Πτολεμαΐδα: Είχε στο σπίτι του θερμοκήπιο για κάνναβη
Β Εθνική Γυναικών: Σειρήνες- Νεφέλες την Κυριακή 4 Μαΐου στο γήπεδο Σιάτιστας
Ἱερὰ Πανήγυρις τῆς Ὁσίας Σοφίας τῆς ἐν Κλεισούρᾳ Καστορίας ἀσκησάσης – Πρόγραμμα Ἑορτασμοῦ
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή
Κοζάνη: Το K Youth Fest 2025 7-10 Μαΐου
Έφυγε από τη Ζωή ο Στέλιος Δίκος, πρωην πρόεδρος της Κοινότητας Σιάτιστας
Τουρισμός για όλους
ασθενοφορο
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα
σπιτια
Το πρώτο παγκάρι με POS: Το ζήτησαν οι τουρίστες, το έκανε πράξη η Εκκλησία – Σε ποιο ναό τοποθετήθηκε
Αμαλιάδα: Ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ με τα νεκρά βρέφη – Κατεπείγουσα εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να εντοπιστεί η Ειρήνη Μουρτζούκου

1.900 πρόσφυγες και μετανάστες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – 1.200 στα Γρεβενά

Σύμφωνα με νέα επίσημα στοιχεία του prlogos 1.894 πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακές δομές της Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότεροι από τα 3/5 αυτών βρίσκονται στα Γρεβενά, τα οποία δέχτηκαν άλλους 200 τις τελευταίες είκοσι μέρες με μεγάλο κομμάτι αυτών να είναι από τη Συρία.

Συγκεκριμένα 1.235 βρίσκονται σε δομές στο Νομό Γρεβενών, 300 στο Νομό Καστοριάς, 188 στο Νομό Φλώρινας και 171 στο Νομό Κοζάνης , ο οποίος αν και είναι πολύ μεγαλύτερος, φιλοξενεί αναλογικά τους λιγότερους.350 ήρθαν μέσα σε είκοσι μέρες στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κυρίως Σύριοι και Αφγανοί.

Στον αριθμό αυτό δεν συνυπολογίζονται οι τρεις δομές ασυνόδευτων σε Αιανή , Πεντάλοφο Κοζάνης και Κορησσό Καστοριάς με 120 παιδιά το ανώτερο και οι τρεις μαζί.

Με την καθημερινή έλευση 500 και πλέον ατόμων και τις ανεξέλεγκτες ροές είναι πραγματικά δύσκολο να μιλήσει κανείς για τον τελικό συνολικό αριθμό τους στην χώρα και τη Δυτική Μακεδονία.

Ιωάννα Παπαδημητρίου  prlogos.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *