• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση – Αναστολή μισθού και ενσήμων στους ανεμβολίαστους

20 Ιουλίου 2021
Ταξική ενότητα

Η Ταξική Ενότητα για την εκλογοαπολογιστικη συνέλευση του εκτάκτου 38ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

10 Μαΐου 2025
Πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο

10 Μαΐου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Κοζάνη: Σύλληψη 2 ατόμων. Έκλεψαν μηχανάκια!!

10 Μαΐου 2025
ποδοσφαιρο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Διεκδικούν ό,τι απέμεινε

10 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Δωρητές μυελού των οστών έγιναν μαθητές των Λυκείων

Σιάτιστα: Δωρητές μυελού των οστών έγιναν μαθητές των Λυκείων

10 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Δυτική Μακεδονία, μοναδική Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα χωρίς Ιατροδικαστική Υπηρεσία»

10 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025

9 Μαΐου 2025
Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

9 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

9 Μαΐου 2025
Startup Europe Week Kozani | «Ανάπτυξη Τοπικού Οικοσυστήματος Νεοφυών Επιχειρήσεων σε μια Περιφέρεια Δίκαιης Μετάβασης», Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Startup έρχεται στη Δυτική Μακεδονία

9 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση – Αναστολή μισθού και ενσήμων στους ανεμβολίαστους

sierafm by sierafm
20 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντίστροφη μέτρηση για τη νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων αλλά και το «ποινολόγιο» για όσους επιμένουν να παραμένουν ανεμβολίαστοι, καθώς εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες η νομική «ομπρέλα» για το φλέγον αυτό ζήτημα θα περιληφθεί σε άρθρα νομοσχεδίου και θα συνοδευτεί από υπουργική απόφαση ή ΚΥΑ, ενώ θα έχει προηγηθεί γνωμοδότηση από τις εθνικές επιτροπές βιοηθικής και εμβολιασμών.

Κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι η αναστολή εργασίας δεν συνδέεται με απολύσεις, ενώ στον δημόσιο τομέα ο μη εμβολιασμός δεν θα επισείει την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο και θα εφαρμόζονται οι κυρώσεις που απορρέουν από τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών θα επηρεάσει τους δύσπιστους εργαζόμενους να αλλάξουν γνώμη, ειδικά όσους εργάζονται σε δομές υγείας διότι και χρήματα δε θα παίρνουν καθώς θα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και δεν θα έχουν ασφάλιση, δηλαδή θα χάνουν ένσημα. Εξαίρεση ωστόσο αποτελεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η οποία διατηρείται κανονικά.

Ημερομηνία – ορόσημο η 16η Αυγούστου

Περιθώριο έως τις 16 Αυγούστου θα έχουν για να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν την εμβολιαστική κάλυψή τους με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία οι εργαζόμενοι στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων. Ειδικότερα, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αφορά σε πρώτη φάση όσους εργάζονται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, στα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, στις Στέγες Υποστηριζόμενης διαβίωσης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, στα Θεραπευτήρια Χρονίως Πασχόντων,στα Ιδρύματα Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων, στα Οικοτροφεία, στα Ειδικά Ιδρύματα, στα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι υγειονομικοί

Στη συνέχεια το εμβολιαστικό τους σχήμα θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας, δηλαδή το σύνολο του προσωπικού, υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού, των ιδιωτικών και δημόσιων δομών Υγείας, διαγνωστικών Κέντρων, Κέντρων Αποκατάστασης, Κλινικών, Νοσοκομείων, δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και λοιπών. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι για το ανθρώπινο δυναμικό αυτών των δομών, θα καταρτιστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λίστα εξαιρέσεων, βάσει της οποίας οι υγειονομικές επιτροπές που θα συσταθούν ανά υγειονομική περιφέρεια, θα αξιολογούν αιτήματα απαλλαγής από τον εμβολιασμό.

Πιέσεις σε τουρισμό και εστίαση

Εν τω μεταξύ σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό και την εστίαση. Οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους εργαζόμενους που απασχολούν να τους δηλώσουν εάν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι, καθώς υπάρχει και το σήμα που θα πιστοποιούνται οι επιχειρήσεις στις οποίες όλο το προσωπικό που εργάζεται έχει εμβολιαστεί. Είναι σαφές, ότι η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στους τουριστικούς προορισμούς, όπου λήφθηκαν επιπλέον περιοριστικά μέτρα πιέζει ακόμα παραπάνω τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Μεγάλη οικονομική πίεση

Στις έξι ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές (Μύκονος, Πάρος, Ίος, Σαντορίνη, Ρέθυμνο, Ηράκλειο), οι εργαζόμενοι σε εστίαση, τουρισμό και ακτοπλοΐα θα πρέπει να κάνουν self test και rapid test κάθε εβδομάδα, με δικά τους έξοδα. Και δεν αποκλείεται να προστεθεί άλλο ένα. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 25 ευρώ για κάθε εργαζόμενο την εβδομάδα και 100 ευρώ τον μήνα, που είναι ένα σημαντικό κόστος για κάποιον που εργάζεται στην εστίαση ή στον τουρισμό.

Για το ενδεχόμενο να καταστεί ο εμβολιασμός υποχρεωτικός και στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι μόλις ανακοινώθηκαν δύο πεδία υποχρεωτικότητας με βάση την εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής. «Προσβλέπουμε ότι και στα πεδία αυτά οι συμπολίτες μας θα εμβολιαστούν. Θα ήθελα να μείνουμε σε αυτό. Προσβλέπουμε στο ότι δεν θα χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση όλα αξιολογούνται ανάλογα με τη στιγμή και την πορεία της πανδημίας» εξήγησε.

Μπλόκο στους ανεμβολίαστους και στο λιανεμπόριο;

Η Αριστοτελία Πελώνη ρωτήθηκε επίσης για το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η είσοδος στα καταστήματα λιανικής από το Σεπτέμβριο και μετά μόνο σε εμβολιασμένους. «Είμαστε στον Ιούλιο. Ελπίζω ότι όλοι θα σπεύσουμε να χτίσουμε το συντομότερο το τείχος ανοσίας. Αυτό έχει σημασία. Προσβλέπουμε ότι θα μπούμε στο φθινόπωρο με ένα καλό ποσοστό και τα του φθινοπώρου θα τα συζητήσουμε το φθινόπωρο», σημείωσε. Και έτσι άφησε ανοικτό να αποφασιστεί μακροπρόθεσμα ακόμα ένα μέτρο, το οποίο θα δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα μόνο των ανεμβολίαστων.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Freedom pass: Πρεμιέρα σήμερα για τις αιτήσεις στο freedompass.gov.gr και τα 150 ευρώ

Next Post

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα απασχόλησης για την «επόμενη μέρα» 15:2819 Ιουλίου 2021

Next Post
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα απασχόλησης για την «επόμενη μέρα» 15:2819 Ιουλίου 2021

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η Ταξική Ενότητα για την εκλογοαπολογιστικη συνέλευση του εκτάκτου 38ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης
  • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο
  • Κοζάνη: Σύλληψη 2 ατόμων. Έκλεψαν μηχανάκια!!
  • ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Διεκδικούν ό,τι απέμεινε
  • Σιάτιστα: Δωρητές μυελού των οστών έγιναν μαθητές των Λυκείων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr