• Latest
πονος κοιλια

Υποφέρετε από δυσκοιλιότητα; 5 συμβουλές για το πρωινό σας

8 Ιουλίου 2020
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Δίκαιος και αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός, εκπέμπει ελπίδα και αισιοδοξία, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον». (Video)

16 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη 2 Ανήλικων για κλοπή σε Super Market

16 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

16 Δεκεμβρίου 2025
Επεισοδιακή καταδίωξη 23χρονης από Ιωάννινα μέχρι Γρεβενά-Είχε 215 κιλά κάνναβης σε τζιπ στο οποίο ήταν ο 2,5 ετών γιος της, χτύπησε περιπολικά για να διαφύγει

Επεισοδιακή καταδίωξη 23χρονης από Ιωάννινα μέχρι Γρεβενά-Είχε 215 κιλά κάνναβης σε τζιπ στο οποίο ήταν ο 2,5 ετών γιος της, χτύπησε περιπολικά για να διαφύγει

16 Δεκεμβρίου 2025
μητροπολιτης αντωνιος

Σιάτιστα: 20ετές Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο

16 Δεκεμβρίου 2025
Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

Εκλογή νέας συντονιστικής επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης

16 Δεκεμβρίου 2025
 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025

 Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη 12η ΑΙΤ EXPO 2025

16 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Συνάξεων Ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

16 Δεκεμβρίου 2025
Συλλογή λαδιού για τα χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Συλλογή λαδιού για τα χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

16 Δεκεμβρίου 2025
Με φως, μουσική και πλήθος κόσμου άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Γρεβενά!

Με φως, μουσική και πλήθος κόσμου άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Γρεβενά!

16 Δεκεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

42χρονος πνίγηκε προσπαθώντας να καταπιεί ναρκωτικά για να αποφύγει έλεγχο

16 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υποφέρετε από δυσκοιλιότητα; 5 συμβουλές για το πρωινό σας

sierafm by sierafm
8 Ιουλίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
πονος κοιλια
2
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Για να προλάβετε τη δυσκοιλιότητα χρειάζεστε μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και ένα πρωινό γεύμα με τροφές που συμβάλλουν στην ενίσχυση των εντερικών κινήσεων.

Σήμερα θα σας δώσουμε συμβουλές για το πρωινό σας. Όλοι έχουμε στιγμές που δεχόμαστε την επίσκεψη αυτού του ενοχλητικού εχθρού: της δυσκοιλιότητας. Η τουαλέτα γίνεται εφιάλτης. Αισθανόμαστε νωθροί, απαθείς και χωρίς ενέργεια.

Η περιστασιακή δυσκοιλιότητα είναι κάτι συνηθισμένο και συνδέεται με τον καθιστικό τρόπο ζωής, με κάποιες διατροφικές συνήθειες, ακόμα και με μερικά φάρμακα.

Ωστόσο το πρόβλημα γίνεται πιο σοβαρό όταν είναι χρόνιο, μια πάθηση που προσβάλλει ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού.

Μάλιστα οι μελέτες δείχνουν ότι παράγοντες όπως η γυναικεία ανατομία, οι ορμονικές αλλαγές, η εγκυμοσύνη και το άγχος καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση δυσκοιλιότητας.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχετε καθημερινές συνήθειες που προάγουν τις καλές εντερικές κινήσεις.

Όμως όταν η δυσκοιλιότητα διαρκεί για περισσότερες από δύο ή τρεις εβδομάδες, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Θα θέλαμε να ξεκινήσετε ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές που πρέπει να έχετε υπόψη σας για το πρωινό γεύμα.

Στην αρχή της μέρας το σώμα μας είναι πολύ πιο δεκτικό σε ορισμένες τροφές και υπάρχουν μικρά κόλπα που βοηθούν στην επιτάχυνση της πέψης.

Σημειώστε τις παρακάτω συμβουλές για το πρωινό σας.

5 συμβουλές για το πρωινό σας
1. Ελαιόλαδο και λεμόνι για τη δυσκοιλιότητα

Η πρώτη συμβουλή είναι απλή και οικονομική: μία κουταλιά ελαιόλαδο με λίγο χυμό λεμονιού πριν το πρωινό γεύμα.

Αυτό που καθιστά αυτό το μείγμα ενδιαφέρον είναι ότι λειτουργεί ως ισχυρό αποτοξινωτικό, ικανό να αποβάλλει τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα μας.

  • Το ελαιόλαδο έχει ιδανική υφή και σύσταση για την ενίσχυση της πέψης καθώς και για τη φροντίδα του παχέος εντέρου. Λιπαίνει εσωτερικά και διευκολύνει την κίνηση των κοπράνων.
  • Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ελαιόλαδο είναι ένα είδος μονοακόρεστου λιπαρού. Σε συνδυασμό με το λεμόνι λειτουργεί ως ένα καλό υπακτικό που ταυτόχρονα καθαρίζει τα τοιχώματα του λεπτού εντέρου προάγοντας τη σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
Συστατικά και χρήση
  • Κάθε πρωί φάτε μισό κουταλάκι του τσαγιού (5-7 γραμμάρια) παρθένο ελαιόλαδο με μισό κουταλάκι του τσαγιού (5 ml) χυμό λεμονιού.
  • Φάτε το πριν το πρωινό γεύμα και περιμένετε μισή ώρα.
  • Μην ξεπερνάτε αυτήν τη δόση και μην τρώτε πάνω από ένα κουταλάκι του τσαγιού τη μέρα.
2. Βρώμη ή σταρένιο ψωμί ολικής άλεσης

Γνωρίζουμε ότι στα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε μια μεγάλη επιλογή δημητριακών. Οι φυτικές ίνες αποτελούν το κλειδί για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και πρέπει να επιλέγουμε την καλύτερη ποιότητα.

  • Έχετε υπόψη σας ότι πολλά δημητριακά των σούπερ μάρκετ περιέχουν υπερβολικά πολλή ζάχαρη ενώ η περιεκτικότητα σε πραγματικές φυτικές ίνες μπορεί να είναι ασήμαντη. Διαβάστε τις ετικέτες προσεκτικά πριν επιλέξετε.
  • Η καλύτερη επιλογή είναι η πιο φυσική. Η βρώμη ή το ψωμί σίκαλης αποτελούν δύο εξαιρετικές τροφές για να φροντίσετε την υγεία σας και να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα.
2. Αλόη βέρα για τη δυσκοιλιότητα

Αν δεν δοκιμάσατε ποτέ αυτήν τη θεραπεία, είναι καιρός να το κάνετε.

Η δυσκοιλιότητα είναι μια πάθηση στα πλαίσια της οποίας κοπρώδες υλικό παραμένει για πολύ καιρό μέσα στο παχύ έντερο. Αν περάσουν πολλές μέρες χωρίς να ενεργηθείτε, θα έχετε πόνο στην κοιλιά, ναυτία, αέρια… Όπως αναφέρει στο βιβλίο της η Δρ. Meika Foster στην Ινδία η αλόη βέρα χρησιμοποιείτε εδώ και χρόνια στην παραδοσιακή ιατρική για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Κάτι τόσο απλό όσο η κατανάλωση ενός φυσικού ροφήματος με βάση την αλόη βέρα μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα. Κρατήστε σημειώσεις και μάθετε πώς να φτιάχνετε αυτήν τη θεραπεία.

Υλικά
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού τζελ αλόης βέρα (15 γραμμάρια)
  • τον χυμό από 2 πορτοκάλια
Προετοιμασία

Πρώτα στύβετε τα πορτοκάλια και έπειτα προσθέτετε στον χυμό τους ένα κουταλάκι τζελ αλόης βέρα. Ανακατεύετε καλά.

Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πορτοκάλια με λεμόνια ή αχλάδια ή με χλιαρό νερό.

Αν έχετε προβλήματα στα νεφρά ή διαβήτη, αν είστε έγκυος ή αν έχετε προβλήματα με τον θυρεοειδή σας, δεν θα πρέπει να καταναλώνετε αλόη βέρα.

4. Κεφίρ, ένα προβιοτικό χωνευτικό ρόφημα για τους ανθρώπους με δυσανεξία στη λακτόζη

Το κεφίρ είναι μια τροφή που αξίζει να συμπεριλάβετε στο πρωινό σας γεύμα. Χωνεύεται εύκολα και, το πιο σημαντικό, δεν θα σας προκαλέσει ενοχλήσεις αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη.

  • Τα βακτήρια και η μαγιά που περιέχει σχηματίζουν ένα ένζυμο που ονομάζεται λακτάση, το οποίο απορροφά τη λακτόζη.
  • Αν συνδυάσουμε λίγο κεφίρ με φρέσκα φρούτα, έχουμε ένα πολύ καλό πρωινό γεύμα που προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα.
5. Τα καλύτερα φρούτα για τη δυσκοιλιότητα

Τα φρέσκα, ολόκληρα φρούτα αποτελούν πάντα τον καλύτερο σύμμαχο όταν προσπαθείτε να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από απλές σαλάτες με διάφορα είδη φρούτων για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τις ίνες τους.

Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικά από τα καλύτερα φρούτα για τη βελτίωση των εντερικών κινήσεων:

  • Παπάγια
  • Αχλάδι
  • Φράουλες
  • Κεράσια
  • Ανανάς
  • Ακτινίδια
  • Σταφύλια (με τη φλούδα και τα κουκούτσια)
  • Σύκα

Κλείνοντας θα λέγαμε ότι είναι καιρός να αρχίσετε να ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές για το πρωινό σας γεύμα. Επίσης να θυμάστε να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της μέρας και να φροντίζετε να περιλαμβάνετε φυτικές ίνες σε κάθε γεύμα σας.

Πηγή:meygeia.gr

Previous Post

Ασύλληπτο έγκλημα: Μητέρα στραγγάλισε τον 11χρονο γιο της επειδή έπαιζε με το κινητό

Next Post

Τέλος οι ουρές και η ταλαιπωρία: Ποιες υποθέσεις θα τελειώνουν με e – mail

Next Post
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Τέλος οι ουρές και η ταλαιπωρία: Ποιες υποθέσεις θα τελειώνουν με e – mail

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Δίκαιος και αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός, εκπέμπει ελπίδα και αισιοδοξία, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον». (Video)
  • Πτολεμαΐδα: Σύλληψη 2 Ανήλικων για κλοπή σε Super Market
  • Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 60χρονος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών
  • Επεισοδιακή καταδίωξη 23χρονης από Ιωάννινα μέχρι Γρεβενά-Είχε 215 κιλά κάνναβης σε τζιπ στο οποίο ήταν ο 2,5 ετών γιος της, χτύπησε περιπολικά για να διαφύγει
  • Σιάτιστα: 20ετές Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr