• Latest
πλοιο φωτια

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Δύο εγκλωβισμένοι στο Euroferry Olympia – Δέκα οι αγνοούμενοι

18 Φεβρουαρίου 2022
Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

9 Αυγούστου 2025
Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στο Άργος Ορεστικό – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα γατάκι

Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στο Άργος Ορεστικό – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα γατάκι

9 Αυγούστου 2025
Οι κορυφαίοι παίκτες του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στον 21ο αιώνα

Σαουθάμπτον – Ρέξαμ: Χολιγουντιανή πρεμιέρα στην Τσάμπιονσιπ

9 Αυγούστου 2025
Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

9 Αυγούστου 2025
ΓΙΑΤΡΟΣ

5 ενδείξεις ότι πρέπει να επισκεφθείτε ενδοκρινολόγο

9 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Άνδρας σκότωσε σκύλο με κυνηγετικό όπλο

9 Αυγούστου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Μαθητής κατείχε 1.000 αρχεία βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού με ανήλικους

9 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Ξένοι τουρίστες εκβίασαν ιδιοκτήτη καταλύματος – Ζητούσαν 700 ευρώ για να μην τον δυσφημίσουν στο διαδίκτυο

9 Αυγούστου 2025
26χρονη τραυματίστηκε από ομπρέλα στην παραλία: «Θύμα» των ισχυρών ανέμων

26χρονη τραυματίστηκε από ομπρέλα στην παραλία: «Θύμα» των ισχυρών ανέμων

9 Αυγούστου 2025
παιδι

Τρίχρονος με ναρκωτικά στον οργανισμό του – Οι γονείς κατηγορούνται για αμέλεια και κυκλοφορούν ελεύθεροι

9 Αυγούστου 2025
ΠΝΙΓΜΟΣ, ΘΑΛΑΣΣΑ

Μήλος: Δύο πνιγμοί απο selfie στο Σαρακήνικο

9 Αυγούστου 2025
Έγκυος στον 7ο μήνα έχασε τη ζωή της από ανεύρυσμα – Σε θερμοκοιτίδα μεταφέρθηκε το νεογνό

Πτώση βρέφους ενός έτους από μπαλκόνι – Νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ παίδων

9 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Δύο εγκλωβισμένοι στο Euroferry Olympia – Δέκα οι αγνοούμενοι

sierafm by sierafm
18 Φεβρουαρίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πλοιο φωτια
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι δύο εγκλωβισμένοι Βούλγαροι βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο για να τους δώσει οδηγίες να βγουν στο κατάστρωμα και να τους προσεγγίσει εκεί Σούπερ Πούμα – Γίνονται ακόμα εκρήξεις στο Euroferry Olympia – 22 Έλληνες (15 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα) επέβαιναν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Μπρίντεζι

Ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες για 10 αγνοούμενους από τη φωτιά που ξέσπασε στο  επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia σήμερα τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στην Κέρκυρα. Οπως έγινε μάλιστα γνωστό πριν λίγο, δύο άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο φλεγόμενο πλοίο και είναι σε επικοινωνία με τον Ύπαρχο για να τους προσεγγίσει Σούπερ Πούμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι δύο εγκλωβισμένοι είναι Βούλγαροι και η επικοινωνία με τις Αρχές είναι δύσκολη. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση κατάσβεσης με δύο πυροσβεστικά σκάφη να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες στο φλεγόμενο πλοίο. Γίνεται προσπάθεια, μέσω επικοινωνίας με τους εγκλωβισμένους, να φτάσουν τα δύο άτομα στο κατάστρωμα και από εκεί να τους παραλάβει ελικόπτερο.

Ο αριθμός των 10 αγνοουμένων προκύπτει από την πρώτη πρόχειρη καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε πάνω στις σωστικές λέμβους. Συνολικά 290 άτομα, (239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα) βρίσκονταν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό του ομίλου Grimaldi που αναχώρησε από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντεζι. Μεταξύ τους 22 Έλληνες (15 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα)  και οι υπόλοιποι αλλοδαποί. Σε επικοινωνία του protothema με τον όμιλο Grimaldi, εκπρόσωπος ανέφερε: «Είναι νωρίς να κάνουμε κάποια δήλωση. Προσπαθούμε να διασταυρώσουμε πληροφορίες και να συγκρίνουμε πόσοι δηλώθηκαν στο passenger list με όσους διεσώθησαν. Διασωθέντες έχει περισυλλέξει και το ιταλικό σκάφος, περιμένουμε την καταμέτρηση και ταυτοποίηση στο λιμεναρχείο της Κέρκυρας».

Διασωθέντες από την πυρκαγιά στο πλοίο

Οι διασωθέντες από το πλοίο που τυλίχθηκε στις φλόγες περισυνελέχθησαν από τρία πλωτά (σε ένα πλωτό πάνω από 200 άτομα) και φτάνουν τμηματικα στην Κέρκυρα. Εκεί το Λιμενικό έχει καθορίσει 4 σημεία καταμέτρησης όπου θα γίνει και ταυτοπροσωπία, ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα ως προς τους αγνοούμενους. Οι έρευνες στην θάλασσα συνεχίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα επιβάτες που μίλησαν σε τηλεοπτικά μέσα εξέφρασαν φόβους ότι μπορεί να μη γλίτωσαν όλοι επιβάτες, αφού είναι πιθανόν να υπήρχαν κάποιοι οδηγοί που να κοιμόντουσαν στα φορτηγά τους στα γκαράζ.

Ο βουλευτής Στέφανος Γκίκας ανέφερε στο protothema.gr σχετικά με τους αγνοούμενους: «Υπάρχουν κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για αγνοούμενους ωστόσο ο Ιταλός καπετάνιος του πλοίου ισχυρίζεται ότι έχουν όλοι επιβιβαστεί. Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία καταμέτρησης για τους 239 επιβάτες συν 51 άτομα πλήρωμα. Αρκετούς έχει μαζέψει το πλοίο της ιταλικής Ακτοφυλακής που τυχαία βρισκόταν στην περιοχή». «Η κατάσταση στο πλοίο είναι δύσκολη γιατί γίνονται ακόμα εκρήξεις και δεν μπορεί να πλησιάσει άλλο πλοίο, περιέγραψε στην ΕΡΤ ο κ. Γκίκας, που έχει εμπειρία στο Πολεμικό Ναυτικό. «Σημασία έχει η περίθαλψη των ναυαγών καθώς αποβιβάστηκαν ήδη από την φρεγάτα «Υδρα», με τον κυβερνήτη να διαβεβαιώνει ότι δεν έμειναν πίσω άνθρωποι. Μπορεί κάποιος να πήγε να πάρει κάτι από το αυτοκίνητο και να εγκλωβίστηκε, εύχομαι να μην συμβαίνει αυτό», πρόσθεσε ο κ. Γκίκας.

Ο υπολιμενάρχης Κέρκυρας Κώστας Μπερετούλης δήλωσε στο protothema.gr: «Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να ταυτοποιήσουμε όλους τους επιβάτες. Σε δύο ώρες από τώρα θα ξέρουμε αν υπάρχουν αγνοούμενοι». Στο λιμάνι της Κέρκυρας βρίσκεται και ο πρόξενος της Ιταλίας, αλλά λόγω διαφορετικών εθνικοτήτων των επιβαινόντων έχει ενεργοποιηθεί ο Μηχανισμός Έκτακτης Ανάγκης του ΥΠΕΞ.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμβάλει με ελικόπτερο Sikorsky S70 και το Πολεμικό Ναυτικό, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:

ploio-kapnoi-arthro

Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά – Μαρτυρίες επιβατών

Η φωτιά ξέσπασε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του πλοίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής, στα ανοιχτά της Ερεικούσας.

Φωτιά σε πλοίο κοντά στην Κέρκυρα

Στις 4.30 τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός στο πλοίο και αμέσως άρχισε η διαδικασία εκκένωσης. Οι επιβάτες του Euroferry Olympia του ομίλου Grimaldi  εγκατελειψαν το πλοίο με σωσίβιες λέμβους και περισύλλεχθηκαν από παραπλέοντα σκάφη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο, υπάρχει ένας τραυματίας, μέλος του πληρώματος. Ευτυχώς ο καιρός ήταν πολύ καλός κι έτσι η επιχείρηση διάσωσης εξελίχθηκε ομαλά.

Το Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαίας Ιταλίας, είχε αναχωρήσει με προορισμό το Μπρίντιζι και έπλεε βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του protothema.gr, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ, πιθανόν από φορτηγό-ψυγείο. «Οι φλόγες άρχισαν να βγαίνουν στα εξωτερικά καταστρωματα αφού εμείς είχαμε απομακρυνθεί από το πλοίο. Τότε ήταν που ακούγαμε εκρήξεις λογικά από τα λάστιχα των φορτηγών», δήλωσε στο protothema.gr, ένας επιβάτης οδηγός. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλήρωμα ήταν οργανωμένο και εκπαιδευμένο αυτό. «Αν δεν ήταν άμεση η αντίδραση του πληρώματος δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί ίσως η φωτιά να μας είχε προλάβει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιβάτης μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο σε πλοίο της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας που έχει σπεύσει προς βοήθεια: «Γίνεται χαμός όχι κάτι το ιδιαίτερο. 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ».  Το ίδιο άτομο εξέφρασε ανησυχία πως μπορεί να υπάρχουν οδηγοί φορτηγών που κοιμούνταν στα φορτηγά τους στα γκαράζ του πλοίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας για την πυρκαγιά στο Euroferry Olympia:

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο κατάστρωμα Νο3 του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «EUROFERRY OLYMPIA» σημαίας Ιταλίας, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη 04 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Ν/Γ ΛΣ, ένα σκάφος ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, 02 παραπλέοντα πλοία, 02 ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ, 02 ελικόπτερα της Π.Α., καθώς και ένα ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα». Επίσης στην περιοχή σπεύδουν 2 ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ. Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

ploio_diaswsi_in__2_
ploio_diaswsi_in__3_
ploio_diaswsi_in__4_
ploio_diaswsi_in__1_

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. Στην περιοχή επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου. Τέλος, κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται άμεσα με νεότερες ανακοινώσεις.

Ένας τραυματίας

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σκάφος του Λιμενικού μετέφερε έναν ελαφρά τραυματία, μέλος του πληρώματος, στο λιμάνι της Κέρκυρας τον οποίο παρέλαβε.  Σημειώνεται πως ο τραυματίας επιβάτης που έφτασε στην Κέρκυρα με σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, «κατά την μεταφορά του από το φλεγόμενο πλοίο στις λέσβους», σύμφωνα με την περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του τραυματία στην Κέρκυρα:

kerkyra_traumatias__2_
kerkyra_traumatias__3_
kerkyra_traumatias__4_
kerkyra_traumatias__5_

Μέχρι την Κέρκυρα ακούγονταν οι εκρήξεις

Φωτογραφία που τραβήχτηκε από την Κέρκυρα δείχνει καθαρά το πλοίο και πυκνούς καπνούς να βγαίνουν.

ploio_fwita_in__1_
ploio_fwita_in__2_

Ο Δημήτρης Κοσκινάς, κάτοικος της Κέρκυρας, περιέγραψε στον ΣΚΑΙ πως ο μαύρος καπνός έχει σκεπάσει μια μεγάλη περιοχή της Αλβανίας και την Κέρκυρα. «Πριν ακούγαμε καθαρά και κάποιες εκρήξεις» είπε ο κ. Κοσκινάς.

Πηγή: protothema.gr
Tags: πλοιο φωτια
Previous Post

Δήμος Κοζάνης: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου

Next Post

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πιάνουν δουλειά το καλοκαίρι οι 400 ειδικοί φρουροί

Next Post
πανεπιστημιο απθ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πιάνουν δουλειά το καλοκαίρι οι 400 ειδικοί φρουροί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες
  • Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στο Άργος Ορεστικό – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα γατάκι
  • Σαουθάμπτον – Ρέξαμ: Χολιγουντιανή πρεμιέρα στην Τσάμπιονσιπ
  • Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης
  • 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επισκεφθείτε ενδοκρινολόγο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr