Σιάτιστα: Εκδήλωση με θέμα “Ηλεκτρονικό Εμπόριο, E-shop και Social Media”
Δημήτρης Σελέτης: Συγχαρητήρια στους αθλητές από τη Σιάτιστα για τη συμμετοχή στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Τρισάγιο του Συλλόγου Σιατιστέων Αθηνών Πειραιώς για τη μάχη της 4ης Νοεμβρίου
Ανεξάρτητη η Παναγιώτα Σφενδώνη στο Τοπικό Σιάτιστας
Επίσκεψη Παπαθανάση – Καλλίρη στην Κοζάνη για την επιχειρηματικότητα στη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για τα Τελωνεία
Ημερίδα του ΣΥΝ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. και του Επιμελητηρίου Κοζάνης «Συνεργασίες και Συνέργειες στη Δυτική Μακεδονία»
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική εκδήλωση στη Νεάπολη για το δίκτυο φυσικού αερίου του οικισμού
καιρος
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 3ο σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Κοζάνης

«Χιλιόμετρο και χιλιάρικο» για 75χρονο: Μπήκε αντίθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας και τον συνέλαβαν στην Παλλήνη

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής 75χρονος οδηγός που οδηγούσε επικίνδυνα στο κέντρο της Αθήνας, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες της 17-12-2023, 75χρονος ημεδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, κατόπιν καταδίωξης από περιπολικό όχημα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, με τη συνδρομή περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια.

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της 17-12-2023 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας.

Οι ανωτέρω αστυνομικοί κάλεσαν με χρήση ηχητικών και φωτεινών μέσων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα του, ωστόσο ο 75χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με έτερο όχημα η πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός αφού διήλθε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, εισήλθε στην Αττική Οδό όπου και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α. και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους -12.560- ευρώ.

Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για -1.160- ημέρες, του επιβλήθηκαν -175- πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για -400- ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Ακόμη, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης του δια βίου.

Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Rael.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *