• Latest

«Φθηνός καπνός από Κοζάνη»!! Με αγγελία πουλούσε αφορολόγητο καπνό- Πως έπεσε στα δίχτυα της αστυνομίας

14 Ιουνίου 2019
Tennis Europe 2025 … game over. Εύσημα από όλους στον Όμιλο Αντισφαίρισης για την άρτια διοργάνωση

Tennis Europe 2025 … game over. Εύσημα από όλους στον Όμιλο Αντισφαίρισης για την άρτια διοργάνωση

7 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές

Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές

7 Ιουνίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Δήμος Σερβίων: Συλλυπητήριο ψήφισμα

7 Ιουνίου 2025
Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ

Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ

7 Ιουνίου 2025
Επεμβατική Ακτινολογία. Γράφει ο ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος Γιώργος Ζιμπιλίδης

Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδης

7 Ιουνίου 2025
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Φθηνός καπνός από Κοζάνη»!! Με αγγελία πουλούσε αφορολόγητο καπνό- Πως έπεσε στα δίχτυα της αστυνομίας

sierafm by sierafm
14 Ιουνίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
7
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σημαντική υπόθεση λαθρεμπορίας και παράνομης διακίνησης καπνού με διαφυγόντα έσοδα για το Δημόσιο άνω των 335.000 ευρώ, εξιχνίασε η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.) Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας πληροφορία του Τελωνείου Ρόδου.

Η υπόθεση όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, ξεκίνησε όταν, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν υπάλληλοι του Τελωνείου Ρόδου σε ταχυδρομικά δέματα που βρίσκονταν σε υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, εντοπίστηκε ένα δέμα που περιείχε χύμα καπνό, χωρίς ένσημες ταινίες φορολογίας καπνικών προϊόντων.

Το δέμα είχε αποσταλεί από την Κοζάνη με αντικαταβολή, από συγκεκριμένο αποστολέα και παραλήπτρια αλλοδαπή, κάτοικο Ρόδου.

Η παραλήπτρια δήλωσε στους υπαλλήλους του Τελωνείου Ρόδου ότι βρήκε τον αποστολέα μέσω αγγελίας που ο ίδιος είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα με αυτοκίνητα.

Η παραλήπτρια συνελήφθη, ο καπνός κατασχέθηκε και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες του άρθρου 158 του ν. 2960/01.

Στη συνέχεια οι υπάλληλοι του Tελωνείου Ρόδου ζήτησαν και έλαβαν από την εταιρεία ταχυμεταφορών την καρτέλα πελάτη του αποστολέα και μόλις διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος αποστολέας διέθετε πολλούς «πελάτες» σε όλη την Ελλάδα, απέστειλαν την πληροφορία αυτή στην ΕΛ.Υ.Τ. Θεσσαλονίκης για περαιτέρω ενέργειες.

Στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας η ΕΛ.Υ.Τ. Θεσσαλονίκης διαπίστωσε ότι η ίδια υπόθεση είχε απασχολήσει και το Τελωνείο της Κω, όπου οι υπάλληλοι του τελωνείου, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν σε ταχυδρομικά δέματα σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, εντόπισαν ένα δέμα που περιείχε χύμα αφορολόγητο καπνό, που είχε αποσταλεί από την Κοζάνη με αντικαταβολή, από τον ίδιο αποστολέα και παραλήπτη κάτοικο Κω.

Ο παραλήπτης δήλωσε στους υπαλλήλους του Τελωνείου Κω ότι βρήκε τον αποστολέα μέσω αγγελίας που ο τελευταίος είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο με τίτλο «φθηνός καπνός από Κοζάνη». Δήλωσε επίσης ότι είχε παραλάβει ακόμα ένα δέμα με καπνό από τον ίδιο αποστολέα, τον Ιανουάριο του 2018. Επειδή ο παραλήπτης αρνήθηκε να καταβάλλει τα σχετικά πρόστιμα και να εφαρμοστεί η διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 158 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω σχετική δικογραφία σε βάρος του.

Από την έρευνα που διενήργησε η ΕΛ.Υ.Τ. Θεσσαλονίκης και από τα στοιχεία που έλαβε από τη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, την εταιρία ταχυμεταφορών, το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, από εταιρίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, διαπιστώθηκε ότι από το 2015 έως το 2017, ενώ ο συγκεκριμένος αποστολέας δήλωνε ιδιωτικός υπάλληλος –εργάτης, εντούτοις δεν δήλωνε εισοδήματα, παρά μόνο ένα ελάχιστο ποσό από τόκους ημεδαπής προέλευσης, είχε δηλώσει τρεις διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας στην Κοζάνη, χρησιμοποιούσε τουλάχιστον τέσσερις τηλεφωνικούς αριθμούς κινητής τηλεφωνίας και δήλωνε δύο τηλεφωνικούς αριθμούς σταθερής τηλεφωνίας.

Ο αποστολέας ξεκίνησε τις αποστολές και άνοιξε καρτέλα πελάτη στην εταιρία ταχυμεταφορών στις 25.01.2015, στην οποία δήλωνε ότι ήταν επιχειρηματίας και ότι έστελνε δείγματα σε πελάτες.

Ο αποστολέας πλήρωνε την εταιρία ταχυμεταφορών μηνιαίως, εκτός από το τελευταίο τιμολόγιο του μηνός Ιανουαρίου που δεν το εξόφλησε.

Τον Φεβρουάριο, μετά και τη σύλληψη των δύο παραληπτών σε Ρόδο και Κω, ο αποστολέας εξαφανίστηκε και «κατέβασε» την αγγελία του από το διαδίκτυο.

Από τα στοιχεία που δόθηκαν από την εταιρία ταχυμεταφορών διαπιστώθηκε ότι ο αποστολέας διέθετε πάνω από πεντακόσιους παραλήπτες σε όλη την Ελλάδα και είχε αποστείλει πάνω από χίλια δέματα συνολικού βάρους 1.728,700 κιλών, για την αποστολή των οποίων κατέβαλε στην εταιρία ταχυμεταφορών το ποσό των 6.565,10 ευρώ.

Ο αποστολέας λάμβανε το αντίτιμο του καπνού, με αντικαταβολή των σχετικών ποσών, μέσω της τράπεζας.

Ενδεικτικά από τις 02.02.2018 έως τις 15.02.2018, τελευταία ημέρα αποστολής δεμάτων, έλαβε από τους παραλήπτες το ποσό των 5.488 ευρώ, μη συνυπολογιζομένων των χρηματικών ποσών που, σύμφωνα με πληροφορίες ιδιοκτήτη καφενείου στην Κοζάνης στο οποίο σύχναζε, λάμβανε άμεσα, σε μετρητά από αγοραστές καπνού στους οποίους παρέδιδε τα δέματα ιδιοχείρως και στους οποίους παρουσιαζόταν με διάφορα ονόματα.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης.

Ταυτόχρονα η έρευνα, από την ΕΛΥΤ Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό του αποστολέα συνεχίστηκε, ο οποίος τελικά εντοπίστηκε στο πατρικό του σπίτι στην Ημαθία.

Ο αποστολέας αποδέχθηκε τις πράξεις της αγοράς και πώλησης χύμα καπνού αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δόλο, καθώς δεν γνώριζε ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο.

Δήλωσε ότι τις ποσότητες του καπνού τις αγόραζε από κάποιον «Γιώργο», για τον οποίο δεν έδωσε κανένα άλλο στοιχείο και ότι πωλούσε το ένα κιλό καπνού 25-30 ευρώ ανάλογα με την ποιότητά του.

Ο αποστολέας αμφισβήτησε την ποσότητα του διακινηθέντος καπνού που ήταν αναγεγραμμένη στις καταστάσεις της εταιρίας ταχυμεταφορών, για αυτό και ζητήθηκαν από την εταιρία ακριβή και λεπτομερή στοιχεία για τις αποστολές.

Μετά την επεξεργασία τους και την αφαίρεση του βάρους των χαρτοκιβωτίων στα οποία ήταν συσκευασμένος ο καπνός αλλά και κάποιων ποσοτήτων που δεν παραλήφθηκαν, υπολογίστηκε ότι το καθαρό βάρος του διακινηθέντος καπνού ήταν 1.482,880 κιλά και σύμφωνα με τις εκθέσεις προσδιορισμού δασμών και φόρων του Τελωνείου Πτολεμαΐδας, ο αποστολέας με την παράνομη κατοχή και διακίνησή του στέρησε το Ελληνικό Δημόσιο και την Ε.Ε. από το ποσό των 335.915,99 ευρώ, ενώ η φορολογητέα αξία των διαφυγόντων την κατάσχεση εμπορευμάτων (0,24 ευρώ/γρ.) είναι συνολικά 355.272,00 ευρώ.

Λόγω του μεγάλου ύψους των διαφυγόντων φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, συντάχθηκε σε βάρος του ειδική έκθεση για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου και τη λήψη των μέτρων που προβλέπονται σε αυτό και η σχετική αναφορά του άρθρου 25 του Ν. 4557/2018, «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/EE) και άλλες διατάξεις».

Για τις φορολογικές παραβάσεις του αποστολέα (μη έναρξη επιτηδεύματος, μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, μη δήλωση εισοδημάτων, φοροδιαφυγή), την υπόθεση έχει επιληφθεί η Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, ενώ σε βάρος του συντάχθηκε από την ΕΛ.Υ.Τ. Θεσσαλονίκης σχετική μηνυτήρια αναφορά.

https://www.newsbeast.gr/

Tags: ΚοζάνηΣύλληψη
Previous Post

Νέα κλοπή γουναρικών – 15 κομμάτια αξίας 20.000 ευρώ

Next Post

Τα πρώτα νομοσχέδια Μητσοτάκη. Αυξημένες αρμοδιότητες σε δημάρχους και περιφερειάρχες για να μπορούν να κυβερνήσουν

Next Post
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Τα πρώτα νομοσχέδια Μητσοτάκη. Αυξημένες αρμοδιότητες σε δημάρχους και περιφερειάρχες για να μπορούν να κυβερνήσουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Tennis Europe 2025 … game over. Εύσημα από όλους στον Όμιλο Αντισφαίρισης για την άρτια διοργάνωση
  • Δήμος Κοζάνης: Οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές
  • Δήμος Σερβίων: Συλλυπητήριο ψήφισμα
  • Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ
  • Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr