Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων στη Σιάτιστα
Ταξική ενότητα
Πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Φωτογραφίες
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους
ποδοσφαιρο
Σιάτιστα: Δωρητές μυελού των οστών έγιναν μαθητές των Λυκείων
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ
Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες
Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ
Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Θα διαχωρίσουμε τους κακοπληρωτές από εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν

Ο διαχωρισμός των κακοπληρωτών από εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν θα είναι η προτεραιότητα της νέας διοίκησης της ΔΕΗ, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ξεκαθαρίζοντας πως οι καταναλωτές δε θα δουν αυξήσεις στα τιμολόγιά τους.

«Είναι θέμα στοιχειώδους ανθρωπιάς», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης σχετικά, χαρακτηρίζοντας «υποχρέωση» της νέας διοίκησης να ξεχωρίσει αυτούς που έχουν από αυτούς που δεν έχουν.

Ερωτηθείς για το αν θα αυξηθούν οι δόσεις για τους οφειλέτες και αν θα μειωθούν τα ποσά της προκαταβολής, ζήτησε «μικρή πίστωση χρόνου», τονίζοντας πως «αν η ΔΕΗ καταρρεύσει, δε θα χρειάζεται να κάνουμε τέτοια κουβέντα».

«Ο κόσμος δε θα πληρώσει τίποτα παραπάνω», ξεκαθάρισε ο Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος σε τυχόν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, εξηγώντας ότι η ΔΕΗ θα εισπράξει περισσότερα από λεφτά από κάθε λογαριασμό.

«Το τιμολόγιο θα αυξηθεί, αλλά θα ισοσταθμιστεί με δύο μειώσεις, Μία που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση στον ΦΠΑ (από το 13 στο 6%) και ακόμα μία που θα κάνουμε εμείς που είναι στον λεγόμενο ΕΤΜΕΑ, που είναι αυτά που πληρώνουν οι καταναλωτές στις λεγόμενες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες», εξήγησε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, από τη μείωση στον ΦΠΑ στο ρεύμα, απάντησε αρνητικά, επαναλαμβάνοντας πως η ΔΕΗ είναι στα όρια της κατάρρευσης και υπενθυμίζοντας πως ορκωτός λογιστής πριν από λίγους μήνες είπε πως είναι θέμα μηνών να κλείσει η ΔΕΗ.

Σχετικά με τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ είπε πως «με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου, το 51% της ΔΕΗ ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, επομένως δεν γίνεται από εμάς ο διορισμός της νέας διοίκησης», ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για την απαξίωση της ΔΕΗ, αφού όπως είπε η επιχείρηση «έχασε 600 εκατομμύρια μέσα σε 4 χρόνια».

«Η μετοχή της ΔΕΗ επί ΣΥΡΙΖΑ έπεσε 83%, από τις ευρωεκλογές μέχρι τις προγραμματικές δηλώσεις, η μετοχή είχε ανέβει πάνω από 70% κι αυτό είναι μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση είναι στο σωστό δρόμο», είπε σχετικά, για να συμπληρώσει πως  «έχουμε πρόγραμμα ευρωπαϊκό για να σωθεί η ΔΕΗ».

 

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *