• Latest
Ψάρεμα

Ψαράδες με καλάμι… τέλος στις παραλίες: Αντιδράσεις για το χαράτσι που μπαίνει πλαγίως

12 Μαΐου 2024
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ροζ τροχαίο δημάρχου με την ερωμένη και οι απειλές από την απατημένη σύζυγο

3 Ιουνίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων: Σε ισχύ για 60 ημέρες

3 Ιουνίου 2025
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών: Ποιοι θα πάρουν πίσω χρήματα

3 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Απορρίφθηκε η ένσταση για τη λύση συνεργασίας σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΒ που είχαν καταθέσει μέλη του Δ.Σ.

3 Ιουνίου 2025
εργατικο κεντρο

Ενημέρωση μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο που αμείβεται η Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025, ημέρα του Αγίου Πνεύματος

3 Ιουνίου 2025
Τροχαία

Εφτά συλλήψεις σε Κοζάνη και Φλώρινα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

3 Ιουνίου 2025
Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: “ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ”

Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου

3 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Αρρυθμία – διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ Γαλατινής

3 Ιουνίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Έναρξη της υποχρέωσης υποβολής ηλεκτρονικού τιμολογίου από τους οικονομικούς φορείς

3 Ιουνίου 2025
Εγκαίνια της έκθεσης γλυπτών στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας την Τετάρτη 4/6

Εγκαίνια της έκθεσης γλυπτών στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας την Τετάρτη 4/6

3 Ιουνίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Πέμπτη 5 Ιουνίου, λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία & πιθανή διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Αργίλου & Ν. Κλείτου (08.00- 14.30).

3 Ιουνίου 2025
Προετοιμασμένοι για «πόλεμο»: Εντοπίστηκαν 49 βόμβες μολότοφ σε υπόγειο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

Υποτροφίες και ευκαιρίες επιμόρφωσης στο Συμπόσιο και Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης ‘AIDA AICET2025’, 14-18 Ιουλίου 2025, ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη.

3 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 4 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ψαράδες με καλάμι… τέλος στις παραλίες: Αντιδράσεις για το χαράτσι που μπαίνει πλαγίως

sierafm by sierafm
12 Μαΐου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Ψάρεμα
0
SHARES
110
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους ερασιτέχνες ψαράδες η νέα απόφαση που βάζει φρένο στο… χόμπι τους και τους εξαναγκάζει σε έκδοση άδειας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η έκδοση της εν λόγω άδειας δεν θα είναι δωρεάν αλλά θα κοστίζει έως και 15 ευρώ. Στην ουσία με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Ναυτιλίας βάζει ένα χαράτσι σε όλους τους ερασιτέχνες ψαράδες για κάτι που από καταβολής του ελληνικού κράτους ήταν δωρεάν.

«Είμαι ερασιτέχνης ψαράς όπου το καλοκαίρι στην άδεια μου θα πάω να ψαρέψω δυο με τρεις φορές, με καλάμι στην παραλία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να πληρώνω αυτό το ποσό, ουσιαστικά για να κάνω ένα χόμπι, αλλά σπάνια. Απ όσο γνωρίζω αυτοί που κάνουν ερασιτεχνικό ψάρεμα με βάρκα, έχουν άδεια αλιείας, δηλαδή πληρώνουν παράβολο. Τώρα αυτό θα μεταφερθεί και σε εμάς που μπορεί να πάμε για τρεις ώρες. Σαφώς και υπάρχουν ερασιτέχνες ψαράδες οι οποίοι ψαρεύουν συστηματικά με πολύ ακριβό αλιευτικό εξοπλισμό και πάρα πολλές ώρες. Αυτοί το καταλαβαίνω να πληρώσουν το παράβολο. Δεν μπορεί όμως το μέτρο να είναι οριζόντιο. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχουν κριτήρια», δηλώνει ο κ. Νίκος στο Dnews.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αλιείας, Τάσος Χάλαρης, μετά την συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας κ. Στρατάκο, θα συστηθεί Μητρώο Άδειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτρης ο οποίος και αυτός ψαρεύει από χόμπι, σημειώνει ότι υπάρχουν ψαράδες που ασχολούνται ημιεπαγγελματικά οπότε είναι λογικό να πληρώσουν κάποιο παράβολο.

«Υπάρχουν άτομα που βγάζουν χρήματα από την ερασιτεχνική αλιεία καθώς έχουν ακριβό εξοπλισμό, στήνουν πολλά καλάμια είτε στο λιμάνι, είτε στην παραλία με αποτέλεσμα αφενός εμείς που πάμε για το χόμπι μας να μην έχουμε που να κάτσουμε και αφετέρου βγάζουν χρήματα παράνομα απο τα ψάρια που πουλούν. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλάκια, καλαμάρια, χταπόδια όπου τα αλιεύουν με παράνομους τρόπους (χρήση γαλαζόπετρας), όπως και η αλίευση οστρακοειδών. Ας κοιτάξουν να κάνουν ελέγχους για όλα αυτά και μετά να βάλουν παράβολα».

Το Μητρώο Άδειας θα αφορά σε όλους τους ερασιτέχνες αλιείς. Το κόστος θα είναι γύρω στα 10-15 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα ενώ συζητείται να δοθεί η δυνατότητα τμηματικά για άδεια μικρότερης χρονικής διάρκειας άρα και μικρότερου κόστους. Το μητρώο θα είναι πανελλαδικού χαρακτήρα. Μία ακόμα αλλαγή είναι η ιχνηλασιμότητα. Αυτό το βήμα βρίσκεται σε στάδιο διεργασίας, ωστόσο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Oι ερασιτέχνες αλιείς που ψαρεύουν συγκεκριμένα είδη θα πρέπει να καταχωριστούν σε ηλεκτρονικό σύστημα και να καταγράφουν τα αλιεύματά τους, σύμφωνα με τους νέους κανόνες για την πρόληψη της υπεραλίευσης στην Ε.Ε.

«Κατά την άποψη μου είναι αδύνατον να εφαρμοστεί αυτό στην πράξη, δηλαδή ο έλεγχος, γιατί θα πρέπει να στείλουν σε όλους τους ψαρότοπους τους αρμόδιους για τους ελέγχους. Αν υπάρχει ένας υποτυπώδης έλεγχος θα την πληρώσει κάποιος ηλικιωμένος που δεν θα γνωρίζει τις αλλαγές, ή το πως να καταχωρεί στο ηλεκτρονικό σύστημα τα αλιεύματα του», υποστηρίζει στο Dnews, ο κ. Γιάννης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: απαγορευσηΧαρατσιΨΑΡΕΜΑ
Previous Post

Eurovision 2024: Με τη βοήθεια του κοινού στην 11η θέση το ΖΑΡΙ της Μαρίνας Σάττι – Νικήτρια η Ελβετία

Next Post

Δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού στους γονείς του νεκρού βρέφους – Το στοιχείο «κλειδί»

Next Post
παιδι

Δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού στους γονείς του νεκρού βρέφους - Το στοιχείο «κλειδί»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ροζ τροχαίο δημάρχου με την ερωμένη και οι απειλές από την απατημένη σύζυγο
  • Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά εξετάσεων: Σε ισχύ για 60 ημέρες
  • Τέλη κυκλοφορίας προηγούμενων ετών: Ποιοι θα πάρουν πίσω χρήματα
  • Απορρίφθηκε η ένσταση για τη λύση συνεργασίας σε υπάλληλο της ΔΕΥΑΒ που είχαν καταθέσει μέλη του Δ.Σ.
  • Ενημέρωση μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο που αμείβεται η Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025, ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  2. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  4. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  5. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr