• Latest
ΠΡΟΟΔΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Φροντιστήριο Μέσης εκπαίδευσης Πρόοδος στη Σιάτιστα: Ρομποτική: Τι προσφέρει στα παιδιά

8 Σεπτεμβρίου 2021
Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

28 Ιουνίου 2025
Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

28 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

28 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Σιάτιστα: Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω διακοπής ρεύματος

28 Ιουνίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Εντάσσεται και η Δυτική Μακεδονία στο Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας»

Καταιγίδα και χαλαζόπτωση στο Μαυροδένδρι Κοζάνης (video)

28 Ιουνίου 2025
Γρεβενά: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Παλαιοχώρι (video)

Γρεβενά: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Παλαιοχώρι (video)

28 Ιουνίου 2025
Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

28 Ιουνίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο καιρού: Από τον καύσωνα σε μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ

28 Ιουνίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Πήγαν για κατάθεση, έστησαν γλέντι και χόρευαν τσιφτετέλι μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας – video

28 Ιουνίου 2025
βια, κακοποιηση

Άγριος καβγάς ζευγαριού με κατηγορίες για ομόφυλη σχέση – Πέταξε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι

28 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Πέθανε 70χρονος από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό στην Ελασσόνα

28 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Ανεύρυσμα ανέπτυξε η 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο στη Λάρισα – Προετοιμαζόταν για να εξεταστεί στα αθλήματα στις Πανελλήνιες

28 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Φροντιστήριο Μέσης εκπαίδευσης Πρόοδος στη Σιάτιστα: Ρομποτική: Τι προσφέρει στα παιδιά

sierafm by sierafm
8 Σεπτεμβρίου 2021
in ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΠΡΟΟΔΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όταν ακούμε «ρομπότ» σκεφτόμαστε γιγάντιες μηχανές που φτιάχνουν αυτοκίνητα ή δημιουργήματα της χολιγουντιανής φαντασίας που μπορούν να κάνουν αφάνταστα πράγματα. Κι όμως, τα ρομπότ υπάρχουν στην καθημερινότητά μας, με πολλούς και διάφορους τρόπους: Στα παιδικά παιχνίδια, στον μηχανισμό που καθαρίζει την πισίνα του κολυμβητηρίου και φυσικά στη σύγχρονη χειρουργική. Δεδομένου, λοιπόν, ότι η ανάγκη για νέες τεχνολογικές δυνατότητες δεν θα σταματήσει ποτέ, η χρήση της ρομποτικής τόσο στις επιστήμες όσο και στον εμπορικό κόσμο, πρόκειται να αναπτυχθεί όσο λίγες επιστήμες τα επόμενα χρόνια.

Δεν είναι ακόμα σαφές το πόσο θα επηρεάσουν τις ζωές μας τα ρομπότ στο μέλλον. Πάρτε ως παράδειγμα τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα, όπως το λεωφορείο χωρίς οδηγό που κυκλοφόρησε για κάποιους μήνες στα Τρίκαλα, τα οποία δεν έχουν ακόμα πείσει το Ινστιτούτο Ηλεκτρικής και Ηλεκτρονικής Μηχανολογίας που στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες παγκοσμίως. Είναι, όμως, σχεδόν βέβαιο ότι τα ρομπότ θα αναλάβουν σύντομα πολλές ανθρώπινες δουλειές, αφήνοντας στους ανθρώπους χώρο για πιο δημιουργικά και μεγαλύτερης αξίας επαγγέλματα. Είναι δε εντελώς βέβαιο ότι όσο πιο εξοικειωμένα είναι τα σημερινά παιδιά με αυτές τις τεχνολογίες, τόσο πιο εύκολα θα μπορούν να ακολουθήσουν τις καλπάζουσες εξελίξεις των επιστημών και της μηχανολογίας.

Είναι, όμως, έτοιμα τα παιδιά μας για ένα τέτοιο μέλλον; Στην πλειοψηφία τους όχι και ο βασικότερος λόγος είναι ότι κι εμείς οι ίδιοι, ως ενήλικες, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε την έννοια της ρομποτικής. Η βασική ιδέα, λένε οι ειδικοί, είναι να καταλάβουμε ότι τα ρομπότ θα κάνουν αυτό που τους ζητάμε και θα το κάνουν όσο αποτελεσματικά θέλουμε εμείς. Αντί, λοιπόν, να τα αντιμετωπίζουμε ως κάτι δυσνόητο και μυστηριώδες, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά πρέπει να καταλάβουμε ότι η «ψυχή» και η ζωή ενός ρομπότ δημιουργείται από εμάς τους ίδιους.

Γιατί έχει νόημα να εξοικειωθούν τα παιδιά με την ρομποτική

Το να ασχοληθεί ένα παιδί με τη ρομποτική από μικρή ηλικία έχει πολλά πλεονεκτήματα: Μπορεί να χτίσει βασικές ικανότητες για τη ζωή του, όπως δημιουργικότητα και επίλυση προβλημάτων. Η γνώση αυτή ικανοποιεί την έμφυτη παιδική περιέργεια και χτίζει το ενδιαφέρον του παιδιού στο να κάνει κάτι να «δουλέψει», καλλιεργώντας το πνεύμα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Εξάλλου, τα παιδιά μπορούν π.χ. να διασκεδάσουν τρομερά από την δημιουργία ρομπότ που στη συνέχεια διαγωνίζονται για το ποιο θα τρέξει πιο γρήγορα.

Μέσω των ρομπότ τα παιδιά εμπεδώνουν πολύ καλύτερα τα Μαθηματικά και την Φυσική, καθώς και τον Προγραμματισμό και τη Μηχανολογία. Οι δύο τελευταίες επιστήμες μπορεί να μη διδάσκονται ακόμα στα σχολεία, αποτελούν όμως γνώσεις που αυτή τη στιγμή έχουν τρομερή ζήτηση στην αγορά εργασίας –και αυτό, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Κυρίως, όμως, η κατανόηση της ρομποτικής από νωρίς, θα δώσει ένα βασικό εφόδιο στο παιδί για το μέλλον και θα του διδάξει ότι η επιστήμη και η τεχνολογία δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται, αλλά κάτι που αξίζει τον κόπο να «αγκαλιάσει», να διερευνήσει και να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του.

Οι περισσότεροι γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν υγιή, έχοντας μια ζωή ευτυχισμένη, που θα τα γεμίζει. Μπορεί να καταφέρουν, μάλιστα, να κάνουν κάποτε σπουδαία πράγματα για την κοινωνία. Η ρομποτική είναι ένα καλό εφόδιο για να ξεκινήσουν.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ασχοληθεί ένα παιδί με την ρομποτική

Σύμφωνα με τους καθηγητές ρομποτικής στο εξωτερικό, ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τα ρομπότ από αρκετά νωρίς, ωστόσο τα 8 έτη είναι η ιδανική ηλικία. Πραγματική ικανοποίηση από τις νέες αυτές γνώσεις θα πάρουν τα παιδιά που έχουν φυσική προδιάθεση και ενδιαφέρον για τα ρομπότ όχι τόσο ως χρήστες, παρά ως κατασκευαστές, τα παιδιά δηλαδή που θέλουν να μάθουν πώς δουλεύει ένα ρομπότ και που θα ήθελαν να κατασκευάσουν το δικό τους. Το παιδί που έχει ασχοληθεί με τον προγραμματισμό και τη ρομποτική από τόσο νωρίς, θα διαχειριστεί πολύ πιο εύκολα τα Μαθηματικά και τη Φυσική, αργότερα, στο Γυμνάσιο.

Πού μπορείτε να απευθυνθείτε

Και μπορεί, σε αντίθεση με σχολεία του εξωτερικού, η ρομποτική να αποτελεί όνειρο απατηλό για τη Δημόσια Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ιδιωτική πρωτοβουλία όμως στην Ελλάδα δεν λείπει.

Mπορείτε να απευθυνθείτε:

Φροντιστήριο Μέσης εκπαίδευσης Πρόοδος στη Σιάτιστα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 5, υπεύθυνος σπουδών Γιώργος Καραμάνης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2465300830 και 6948587495

 

Tags: ΠΡΟΟΔΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
Previous Post

Έκτακτο της ΕΜΥ: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Next Post

Brainobrain – Νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα, αποκλειστικά στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Πρόοδος

Next Post
ΠΡΟΟΔΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Brainobrain – Νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα, αποκλειστικά στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Πρόοδος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!
  • Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ
  • Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό
  • Σιάτιστα: Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω διακοπής ρεύματος
  • Καταιγίδα και χαλαζόπτωση στο Μαυροδένδρι Κοζάνης (video)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr