• Latest
χρημα

Χωρίς αίτηση, απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων το κοινωνικό μέρισμα

30 Νοεμβρίου 2021
Δημήτρης Σελέτης: Συγχαρητήρια στους αθλητές από τη Σιάτιστα για τη συμμετοχή στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Δημήτρης Σελέτης: Συγχαρητήρια στους αθλητές από τη Σιάτιστα για τη συμμετοχή στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

10 Νοεμβρίου 2025
Τρισάγιο του Συλλόγου Σιατιστέων Αθηνών Πειραιώς για τη μάχη της 4ης Νοεμβρίου

Τρισάγιο του Συλλόγου Σιατιστέων Αθηνών Πειραιώς για τη μάχη της 4ης Νοεμβρίου

10 Νοεμβρίου 2025
Ανεξάρτητη η Παναγιώτα Σφενδώνη στο Τοπικό Σιάτιστας

Ανεξάρτητη η Παναγιώτα Σφενδώνη στο Τοπικό Σιάτιστας

10 Νοεμβρίου 2025
Επίσκεψη Παπαθανάση – Καλλίρη στην Κοζάνη για την επιχειρηματικότητα στη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

Επίσκεψη Παπαθανάση – Καλλίρη στην Κοζάνη για την επιχειρηματικότητα στη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

10 Νοεμβρίου 2025
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για τα Τελωνεία

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για τα Τελωνεία

10 Νοεμβρίου 2025
Ημερίδα του ΣΥΝ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. και του Επιμελητηρίου Κοζάνης «Συνεργασίες και Συνέργειες στη Δυτική Μακεδονία»

Ημερίδα του ΣΥΝ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. και του Επιμελητηρίου Κοζάνης «Συνεργασίες και Συνέργειες στη Δυτική Μακεδονία»

10 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική εκδήλωση στη Νεάπολη για το δίκτυο φυσικού αερίου του οικισμού

Δήμος Βοΐου: Ενημερωτική εκδήλωση στη Νεάπολη για το δίκτυο φυσικού αερίου του οικισμού

10 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Νέο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη 11/11

10 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 14/11

10 Νοεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Συνεχίζονται οι τροχονομικοί έλεγχοι για τη «Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους», σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

10 Νοεμβρίου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 3ο σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Κοζάνης

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: 4ο Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ

10 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Πότε παύουν να ισχύουν τα παλιά διπλώματα

10 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς αίτηση, απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων το κοινωνικό μέρισμα

sierafm by sierafm
30 Νοεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χαμηλοσυνταξιούχοι, υγειονομικοί και άτομα με αναπηρία, σχεδόν 1 εκατ. δικαιούχοι, θα μοιραστούν φέτος το κοινωνικό μέρισμα περίπου 338,5 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί αυτόματα χωρίς αίτηση πριν τα Χριστούγεννα.

Πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ το ύψος αυτού θα διαφοροποιείται ανάλογα με την ομάδα των δικαιούχων.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο και σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και εκείνοι που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, οι οποίοι στις 15 Δεκεμβρίου θα δουν διπλάσιο ποσό στους λογαριασμούς τους.

Αναλυτικά οι δικαιούχοι της νέας έκτακτης παροχής:

Υγειονομικοί: Επίδομα ίσο με το ήμισυ του καταβαλλόμενου μηνιαίου βασικού μισθού θα καταβληθεί μαζί με τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ. Αναμένεται να το λάβουν περί τους 100.000 υγειονομικούς, με κόστος περί τα 90 εκατ. ευρώ.

Χαμηλοσυνταξιούχοι: Συνταξιούχοι με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ, καθώς και με συνολική φορολογική αξία ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού τους έως 200.000 ευρώ θα πάρουν ενίσχυση στα τέλη Δεκεμβρίου ύψους 250 ευρώ, συν 50 ευρώ για εξαρτώμενα μέλη. Αφορά περίπου 800.000 συνταξιούχους και το συνολικό κόστος του μέτρου είναι 205 εκατ. ευρώ.

ΑμΕΑ: Οι δικαιούχοι επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ θα πάρουν ενίσχυση επίσης 250 ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου. Υπολογίζεται ότι είναι περίπου 173.000 και το κόστος του μέτρου είναι 43,5 εκατ.
Διαβάστε περισσότερα: Κοινωνικό μέρισμα 2021: Χιλιάδες δικαιούχοι – Πληρωμές και «κόφτες»

Τα κριτήρια για τους συνταξιούχους είναι:

  • Να έχουν δηλώσει ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ, δηλαδή εισοδήματα από συντάξεις έως και 600 ευρώ.
  • Ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.
  • Συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού μέχρι 200.000 ευρώ αθροιστικά για όλο το νοικοκυριό.

Τα κριτήρια καθορίζουν και τους κόφτες και συγκεκριμένα

1ος Κόφτης Βασικό κριτήριο το ατομικό φορολογητέο εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 7200 ευρώ, από όποια πηγή κι αν προέρχονται

2ος Κόφτης Οικογενειακό φορολογητέο 14.400. Θα χορηγηθεί διπλό στο ζευγάρι (δηλαδή 500 ευρώ).. Αν κάποιος από τους δύο συζύγους δεν παίρνει τη μέση σύνταξη, αλλά περισσότερα από τα 600, τότε θα το χάνουν και οι δύο.

3ος κόφτης Σύνολο ακινήτων ΕΝΦΙΑ 200.000 ευρώ, αν κάποιος δηλαδή έχει στην κατοχή του ακίνητο του οποίου η αξία υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ τότε αυτομάτων κόβεται.

Αυτόματα και χωρίς αίτηση η κατάθεση στους λογαριασμούς

Η έκτακτη ενίσχυση θα δοθεί προς όλους χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν κάποια αίτηση πιο πριν καθώς το σύστημα μπορεί να τους αναγνωρίσει αυτόματα.

Αναλυτικότερα για τους 173.000 ΑΜΕΑ η ενίσχυση θα γίνει χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Θα κατατεθούν απευθείας στους ατομικούς τους λογαριασμούς, θα είναι ακατάσχετα και δεν θα χρειαστεί αίτηση σε κάποια πλατφόρμα.

Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους, οι οποίο εφόσον πληρούν τα κριτήρια δεν θα απαιτηθεί να υποβάλλουν αιτήσεις σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, καθώς μέσω του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» το Υπουργείο Εργασίας γνωρίζει τα ποσά σύνταξης των δικαιούχων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, μπορεί να εντοπίσει τους δικαιούχους, που θα λάβουν τα χρήματα απευθείας στο λογαριασμό τους.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα για τους υγειονομικούς, θα καταβληθεί και αυτό χωρίς αίτηση αλλά μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς, και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό ενώ εξαιρούνται όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Ειδικότερα, στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ θα δοθεί επίδομα ίσο προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού με τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου. Το βοήθημα θα λάβουν περί τους 100.000 υγειονομικούς, με κόστος περί τα 90 εκατ. ευρώ.

Για παράδειγμα: Νοσηλευτής σε δημόσιο νοσοκομείο με μισθό 1.000 ευρώ θα λάβει έκτακτο βοήθημα 500 ευρώ. Μαζί με τον μισθό του θα λάβει συνολικά 1.500 ευρώ. Ιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο με μισθό 2.000 ευρώ θα λάβει εντός του Δεκεμβρίου έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ. Μαζί με τον μισθό του θα λάβει συνολικά 3.000 ευρώ.

Το επίδομα όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις έκτακτης ενίσχυσης το 2020, δεν θα υπόκειται κανενός είδους κατάσχεση, για οφειλές σε τρίτους ή στο Δημόσιο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ
Previous Post

Ανατροπές σε rapid test, δωρεάν self test και για εμβολιασμένους

Next Post

Αποτελέσματα Δράσης: Οι μαθητές επαναστατούν και επαναχρησιμοποιούν!

Next Post
Τελική συνάντηση

Αποτελέσματα Δράσης: Οι μαθητές επαναστατούν και επαναχρησιμοποιούν!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Δημήτρης Σελέτης: Συγχαρητήρια στους αθλητές από τη Σιάτιστα για τη συμμετοχή στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας
  • Τρισάγιο του Συλλόγου Σιατιστέων Αθηνών Πειραιώς για τη μάχη της 4ης Νοεμβρίου
  • Ανεξάρτητη η Παναγιώτα Σφενδώνη στο Τοπικό Σιάτιστας
  • Επίσκεψη Παπαθανάση – Καλλίρη στην Κοζάνη για την επιχειρηματικότητα στη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση
  • Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για τα Τελωνεία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr