• Latest
υπουργειο οικονομικων

ΥΠΟΙΚ: Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και 120 δόσεις στην Εφορία – Οι 4+1 παρεμβάσεις

11 Μαρτίου 2023
Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

8 Αυγούστου 2025
Την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στο Ύψωμα Αννίτσα, η Ετήσια Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

8 Αυγούστου 2025
ηλικιωμένοι

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο – Το φαινόμενο της «ραγισμένης καρδιάς» ισχύει και εξηγείται επιστημονικά

8 Αυγούστου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Στιγμές τρόμου για 21χρονη φοιτήτρια: Την ξυλοκόπησε άγρια οδηγός ταξί

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ασυνήθιστη υπόθεση revenge porn: Πρώην σύζυγος και πεθερά του έστειλαν ταχυδρομικώς «ακατάλληλες» φωτογραφίες του

8 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Ζευγάρι άρπαξε τσάντα με 2.000 ευρώ από τουαλέτα καταστήματος

8 Αυγούστου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Περιπολικό συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο με τρεις τραυματίες – Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα

8 Αυγούστου 2025
Παπαγάλος-καταδότης «κάρφωσε» συμμορία ναρκωτικών – Επαναλάμβανε κωδικοποιημένες φράσεις

Παπαγάλος-καταδότης «κάρφωσε» συμμορία ναρκωτικών – Επαναλάμβανε κωδικοποιημένες φράσεις

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σκότωσε τη γειτόνισσά του και άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΟΙΚ: Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και 120 δόσεις στην Εφορία – Οι 4+1 παρεμβάσεις

sierafm by sierafm
11 Μαρτίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
υπουργειο οικονομικων
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που μεταξύ των άλλων θα προβλέπει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με την μήνα και την κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων, υπό την αίρεση ότι ο φόρος που προκύπτει δεν θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

Παράλληλα, θα θεσμοθετούνται οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αναβίωση των παλαιών ρυθμίσεων οφειλών προς την Εφορία και τα Ταμεία, όπως επίσης η παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωση στο αγροτικό πετρέλαιο.

Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για την άρση ακινησίας πριν το Πάσχα, που είναι στις 16 Απριλίου.

Αρχικός στόχος ήταν πάντως να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου από την 1η του επόμενου μήνα, δηλαδή νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Ας δούμε αναλυτικά τι θα περιλαμβάνει το υπό κατάθεση νομοσχέδιο:

1. Χωρίς πρόστιμο οι εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις: Καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ, για την εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Το μέτρο αυτό θα αφορά φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και αυτές είναι μηδενικές, πιστωτικές, αλλά και χρεωστικές υπό την προϋπόθεση ότι ο φόρος που θα βεβαιωθεί δεν θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ. Να σημειωθεί ότι για την περυσινή χρονιά, υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα πάνω από 100.000 δηλώσεις, ενώ όπως προβλέπεται στην νομοθεσία, η εκπρόθεσμη δήλωση θα συνοδεύεται από πρόστιμο ύψους 100, 200 ή 500 ευρώ. Επίσης επιβάλλεται και τόκος 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του φόρου, στην περίπτωση των χρεωστικών δηλώσεων.

2. Αναβίωση ρυθμίσεων για οφειλές σε Εφορία και Ταμεία: Αφορά τις ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων, ενώ παράλληλα θεσπίζεται ένα νέο σχήμα 36 – 72 δόσεων για τους φορολογούμενους οι οποίοι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους πριν την κρίση που προκάλεσαν οι υψηλές τιμές στην ενέργεια. Το νέο πλαίσιο εξόφλησης παλαιών και νέων οφειλών προς την Εφορία και τα Ταμεία θα ενεργοποιηθεί από τον Απρίλιο. Η νέα έκτακτη ρύθμιση 36 ή 72 δόσεων αφορά όσους την 1η Νοεμβρίου 2021 δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές, ενώ ταυτόχρονα κατέβαλαν όλες τις δόσεις των ρυθμίσεων των 120 ή 72 δόσεων, εφόσον είχαν τέτοιες ρυθμίσεις. Υπάγονται οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021. Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης ανέρχεται σε 30 ευρώ. Οι δόσεις είναι έντοκες. Για όσους επιλέξουν 36 δόσεις το επιτόκιο ανέρχεται στο 4,37% ενώ για όσους εξοφλήσουν την οφειλή σε 72 δόσεις το επιτόκιο ανέρχεται σε 5,87%. Επίσης, όσοι είχαν την 1η Νοεμβρίου 2021 ρυθμισμένες οφειλές στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων την οποία έχασαν και βεβαιώθηκαν νέες οφειλές, μετά την 1η Νοεμβρίου 2021, τότε οι νέες οφειλές δύνανται να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων.

3. Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Το μέτρο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2023 και σε κάθε περίπτωση πριν από το Πάσχα . Το μέτρο που δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φορολογούμενους να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα ανάλογα με το διάστημα που θέλουν να το κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους. Να σημειωθεί ότι το ελάχιστο χρονικό διάστημα άρσης της ακινησίας είναι ένας μήνας και το ποσό που καταβάλλεται είναι αναλογικά. Δηλαδή για έναν μήνα, το 1/12, για δύο μήνες τα 2/12 και ούτω το καθ’ εξής. Η άρση ακινησίας γίνεται για μία φορά για κάθε έτος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενη.

4. Παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ: Νέα εξάμηνη παράταση του μέτρου μέχρι το τέλος του 2023 παίρνουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για: μεταφορές προσώπων, καφέ, μη αλκοολούχα ποτά, εισιτήρια σε κινηματογράφους και θέατρα, γυμναστήρια, σχολές χορού και το τουριστικό πακέτο.

5. Επιστροφή ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο: Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο θα συνεχιστεί και το 2023.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: υπουργειο οικονομικων
Previous Post

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε ΜΕΘ πέντε τραυματίες – Αποσωληνώθηκε ο ένας από τους δύο ασθενείς του Παπαγεωργίου

Next Post

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Ποιοι συνταξιούχοι και πότε θα πάρουν 200, 250 και 300 ευρώ

Next Post
ΣΥΝΤΑΞΗ

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Ποιοι συνταξιούχοι και πότε θα πάρουν 200, 250 και 300 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας
  • Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου
  • Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr