• Latest
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Χούλιγκαν ΑΕ: Οι «μεγάλοι» έδιναν τις εντολές και οι «μικροί» εκτελούσαν – Οι εντολές από τον «κοντό», τον μάνατζερ τράπερ και τον «καρχαρία»

24 Απριλίου 2024
Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

8 Αυγούστου 2025
Την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στο Ύψωμα Αννίτσα, η Ετήσια Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

8 Αυγούστου 2025
ηλικιωμένοι

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο – Το φαινόμενο της «ραγισμένης καρδιάς» ισχύει και εξηγείται επιστημονικά

8 Αυγούστου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Στιγμές τρόμου για 21χρονη φοιτήτρια: Την ξυλοκόπησε άγρια οδηγός ταξί

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ασυνήθιστη υπόθεση revenge porn: Πρώην σύζυγος και πεθερά του έστειλαν ταχυδρομικώς «ακατάλληλες» φωτογραφίες του

8 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Ζευγάρι άρπαξε τσάντα με 2.000 ευρώ από τουαλέτα καταστήματος

8 Αυγούστου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Περιπολικό συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο με τρεις τραυματίες – Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα

8 Αυγούστου 2025
Παπαγάλος-καταδότης «κάρφωσε» συμμορία ναρκωτικών – Επαναλάμβανε κωδικοποιημένες φράσεις

Παπαγάλος-καταδότης «κάρφωσε» συμμορία ναρκωτικών – Επαναλάμβανε κωδικοποιημένες φράσεις

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σκότωσε τη γειτόνισσά του και άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χούλιγκαν ΑΕ: Οι «μεγάλοι» έδιναν τις εντολές και οι «μικροί» εκτελούσαν – Οι εντολές από τον «κοντό», τον μάνατζερ τράπερ και τον «καρχαρία»

sierafm by sierafm
24 Απριλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Έχουμε πόλεμο κ………, θα σας σκοτώσουμε, θα σας βρουν όλους κρύους» έλεγαν τα μέλη της ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ Α.Ε. κατά τη διάρκεια των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στου Ρέντη. «Ευθεία βολή και μπαμ», «Όποιον πάρει χάρος», «πήγαν για θάνατο», «πήγαν να σκοτώσουν» ανέφεραν μεταξύ τους μετά τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο 18χρονος προφυλακισμένος μιλώντας με τον 16χρονο αδερφό του, όπως αναφέρουν σε καταθέσεις τους εμπλεκόμενοι, ο μικρότερος του έλεγε γελώντας πως αν πάει στις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα «θα είναι πιο πάνω από όλους μετά από αυτό που έχει κάνει», που έχει σκοτώσει αστυνομικό.

       Οι «μεγάλοι» και οι «μικροί». Οι πρώτοι έδιναν τις εντολές, τον οπλισμό, το σχέδιο επιθέσεων και εγκληματικών πράξεων, ενώ έδιναν το σύνθημα για την υλοποίησή του. Οι «μικροί» (16-24 χρόνων) ήταν ο στρατός, η στρατολόγηση γινόταν με δωρεάν προσκλήσεις, ιδιαίτερα βίαιοι και απερίσκεπτοι, καθώς ήθελαν σύντομα να μεγαλώσουν και να πάρουν «μεροκάματα» από τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις.

Από την ηγετική ομάδα των «8» «μεγάλων», οι οποίοι κατηγορούνται και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, λείπουν τρεις. Λείπει ο 36χρονος επονομαζόμενος «Ρουμάνος» που είναι υποκινητής επεισοδίων, ενώ προστατεύει την ηγεσία όταν απειλείται με ανατροπή από ανταγωνιστές. Ηγείται συνδέσμου στην Κυψέλη. Στις 3 Απριλίου 2024 συμμετείχε σε συμπλοκή με οπαδούς του Ολυμπιακού που προσπαθούσαν να αντικαταστήσουν τον αρχηγό «κοντό» και να αναλάβουν τα ηνία. Ο 31χρονος «Κορυδαλλιώτης» συνομιλεί με άτομα που ανήκουν στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, δίνει «λύσεις» για να αθωώνει χούλιγκαν που κατηγορούνται για επιθέσεις προσφέροντας χρήματα στα θύματα.

Ο 31χρονος επονομαζόμενος «Shark-Καρχαρίας» είναι οργανωτής της κερκίδας με την ντουντούκα και των επιθέσεων. Οσο ήταν στους «μικρούς» ανήκε σε γκρουπ οργανωμένων οπαδών young group και μάλιστα είχε και σχετικό τατουάζ.

Πέρα από τους 67 συλληφθέντες υπάρχουν και περίπου 100 που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία και θα κληθούν να απολογηθούν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης. Από αυτή δεν αποκλείεται να προκύψουν επιπλέον κατηγορούμενοι που είτε θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψής τους είτε θα κληθούν σε απολογία και αυτοί.

Χαρτογράφησαν

την επίθεση

Οι αστυνομικοί χαρτογράφησαν την πορεία του οπλισμού και των πολεμοφοδίων προς το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη. Στις 18:30 το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου περίπου 35-40 άτομα με 15 μοτοσικλέτες και 4 αυτοκίνητα πήγαν στο στάδιο Καραϊσκάκη παίρνοντας τα πολεμοφόδια. Εφθασαν στο κλειστό γυμναστήριο 15 λεπτά αργότερα. 34 άτομα ήταν η ομάδα κρούσης. Πήραν βενζίνη από βενζινάδικο, κατασκεύασαν βόμβες μολότοφ και περίμεναν το σύνθημα των «μεγάλων». Ο «κοντός» άλλαξε πλάνο, αντί οι επιθέσεις να γίνουν στο τέλος του αγώνα, αποφάσισε αυτές να γίνουν στο τέλος του 1ου σετ. Συνεννοήθηκε με τον 28χρονο μάνατζερ του γνωστού τράπερ και μαζί με τον «καρχαρία» έδωσαν το σύνθημα με νοήματα να βγουν οι οπαδοί για τις επιθέσεις. Σημειώνεται ότι δεν φορούσαν μπλούζες και διακριτικά της ομάδας αλλά μαύρα ρούχα. Το έναυσμα της συνολικής επίθεσης θα έδινε ο «κοντός», που θα έριχνε την πρώτη μολότοφ. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο «κοντός» αρχηγός της θύρας 7, ο 28χρονος μάνατζερ τράπερ και δύο ακόμη άτομα διέφυγαν από του Ρέντη με τα αυτοκίνητα παικτών και των αθλητικών αποστολών.

«ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ» ΜΕ ΟΠΑΔΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

«Μεροκάματα». Ετσι αποκαλούνταν στη γλώσσα των οπαδών τα χρηματικά οφέλη που αποκόμιζαν τα ηγετικά μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, εκμεταλλευόμενοι την υψηλή θέση που κατέχουν στην ιεραρχία των συνδέσμων. Οι κατηγορούμενοι είχαν κατορθώσει να κάνουν «επάγγελμα», την οπαδική τους ταυτότητα, αποκομίζοντας κέρδη με διαφορετικούς τρόπους. Αλλοτε πουλώντας σε φιλάθλους προσκλήσεις που λάμβαναν δωρεάν, σε τιμή που όριζαν οι ίδιοι, με τη δικαιολογία της ενίσχυσης των συνδέσμων και σε άλλες περιπτώσεις, εκμεταλλευόμενοι τη θέση που είχαν στον έλεγχο των Θυρών του γηπέδου, όπου είχαν τη δυνατότητα να βάζουν στο γήπεδο φιλάθλους, έναντι αντιτίμου, το οποίο άλλαζε ανάλογα και με τη σπουδαιότητα του αγώνα. Είναι ενδεικτικό ότι ο 28χρονος μάνατζερ του γνωστού τράπερ, επί ενάμιση χρόνο υποχρέωνε τους ιδιοκτήτες στις καντίνες που λειτουργούσαν σε αγώνες του Ολυμπιακού εξωτερικά του γηπέδου «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» και ΣΕΦ, να καταβάλουν το ποσό των είκοσι ή των πενήντα ευρώ. Ηταν τέτοια η σημασία που είχαν τα «μεροκάματα» στις τάξεις της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτέλεσε αιτία διαπληκτισμού και στην τελευταία ετήσια συγκέντρωση των μελών της Θύρας.

ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισέρχονταν μέχρι τον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια αγώνων του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ως SLO του Ολυμπιακού, δηλαδή ως «συνδετικοί κρίκοι» της ΠΑΕ με τους φιλάθλους. Μάλιστα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν φέρεται να λάμβαναν διαπιστεύσεις από τη διοργανώτρια αρχή Super League, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδιας της ομάδας. Εκμεταλλευόμενοι αυτή τη ιδιότητα, τον Απρίλιο του 2023 προκάλεσαν τη διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακος – ΑΕΚ, δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα, πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Αμέσως μετά τη διακοπή, με σήμα του αρχηγού της Θύρας 7, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και προκάλεσαν επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και περασμένο Δεκέμβριο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Στα δικαστικά έγγραφα φέρεται να επισημαίνεται από τα στελέχη τη Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους ότι δεν μπορεί να αποκλεισθεί ενδεχόμενη σύνδεση της εγκληματικής οργάνωσης με στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Από την έως τώρα έρευνα των Αρχών όμως, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να στοιχειοθετούνται τέτοιου είδους κατηγορίες. Αξιοπρόσεκτο τυγχάνει το γεγονός ότι ορισμένα από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με εργασιακή σχέση, τόσο με την ποδοσφαιρική ομάδα όσο και με τον Δήμο του Πειραιά, χωρίς μάλιστα να δίνουν πάντα το «παρών» στην εργασία τους. Ενδεικτικά ο ηγέτης της Θύρας των οργανωμένων οπαδών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, εργάζεται από 2018 στην μπουτίκ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί επί δίμηνο και στον Δήμο Πειραιά. Αντίστοιχα, ο μάνατζερ τράπερ εργάστηκε στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/04/2023 έως 19/06/2023. Αλλο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ο αποκαλούμενος «Ρουμάνος» φέρεται να εργαζόταν στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, μέχρι την ημέρα της δολοφονικής επίθεσης στην οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης Γεώργιος.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: Αστυνομίαδικογραφιαεντολέςχουλιγκαν
Previous Post

Αφρικανική σκόνη: Αποπνικτική ατμόσφαιρα – Πότε υποχωρεί το φαινόμενο

Next Post

Ανήλικος έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο του συμμαθητή του

Next Post
ΤΣΙΓΑΡΑ

Ανήλικος έσβησε το τσιγάρο στο πρόσωπο του συμμαθητή του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας
  • Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου
  • Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr