• Latest
ΕΚΛΟΓΕΣ

ΦΕΚ για τα Εκλογικά Κέντρα Συνδυασμών: Ποιος αποφασίζει τα σημεία – Τι επιτρέπεται – Τι απαγορεύεται

10 Απριλίου 2019
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»

3 Μαρτίου 2026
φορολογια

ΑΑΔΕ: Όλες οι αλλαγές στους ΚΑΔ – Αλλαγή χωρίς πρόστιμο έως 1η Ιουνίου

3 Μαρτίου 2026

Επιχείρησαν να περάσουν μέσω drone σε φυλακές απαγορευμένα αντικείμενα

3 Μαρτίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Το λάθος που κάνουν οι 9 στους 10 με PIN και password

3 Μαρτίου 2026
Κ. Κόλλιας: Ο προϋπολογισμός αποδεικνύει την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας

Το 5ο Π.Τ. Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Εργασιακά θέματα”

3 Μαρτίου 2026
Δυναμική παρουσία της ΕΥΔΑΜ στην Καστοριά – Στο επίκεντρο η ενίσχυση των ΜμΕ με νέα χρηματοδοτική δράση

Δυναμική παρουσία της ΕΥΔΑΜ στην Καστοριά – Στο επίκεντρο η ενίσχυση των ΜμΕ με νέα χρηματοδοτική δράση

3 Μαρτίου 2026
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

Του κάρφωσε στιλό στο μάτι μέσα σε λεωφορείο!

3 Μαρτίου 2026
Τρένο, Σιδηροδρομος

Χειροπέδες σε 40χρονο που εντοπίστηκε να κλέβει καλώδια χαλκού στον ΟΣΕ – Τον είδε φύλακας

3 Μαρτίου 2026
φεγγαρι

Πανσέληνος Μαρτίου 2026: Την Τρίτη (3/3) το «ματωμένο» φεγγάρι του Σκουληκιού – Πού θα είναι ορατή η ολική έκλειψη Σελήνης

3 Μαρτίου 2026
ΔΥΠΑ

Πώς θα εκδώσετε στο λεπτό κάρτα ανεργίας

3 Μαρτίου 2026
Το ευρωπαϊκό έργο EcoZani στην καρδιά της Κοζανίτικης Αποκριάς 2026.

Το ευρωπαϊκό έργο EcoZani στην καρδιά της Κοζανίτικης Αποκριάς 2026.

3 Μαρτίου 2026
Δήμος Βοΐου: Παγκόσμια ημέρα της γυναικάς

Δήμος Βοΐου: Παγκόσμια ημέρα της γυναικάς

3 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΦΕΚ για τα Εκλογικά Κέντρα Συνδυασμών: Ποιος αποφασίζει τα σημεία – Τι επιτρέπεται – Τι απαγορεύεται

sierafm by sierafm
10 Απριλίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΚΛΟΓΕΣ
3
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 1166/8.4.2019) Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για τους χώρους που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στους Συνδυασμούς για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές, Κοινοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου 2019.

ΠΩΣ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ  Ο  ΧΩΡΟΣ  ΚΑΘΕ  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

1) Οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων (ή των Συνασπισμών συνεργαζόμενων Κομμάτων) που μετέχουν στις Ευρωεκλογές, οι Επικεφαλής των Συνδυασμών υποψήφιοι Δήμαρχοι ή υποψήφιοι Περιφερειάρχες ή οι εκπρόσωποι των Συνδυασμών τους, οι εκπρόσωποι των Συνδυασμών των Κοινοτικών Εκλογών και μεμονωμένοι υποψήφιοι των Κοινοτικών Εκλογών, συνέρχονται σε κοινή σύσκεψη, με πρόσκληση του Δημάρχου, με σκοπό την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών, αμέσως με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ήτοι:

(α) για τις Ευρωεκλογές, με την προκήρυξή τους (παρ.3 αρ.1 ν. 4255/2014)

(β) για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές κατά την παρ.4 αρ.9 και παρ.6 αρ.114 του ν.3852/2010, ως ισχύουν (“Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων, η προεκλογική περίοδος αρχίζει 2 μήνες πριν την ημερομηνία των εκλογών”).

2) Σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των Συνδυασμών ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ, υπογράφεται Πρακτικό που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ για το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συγκαλείται αμέσως, με μοναδικό θέμα τη διάθεση των δημοτικών χώρων στα Κόμματα ή στους Συνασπισμούς συνεργαζόμενων Κομμάτων, στους Συνδυασμούς των Δημοτικών, Κοινοτικών και Περιφερειακών εκλογών και στους μεμονωμένους υποψήφιους των Κοινοτικών Εκλογών, για την προεκλογική προβολή τους.

3) Αν στη σύσκεψη αυτή που θα προκαλέσει ο Δήμος ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ τα Πολιτικά Κόμματα ή οι Συνασπισμοί συνεργαζόμενων Κομμάτων που μετέχουν στις Ευρωεκλογές, οι εκπρόσωποι των Συνδυασμών των υποψηφίων για τις Κοινοτικές, Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, το Δημοτικό Συμβούλιο υποχρεούται να καθορίσει και διαθέσει από μόνο του τους χώρους αναλογικά και επί ίσοις όροις.

Με τον όρο “ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ” νοείται, ότι η έκταση των χώρων που διατίθενται:

(α) Προκειμένου για τις Ευρωεκλογές θα βρίσκεται σε αντιστοιχία με τη δύναμη που είχαν τα Κόμματα ή οι Συνασπισμοί συνεργαζόμενων Κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, ενώ θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, ιδίως για τα πρωτοεμφανιζόμενα στις Ευρωεκλογές, και η δύναμή τους σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

(β) Προκειμένου για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, σε Συνδυασμούς με μεγάλη εκλογική δύναμη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων Δημοτικών Εκλογών, θα διατεθούν περισσότεροι χώροι για την προεκλογική τους προβολή, απ’ ότι σε Συνδυασμούς με μικρή εκλογική δύναμη ή πρωτοεμφανιζόμενους.

Για τους τελευταίους (πρωτοεμφανιζόμενους) Συνδυασμούς λαμβάνεται υπόψη και το στοιχείο της τυχόν υποστήριξής τους από Πολιτικό Κόμμα ή Πολιτικά Κόμματα και η εκλογική δύναμη αυτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. ΔΕΝ θεωρείται πρωτοεμφανιζόμενος ο Συνδυασμός που εμφανίζεται με διαφορετική ονομασία απ’ αυτήν των προηγούμενων Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, εφόσον ο Επικεφαλής αυτού υποψήφιος είναι το ίδιο πρόσωπο.

Η επί “ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ” μεταχείριση αποσκοπεί στην κατά το δυνατόν διασφάλιση ισοδύναμων προϋποθέσεων προεκλογικής προβολής κατά την κατανομή των χώρων σε ίση μεταχείριση ως προς τους χώρους εκείνους οι οποίοι είναι προσφορότεροι λόγω θέσεως για την προεκλογική τους προβολή.

Προκειμένου για τους Συνδυασμούς υποψήφιων και για τους μεμονωμένους υποψήφιους για τις Κοινότητες, ο χώρος που θα διατεθεί για τη συγκεκριμένη κατηγορία εκλογών επιμερίζεται εξίσου σε όλους τους Συνδυασμούς ή τους μεμονωμένους υποψήφιους της οικείας Κοινότητας.

ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ – ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

4) Η προβολή στους χώρους που διατίθενται γίνεται μέσα σε μόνιμα και σταθερά πλαίσια που έχουν κατασκευάσει οι Δήμοι ή σε προσωρινά και κινητά που κατασκευάζονται και τοποθετούνται με δαπάνες των Συνδυασμών.

Μπορούν όμως να παραχωρηθούν και άλλοι χώροι πρόσφοροι για αφισοκόλληση, ιδιαίτερα από τους Δήμους που δεν έχουν προβεί στην κατασκευή και διάθεση στους Συνδυασμούς των υποψήφιων, μόνιμων πλαισίων.  Μετά τον καθορισμό των χώρων αυτών από τα Δημοτικά Συμβούλια ή τον οικείο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η επικόλληση εντύπων σε κάθε άλλο χώρο.

5) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, κατ’ εξαίρεση, η τοποθέτηση από τους Συνδυασμούς, καλαίσθητων περιπτέρων ή άλλων κατασκευών στους χώρους που τους διατίθενται, των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 2 x 2 x 2, μέτρα καθώς και τροχόσπιτα που το μήκος τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4 μέτρα. Στην περίπτωση αυτή ισχύουν οι διατάξεις της ανωτέρω περίπτωσης (3).

Στους χώρους αυτούς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση μεγαφωνικών συσκευών.

6) Σε περίπτωση που οι Δήμοι έχουν τοποθετήσει μόνιμα πλαίσια σε στύλους των οργανισμών κοινής ωφέλειας και των ΟΤΑ, τα πλαίσια αυτά διατίθενται στους Συνδυασμούς και στους μεμονωμένους υποψήφιους επίσης «αναλογικά και επί ίσοις όροις».

Με τον ίδιο τρόπο διατίθενται τα σταθερά πλαίσια της εμπορικής διαφήμισης που έχουν τοποθετηθεί σε κοινόχρηστους χώρους και που την προεκλογική περίοδο διατίθενται στους Συνδυασμούς, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

7) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ανάρτηση πανό ή αεροπανό ή άλλων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανό ή αεροπανό οι Δήμοι υποχρεούνται για την άμεση αφαίρεσή τους.

8) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η χρήση “φωτεινών διαφανειών (σλάιτς)” σε ανοικτούς χώρους που καθορίζονται από τα Δημοτικά Συμβούλια, με την προϋπόθεση ότι δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και δεν δημιουργούνται γενικά οποιασδήποτε μορφής προβλήματα για την ασφαλή κυκλοφορία.

9) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

– η χρήση πλαστικών σημαιών και γενικά προεκλογικού διαφημιστικού υλικού, από πλαστική ύλη, επειδή το υλικό αυτό δεν είναι ανακυκλώσιμο και επιβαρύνει το περιβάλλον

– η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέι, χρώματα κ.λπ

– η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημοσίων ή ιδιωτικών χώρων όπως και σε χώρους, επίσης, που καθορίζονται από τις διατάξεις του αρ.2 του ν.2946/2001.

10) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση “διαφημιστικών τρυκ”, γιατί η μαζική ρίψη τους συμβάλλει στη ρύπανση των πόλεων και χωριών και καθίσταται έτσι προβληματικός ο καθαρισμός των φρεατίων.

11) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η επικόλληση αφισών ή άλλων εντύπων σε πλαίσια καθώς και η χρήση χώρων που έχουν διατεθεί, σύμφωνα με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε άλλους Συνδυασμούς ή μεμονωμένους υποψηφίους.

12) Οι Συνδυασμοί καθώς και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι οφείλουν να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν με την περισυλλογή των αφισών και τον καθαρισμό των χώρων από τις κολλητικές ουσίες κλπ.

13) Τα περίπτερα ή άλλες κατασκευές, καθώς και τα τροχόσπιτα που τυχόν τοποθετήσουν οι συνδυασμοί, πρέπει να αποσυρθούν με φροντίδα τους, μέσα σε πέντε ημέρες από την ημέρα των Εκλογών. Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής, οι Δήμοι υποχρεούνται να τα απομακρύνουν ή να τα καταστρέψουν.

Το Φ.Ε.Κ. με την Υπουργική Απόφαση είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

Πηγή:airetos.gr

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣ
Previous Post

Δήμος Βοΐου: Πρόσληψη 20 ατόμων

Next Post

Επίδομα Ενοικίου: Εγκρίθηκε η δόση -Ποιοι θα πάρουν έως 630 ευρώ πριν το Πάσχα

Next Post
σπιτια αυθαιρετα

Επίδομα Ενοικίου: Εγκρίθηκε η δόση -Ποιοι θα πάρουν έως 630 ευρώ πριν το Πάσχα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»
  • ΑΑΔΕ: Όλες οι αλλαγές στους ΚΑΔ – Αλλαγή χωρίς πρόστιμο έως 1η Ιουνίου
  • Επιχείρησαν να περάσουν μέσω drone σε φυλακές απαγορευμένα αντικείμενα
  • Το λάθος που κάνουν οι 9 στους 10 με PIN και password
  • Το 5ο Π.Τ. Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα: “Εργασιακά θέματα”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr