σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του USDA, δεν υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ των τροφών πλούσιων σε χοληστερόλη που τρώει ένα άτομο και των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι το κορεσμένο λίπος στο τυρί είναι υπεύθυνο για την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης.

 Ωστόσο, η επιστημονική έρευνα επάνω στο θέμα είναι ανάμεικτη. Μια μελέτη από το 2015 δεν έδειξε καμία σχέση μεταξύ κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και καρδιακών παθήσεων μετά την ηλικία των 55 ετών. Μάλιστα, η εν λόγω μελέτη έδειξε ότι εκείνοι που καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μια άλλη μικρής κλίμακας μελέτη του 2015 συνέκρινε τους ανθρώπους που κατανάλωναν τυριά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά με ομάδα ελέγχου που απλά περιόρισε την κατανάλωση τυριών για δύο μήνες. Στο τέλος, οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν καμία διαφορά μεταξύ των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα των ομάδων.

Μια μελέτη του 2017 βρήκε μια περίπλοκη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και των παραγόντων κινδύνου για την υγεία.

Αν και το τυρί μπορεί να παίξει ρόλο στην αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης, όταν καταναλώνεται με προσοχή μπορεί να συμπεριληφθεί ως μέρος μιας ποικίλης και υγιεινής διατροφής.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σώφρον να μιλήσετε πρώτα με τον γιατρό σας και με έναν διατροφολόγο για ενδεχόμενες αλλαγές στην διατροφή σας και για το πώς οι διαιτητικές σας επιλογές μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας.

Πρέπει να αποφεύγετε τα τυριά εάν έχετε αυξημένη χοληστερίνη;

Επειδή η έρευνα έχει ανάμεικτα αποτελέσματα, δεν είναι δυνατόν να γίνει μια γενική σύσταση ότι τα άτομα με υψηλή χοληστερίνη θα πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε τυριά.

Το σημαντικό είναι να εξετάσουμε τη διατροφή ενός ατόμου στο σύνολό της. Υπάρχουν διάφορες τροφές που μπορούν είτε να μειώσουν είτε να αυξήσουν την χοληστερίνη.

Για παράδειγμα, μια υψηλής περιεκτικότητας διατροφή σε υδατάνθρακες μπορεί να αυξήσει τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης, σε άτομα που καταναλώνουν λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως τυριά.

Η χοληστερόλη δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, όσον αφορά τα τυριά. Τα περισσότερα τυριά έχουν, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, το οποίο μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.

Ωστόσο, τα τυριά μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας φιλικής προς την καρδιά διατροφής, ακόμη και για τα άτομα με καρδιακές παθήσεις, εάν η διατροφή αυτή αποτελείται κυρίως από τρόφιμα χαμηλών θερμίδων, συμπεριλαμβανομένης ποικιλίας φρούτων και λαχανικών.

Πηγή: iatropedia.gr

Tags: τυροκομικα
Previous Post

ΑΡΣΥ: Προτάσεις για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών και Αιολικών στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

Στο μικροσκόπιο για θρομβώσεις AstraZeneca και Johnson & Johnson, τι γνωρίζουμε έως τώρα

Next Post
κορονοιος εμβολιο

Στο μικροσκόπιο για θρομβώσεις AstraZeneca και Johnson & Johnson, τι γνωρίζουμε έως τώρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Έξι Σχολεία της ΠΕ Κοζάνης στην πρώτη φάση του προγράμματος  “Μαριέττα Γιαννάκου”. Το Δημοτικό Νεαπολης, ένα από αυτά!
  • Συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου και της Χορωδίας Γυναικών Σιάτιστας στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φλώρινας
  • Στις 5 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία του 31χρονου στην Φλώρινα
  • ΔΙΑΔΥΜΑ: Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Αναστασίου Κορεντσίδη, πατέρα του  Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη
  • Καλλιόπη Βέττα: Να μην υπάρχουν εξαιρέσεις και αδικίες στην καταβολή επιδόματος απομακρυσμένων παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  2. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  4. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  5. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr