• Latest
ΠΑΙΔΙ ΕΦΗΒΟΙ

Όλα τα σημάδια της εφηβείας

25 Μαρτίου 2018
καιρος βροχη

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

20 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 21-23 Νοεμβρίου 2025

20 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Γρεβενών: Κλειστός δρόμος από Μικρολίβαδο προς Μοναχίτι προς λόγω φθορών στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις

20 Νοεμβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Πράσινο φως από την Κομισιόν: Ξεκινούν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

20 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Η ΔΕΥΑ Βοΐου ενημερώνει ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ενδέχεται να παρουσιαστεί προσωρινή θολότητα στο πόσιμο νερό

20 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Δασκάλα κατήγγειλε παιδί Α’ Δημοτικού για θωπεία, επειδή ήθελε να της δείξει ζωγραφιά και την άγγιξε

20 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Δήμος Βοΐου: Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

20 Νοεμβρίου 2025
Η 1η συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων μερών του έργου GREEN LUPO (Interreg Europe) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κοζάνη

Η 1η συνάντηση του δικτύου εμπλεκομένων μερών του έργου GREEN LUPO (Interreg Europe) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κοζάνη

20 Νοεμβρίου 2025
ΚΡΟΚΟΣ

Κρόκος Κοζάνης: Το πολύτιμο «χρυσάφι της ελληνικής γης» υπό πίεση

20 Νοεμβρίου 2025
Οσπρια

Πώς τα όσπρια γίνονται «υπερτροφή» για την υγεία – Τα οφέλη και οι κίνδυνοι

20 Νοεμβρίου 2025
Ο Αλιάκμονας κατάπιε το Fiesta Voio. Τεράστιος όγκος νερού. Βίντεο

Ο Αλιάκμονας κατάπιε το Fiesta Voio. Τεράστιος όγκος νερού. Βίντεο

20 Νοεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Στο αυτόφωρο πασίγνωστη ηθοποιός που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, πινακίδες και υπό την επήρεια αλκοόλ!

20 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όλα τα σημάδια της εφηβείας

sierafm by sierafm
25 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΠΑΙΔΙ ΕΦΗΒΟΙ
0
SHARES
58
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πολλά ακούγονται γύρω από την εφηβεία. Αυτό συμβαίνει διότι είναι μια φυσική κατάσταση που επηρεάζει όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλλου, τρόπου ζωής και περιβάλλοντος. Στην εφηβεία τα άτομα παρατηρούν πολλές αλλαγές και στο σώμα, αλλά και στη διάθεσή τους. Η εφηβεία συμβολίζει επίσης εκτός από την ανάπτυξη του σώματος, το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.

Σωματικές Αλλαγές στην εφηβεία

Όσον αφορά τις σωματικές αλλαγές που φέρνει η εφηβεία είναι εμφανείς στα κορίτσια, καθώς και στα αγόρια. Τα κορίτσια παρατηρούν αύξηση των μαστών τους και τα αγόρια αρχίζουν να γίνονται άντρες. Τα κορίτσια, επίσης εμφανίζουν τριχοφυΐα στην περιοχή των γενετικών τους οργάνων και στις μασχάλες. Συνήθως αυτό συμβαίνει μετά την ανάπτυξη του μαστού, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Φυσικά το πιο σημαντικό είναι ότι ξεκινά η έμμηνος ρύση μετά από δύο χρόνια περίπου από την έναρξη της εφηβείας. Με την έμμηνο ρύση έρχεται και η ωορρηξία, η οποία μπορεί να μην είναι αρκετά εμφανής τα πρώτα χρόνια.

Στα αγόρια, η έναρξη της εφηβείας γίνεται εμφανής με την αύξηση του μεγέθους των όρχεων τους στην ηλικία των 11 χρόνων. Μετά τους όρχεις σειρά έχει το πέος, το οποίο επίσης μεγαλώνει. Ύστερα υπάρχει ανάπτυξη της τριχοφυΐας στις περιοχές των γεννητικών οργάνων και της μασχάλης, όπως συμβαίνει και με τα κορίτσια. Τέλος γίνεται πιο μπάσα η φωνή τους και βγάζουν τρίχες και στα υπόλοιπα σημεία του σώματός τους, όπως το πρόσωπο.

Το σώμα ενός εφήβου εξελίσσεται με τρομακτικά γρήγορους ρυθμούς για αυτό και η περίοδος της εφηβείας θεωρείται πολύ δύσκολη για κάθε άνθρωπο, διότι πρόκειται για πολλές ξαφνικές αλλαγές, που καλείται να αντιμετωπίσει.

Ορμονικές Αλλαγές

Η εφηβεία αρχίζει συνήθως για ένα κορίτσι όταν είναι 8 με 13 χρονών και για τα αγόρια όταν είναι 10 με 15 χρονών. Οι αλλαγές κατά τη διάρκεια της εφηβείας οφείλονται σε ορισμένες ορμόνες, οι οποίες δρουν σε ορισμένα μέρη του σώματος. Η ορμόνη που προκαλεί τις περισσότερες αλλαγές στο σώμα ενός αγοριού κατά την εφηβεία είναι η τεστοστερόνη. Οι γυναικείες ορμόνες ονομάζονται οιστρογόνα, τα οποία προετοιμάζουν το σώμα ενός κοριτσιού για να ξεκινήσει η περίοδος του. Επίσης στην εφηβεία και τα δύο φύλλα ψηλώνουν απότομα και συνεχίζουν να ψηλώνουν μέχρι να ενηλικιωθούν.

Ακόμα αλλάζει το σχήμα του σώματος του κάθε παιδιού που περνάει την εφηβεία. Στα αγόρια παρατηρείται αύξηση των ώμων, της πλάτης και της μυϊκής μάζας. Στα κορίτσια παρατηρείται αύξηση του στήθους τους, ορισμένες φορές ανομοιόμορφα, το σώμα τους γίνεται πιο θηλυκό και συνήθως παχαίνουν.

Ακμή

Στην εφηβεία πολλά παιδιά εμφανίζουν επίσης ακμή. Η ακμή μπορεί να προκληθεί από τις ορμόνες που επηρέασαν το σώμα του αγοριού ή του κοριτσιού στην έναρξη της εφηβείας και συνεχίζουν μέχρι την ενηλικίωση. Η ακμή κάνει το δέρμα πιο λιπαρό και με σπυράκια, τα οποία εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο, την πλάτη και το στήθος του εφήβου. Η ακμή που προκαλείται από τις ορμόνες της εφηβείας πολλές φορές υποχωρεί καθώς το άτομο μεγαλώνει. Λόγω των ορμονών αυτών ορισμένα παιδιά επιπλέον ιδρώνουν περισσότερο στην περιοχή της μασχάλης. Ένα ακόμα σημάδι της αλλαγής του σώματος ενός κοριτσιού από τις ορμόνες είναι το κολπικό έκκριμα. Τα αγόρια από την άλλη αρχίζουν να έχουν στύση και ορισμένα εκσπερματώνουν στον ύπνο τους.

Ψυχολογικές Αλλαγές στην εφηβεία

Η εφηβεία όμως εκτός από το σώμα επηρεάζει και την ψυχολογία των εφήβων. Πολλοί είναι οι έφηβοι που αρχίζουν να έχουν ανασφάλειες για το σώμα τους, αναπτύσσουν ευαισθησίες και νιώθουν πολύ έντονα συναισθήματα. Αρκετοί έφηβοι αναστατώνονται πολύ εύκολα, εκνευρίζονται και αντιδρούν. Πολλοί επίσης είναι πιο επιρρεπείς στο να υποκύψουν σε άσχημες ιδέες της παρέας τους και οι περισσότεροι νιώθουν πως κανείς δεν τους καταλαβαίνει. Όπως το σώμα έτσι και το μυαλό ενός εφήβου επηρεάζεται από τις ορμόνες και τις αλλαγές που του συμβαίνουν. Επιπροσθέτως στην εφηβεία τα παιδιά ανακαλύπτουν τα πρώτα τους σεξουαλικά συναισθήματα, γεγονός που επίσης τους προκαλεί σύγχυση.

Συμπερασματικά η εφηβεία είναι κάτι που θα αναγκαστούν να περάσουν όλοι για να φτάσουν στην ενηλικίωση. Η εφηβεία επηρεάζει το άτομο και εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά. Το σώμα ενός κοριτσιού αρχίζει να μοιάζει με μιας γυναίκας και παρομοίως ενός αγοριού με ενός άντρα. Οι αλλαγές βέβαια αφορούν την ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων των δύο φύλλων. Τέλος επηρεάζεται σημαντικά η διάθεση των εφήβων και τρόπος που βιώνουν τα συναισθήματά τους.

Πηγή:skai.gr

Tags: ΠΑΙΔΙ
Previous Post

25η Μαρτίου 1821: Το doodle της Google για την Ελληνική Επανάσταση

Next Post

Πρόγραμμα για 5.000 εγκλωβισμένους εργαζόμενους και ανέργους – 1.000 ευρώ ενίσχυση και επίδομα

Next Post
οαεδ εργασια ανεργια

Πρόγραμμα για 5.000 εγκλωβισμένους εργαζόμενους και ανέργους - 1.000 ευρώ ενίσχυση και επίδομα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
  • Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 21-23 Νοεμβρίου 2025
  • Δήμος Γρεβενών: Κλειστός δρόμος από Μικρολίβαδο προς Μοναχίτι προς λόγω φθορών στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις
  • Πράσινο φως από την Κομισιόν: Ξεκινούν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Η ΔΕΥΑ Βοΐου ενημερώνει ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ενδέχεται να παρουσιαστεί προσωρινή θολότητα στο πόσιμο νερό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr