• Latest
νοσοκομειο

Χαμόγελα αισιοδοξίας για τον 15χρονο Δημήτρη μετά την μεταμόσχευση ήπατος – Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί η ζωή του

31 Ιουλίου 2025
Εθελοντική Δράση Σιάτιστας: Αντικατάσταση κλεμμένης παιδικής κούνιας και προσθήκη εξοπλισμού στον Αγ.Νεκτάριο

Εθελοντική Δράση Σιάτιστας: Αντικατάσταση κλεμμένης παιδικής κούνιας και προσθήκη εξοπλισμού στον Αγ.Νεκτάριο

31 Ιουλίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Ο αυταρχισμός και η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πρακτική θα ανατραπούν από την κοινωνία και τις αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

31 Ιουλίου 2025
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά ανακοινώνει την έγκριση του νέου προγράμματος Erasmus+

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Στιγμές από τη σχολική χρονιά που πέρασε 2024-2025. Βίντεο

31 Ιουλίου 2025
Αρκούδα στους Λικνάδες Βοΐου διέλυσε τα δένδρα.  Βίντεο

Αρκούδα στους Λικνάδες Βοΐου διέλυσε τα δένδρα. Βίντεο

31 Ιουλίου 2025
κτηνοτροφια προβατα

Γρεβενά: Επιβεβαίωση έξι εστιών της νόσου του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου

31 Ιουλίου 2025
φυσικο αεριο

Φυσικό Αέριο σε Βόιο, Σέρβια και Βελβεντό! Υπογράφτηκε η ΚΥΑ για χρηματοδότηση της Hengas A.E.

31 Ιουλίου 2025
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: Με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: Με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση «Μουσικό Ταξίδι στην Παράδοση»

31 Ιουλίου 2025
«Ευχαριστήρια επιστολή» του Γυμνασίου Σιάτιστας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Νέος Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας ο Καθηγητής Γιώργος Χριστοφορίδης

31 Ιουλίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Διευκολύνσεις για την στελέχωση των υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας

31 Ιουλίου 2025
Τα  Μπουμπουσιάρια  (Καρναβάλια) Εράτυρας Κοζάνης στην Ελληνική Βουλή κατά την συζήτηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα Μπουμπουσιάρια (Καρναβάλια) Εράτυρας Κοζάνης στην Ελληνική Βουλή κατά την συζήτηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

31 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Παρασκευή 1 Αυγούστου

31 Ιουλίου 2025
απατη

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες και τους επιτήδειους

31 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χαμόγελα αισιοδοξίας για τον 15χρονο Δημήτρη μετά την μεταμόσχευση ήπατος – Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί η ζωή του

sierafm by sierafm
31 Ιουλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
νοσοκομειο
0
SHARES
18
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της υγείας του 15χρονου Δημήτρη, ο οποίος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος στο νοσοκομείο του Τορίνο την Τετάρτη (30/7), έπειτα από το σοβαρό επεισόδιο θερμοπληξίας που υπέστη κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο Μέτσοβο.

Πετυχημένη η επέμβαση

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επέμβαση – που κράτησε 8,5 ώρες – κρίνεται επιτυχημένη αν και ιδιαίτερα δύσκολη. Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε κυριολεκτικά στο «παρά πέντε», λίγο πριν λήξει η διορία των 48 ωρών που είχαν δώσει οι γιατροί για την εύρεση συμβατού μοσχεύματος.

Αν και η ομάδα αίματος του νεαρού Δημήτρη είναι σπάνια κι οι ελπίδες ήταν λιγοστές, η οικογένειά του χαμογέλασε καθώς, στην Ιταλία, μια χώρα με εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα βρέθηκε δότης κι ενώ είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα παιδί από την γειτονική χώρα που οι γονείς του πήραν την γενναία απόφαση, μέσα σε λίγα 24ωρα, να προσφέρουν απλόχερα ένα δώρο ζωής.

«Είναι όντως μεγάλος ο πόνος των οικογενειών που χάνουν τους ανθρώπους τους, όμως αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει και μια ανακούφιση από την πλευρά των οικογενειών των δοτών, γνωρίζοντας ότι κάποιοι άλλοι μνημονεύουν καθημερινά τον άνθρωπό τους επειδή ζουν χάρη σε αυτούς», δηλώνει η Γιούλη Μενουδάκου, Επικεφαλής Συντονισμού Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η επέμβαση για μεταμόσχευση ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη άρχισε στις 9 το πρωί ώρα Ιταλίας (10 ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο Le Molinette του Τορίνο, καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσει να σωθεί η ζωή του Έλληνα εφήβου. Την επέμβαση πραγματοποίησε ο πολύπειρος καθηγητής Ρενάτο Ρομανιόλι -υπεύθυνος του Kέντρου Μεταμοσχεύσεων Ήπατος του Le Molinette- με την ιατρική του ομάδα.

Μπόρεσε να βρεθεί συμβατό μόσχευμα εντός 48 ωρών από την μεταφορά του Δημήτρη στην Ιταλία, χάρη και στο ότι εντάχθηκε στην λίστα «υπερεπειγόντων περιστατικών» της χώρας. Όταν το αεροπλάνο που τον μετέφερε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Τορίνο, Καζέλλε, έπειτα από την «γέφυρα ζωής» που στήθηκε για τη μεταφορά του από τα Γιάννενα στο Ρίο και από εκεί στην ιταλική πόλη, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή του ήταν κάτι περισσότερο από κρίσιμη και η κινητοποίηση στην Ιταλία, «ξεπέρασε το 100% των δυνατοτήτων που υπήρχαν».

Οι υπεύθυνοι του ιταλικού πανεπιστημιακού νοσοκομείου υπογραμμίζουν ότι για μια ασφαλή ιατρική πρόγνωση θα χρειαστεί μια σειρά ημερών. Ο 15χρονος ασθενής έχει ήδη μεταφερθεί στην εντατική μονάδα της ηπατολογικής κλινικής και κατά την διάρκεια της νύχτας αναμένεται ότι θα παραμείνει διασωληνωμένος, υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι θεράποντες γιατροί θεωρούν ότι το 48ωρο που θα ακολουθήσει, καθώς και οι επόμενες δύο εβδομάδες στις οποίες θα παραμείνει ο 15χρονος στο νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα κρίσιμα κι ελπίζουν πως δεν θα παρουσιαστεί κανένα άλλο πρόβλημα. Όμως πολύ σημαντικό αναμένεται να είναι και το στάδιο της αποθεραπείας, καθώς μέσα στους επόμενους 6 μήνες θα φανεί εάν όλα βαίνουν καλώς και ο οργανισμός δεν θα απορρίψει το μόσχευμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν όλα είναι θετικά, χωρίς να υπάρχουν επιπλοκές, με τους γονείς του να είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι, περιμένοντας πως και πως να γυρίσουν στην Ελλάδα και να συνεχίσουν τη ζωή τους από εκεί που την άφησαν.

«Μας συνιστούν υπομονή και προσευχές»

Την Τρίτη (29/7) ο πατέρας του 15χρονου δήλωνε: «Μας συνιστούν υπομονή και προσευχές. Είναι δύσκολο, δεν είναι ακατόρθωτο. Τις προσευχές θέλω μόνο τώρα. Θα γυρίσει ο Δημήτρης». Η κατάσταση του παιδιού ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη με τους οιωνούς για την εξέλιξη της υγείας του να είναι αρχικά δυσοίωνοι.

«Το παιδί ήλθε σε πολύ άσχημη κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο “Χατζηκώστα”, όλοι οι ιατρικοί του δείκτες όπως με ενημέρωσαν ήταν πολύ επιβαρυντικοί. Το πρώτο μέλημά μας ήταν να μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τον ασθενή, ώστε να μπορέσει κι αυτός μετά να πάρει την πορεία της διακομιδής και της μεταφοράς», δηλώνει ο Σπύρος Δερδεμέζης, διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Γεωργιάδης: «Ο 15χρονος Δημήτρης σώθηκε – Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταμόσχευση ήπατος»

«Πριν από λίγο έμαθα τα ευχάριστα νέα, οι ευχές όλης της Ελλάδος έπιασαν τόπο. Μετά από 8,5 ώρες απολύτως επιτυχημένου χειρουργείου, στο εξειδικευμένο Μεταμοσχευτικό Κέντρο στο Τορίνο της Ιταλίας, ο 15χρονος Δημήτρης σώθηκε! Η μεταμόσχευση ήπατος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σύντομα θα είναι πίσω στην Ελλάδα υγιής με την οικογένειά του. Συγχαίρω και ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους του ΕΣΥ, από το ΚΥ Μετσόβου που πρώτο υποδέχθηκε τον Δημήτρη σε κώμα, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα που έκανε τις πρώτες ενέργειες, το ΠΓΝ Ιωαννίνων που τον υποδέχθηκε, το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε με ασφάλεια από τα Ιωάννινα στην Πάτρα στο ΠΓΝ στο Ρίο και μετά στο Τορίνο, αλλά κυρίως την Μονάδα ΜΕΘ Παίδων του Ρίο και τον Διευθυντή κ. Ηλιάδη που έδωσαν την ψυχή τους για να σωθεί αυτό το παιδί. Όλα λειτούργησαν στην εντέλεια και το παιδί σώθηκε. Είμαι ευτυχής και υπερήφανος» , ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ, ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης μετά το πέρας της επέμβασης στον 15χρονο.

ΠΗΓΗ

Tags: θερμοπληξιαΝεαροςΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ
Previous Post

Συνελήφθη 60χρονος γιατρός σε παιδική κατασκήνωση: Κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο κορίτσι

Next Post

Μην χάσεις το επίδομα των 750€ – Αν έχεις ΚΑΥΑΣ, πρέπει να κινηθείς άμεσα

Next Post
ΔΥΠΑ

Μην χάσεις το επίδομα των 750€ – Αν έχεις ΚΑΥΑΣ, πρέπει να κινηθείς άμεσα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εθελοντική Δράση Σιάτιστας: Αντικατάσταση κλεμμένης παιδικής κούνιας και προσθήκη εξοπλισμού στον Αγ.Νεκτάριο
  • Καλλιόπη Βέττα: «Ο αυταρχισμός και η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πρακτική θα ανατραπούν από την κοινωνία και τις αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
  • Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Στιγμές από τη σχολική χρονιά που πέρασε 2024-2025. Βίντεο
  • Αρκούδα στους Λικνάδες Βοΐου διέλυσε τα δένδρα. Βίντεο
  • Γρεβενά: Επιβεβαίωση έξι εστιών της νόσου του καταρροϊκού πυρετού του προβάτου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  2. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  3. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
  4. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  5. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr