• Latest
ΤΕΕ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας

27 Ιανουαρίου 2022
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
Δυναμικό ΤΕΕ ΤΔΜ

Κοινή επιστολή των παρατάξεων “Δυναμικό ΤΕΕ” και “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

18 Ιουλίου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
27 Ιανουαρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΤΕΕ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μνημόνιο Συνεργασίας με θέμα τη διαμόρφωση ενός πλαισίου αναπτυξιακής και ερευνητικής συνεργασίας, μέσα από προσδιορισμένους κοινούς στόχους και τομείς ενδιαφέροντος, υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη 27/1/2022, ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας και  ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, Νικόλαος Συλλίρης.

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο της αναπτυξιακής και κοινωνικής του πολιτικής, καθώς και της δυνατότητάς του να συμμετάσχει σε εθνικά προγράμματα και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στόχο έχουν την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών, την προστασία του περιβάλλοντος και την μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα, λαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της απολιγνιτοποίησης.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας έχει σκοπό την προαγωγή της επιστήμης στους τομείς που σχετίζονται με την ειδικότητα των μελών του, της τεχνικής και της τεχνολογίας γενικά και την αξιοποίησή τους για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας στο πλαίσιο των αρχών της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία καθορίζεται ένας χάρτης πορείας για πρωτοβουλίες πολιτικής, που έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτύχει τον στόχο της για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Στην Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις νέες Αποστολές της Ε.Ε. οι οποίες θα έχουν ως στόχο την εξεύρεση λύσεων σε βασικές παγκόσμιες προκλήσεις έως το 2030, προβλέπεται και η Αποστολή για τις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030» (εφεξής: Αποστολή των Πόλεων). Πρόκειται για ένα νέο εργαλείο που περιλαμβάνει δέσμη δράσεων, όπως έργα έρευνας και καινοτομίας, μέτρα πολιτικής και νομοθετικές πρωτοβουλίες, για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο και εντός καθορισμένου χρονοδιαγράμματος.

Ο Δήμος Κοζάνης εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στην Αποστολή των Πόλεων, ανταποκρινόμενος στην ανακοίνωση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στις 25 Νοεμβρίου 2021.

Και οι δύο φορείς, αναγνωρίζουν την σπουδαιότητα της από κοινού συνεργασίας για την υλοποίηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, των Ευρωπαϊκών Αποστολών και ιδίως της Αποστολής των Πόλεων και εκφράζουν μεσω του Μνημονίου το κοινό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη δράσεων στο πλαίσιο της Αποστολής των Πόλεων, καθώς και τη δημιουργία ενός συνεχούς διαύλου επικοινωνίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, με στόχο την διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και το κοινό τους ενδιαφέρον για την γενικότερη συνεργασία στο πλαίσιο της μετάβασης του Δήμου Κοζάνης σε καθεστώς κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030.

Προς το σκοπό εκπλήρωσης του αντικειμένου του Μνημονίου, ο Δήμος Κοζάνης και το ΤΕΕ/ΤΔΜ δύναται να προβαίνουν:

  • Στη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τη μελέτη και εκτέλεση έργων στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
  • Στη συνεργασία στο πλαίσιο προγραμμάτων του αναπτυξιακού σχεδιασμού στον τομέα της κλιματικής ουδετερότητας.
  • Στη συνεργασία στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης επιδοτούμενων έργων από εθνικά προγράμματα και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Στην από κοινού υποβολή προτάσεων προς χρηματοδότηση από εθνικά προγράμματα και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Στη διοργάνωση από κοινού δραστηριοτήτων (π.χ. συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων, εκθέσεων, κοινές ανακοινώσεις σε συνέδρια) στο πλαίσιο των τομέων συνεργασίας.

 

Τόσο ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, όσο και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, Νικόλαος Συλλίρης, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι το Μνημόνιο αυτό θα αποτελέσει τη βάση της καλής συνεργασίας των δύο φορέων για το καλό των πολιτών του Δήμου Κοζάνης.

 

Tags: ΤΕΕ
Previous Post

Δήμος Γρεβενών: Στις 10:00 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα αύριο Παρασκευή σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών

Next Post

Γιώργος Αμανατίδης: “Το Βόιο (ο τόπος και οι άνθρωποι) στο επίκεντρο”

Next Post
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Γιώργος Αμανατίδης: “Το Βόιο (ο τόπος και οι άνθρωποι) στο επίκεντρο”

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό
  • Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr