Σιάτιστα: Ζωντάνεψε η ιστορία του Γυμναστικού Συλλόγου. Βίντεο
Αιμοδοτικός σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία
Νεάπολη: Πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας VOIO RACE. Βίντεο
Ο Δημήτρης Σελέτης είναι ο μεγάλος νικητής στο 15ο Taygetos Challenge. Βίντεο
Βίντεο: Σφοδρή πρόσκρουση αυτοκίνητου με εκτροπή στην Κοζάνη
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης
«Ιπτάμενος» Καραλής: Ασημένιο μετάλλιο με 6,05μ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα – Χρυσός με 6,25μ ο Ντουπλάντις
Το Γεωπάρκο UNESCO Κοζάνης–Γρεβενών στο επίκεντρο της Ετήσιας Συνάντησης των Ελληνικών Γεωπάρκων
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα
Κοζάνη: Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Πείραμα Ερατοσθένη 2026
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στη Βόρεια Μακεδονία

Χαλκιδική: Τα συμπτώματα της περικαρδίτιδας που πιθανόν προκάλεσε τον θάνατο του 8χρονου – Τι να προσέχουν οι γονείς

Το παιδί βρισκόταν με συγγενείς του διακοπές, όταν ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια τους.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Ιερισσό του δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική, από τον θάνατο του 8χρονου, που κατέρρευσε ξαφνικά μπροστά στα μάτια των γονιών του.

Το παιδί βρισκόταν με συγγενείς του διακοπές, όταν ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Υπέφερε από αμυγδαλίτιδα και υπάρχουν ενδείξεις πως εξαιτίας αυτού, υπέστη οξεία περικαρδίτιδα.

Μιλώντας στο MEGA η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, υπογράμμισε πως η περικαρδίτιδα είναι η φλεγμονή των χιτώνων της καρδιάς που την προστατεύουν. Μπορεί να εμφανιστεί και στα παιδιά, όπως και στους ενήλικες, ενώ μπορεί να προκληθεί από ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις.

Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πόνος στο στέρνο, ο χαμηλός πυρετός και η κακουχία.

Ακόμη, συγκλονισμένος δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, προσθέτοντας ότι «ένας μικρός φίλος από ένα έκτακτο γεγονός η αιτία του οποίου θα φανεί μέσα από τη νεκροψία – νεκροτομή, μάς άφησε τελείως ξαφνικά και η είδηση πραγματικά έχει διαδοθεί σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία».

Ο κ. Βαλιάνος επισήμανε, μιλώντας στο thesstoday.gr, ότι όλοι έχουν συγκλονιστεί παρακολουθώντας πώς μπορεί να διακοπεί τόσο απότομα η ζωή ενός μικρού παιδιού.

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΒ, ο δήμαρχος είπε ότι «επειδή έχουμε φροντίσει να υπάρχει άμεση ανταπόκριση από ΕΚΑΒ, ήρθε αρκετά γρήγορα το ασθενοφόρο με τους διασώστες. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού και φυσικά διακομίστηκε στο γενικό νοσοκομείο Πολυγύρου. Από εκεί και πέρα δυστυχώς η επόμενη πληροφόρηση που είχαμε ήταν ότι το παιδί κατέληξε».

Πηγή: tanea.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *