• Latest
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση

10 σημάδια ότι η σχέση τελείωσε, αλλά αρνούμαστε να το αποδεχθούμε

26 Νοεμβρίου 2018
παιδι

«Το παιδί είχε πολύ βαθιά τραύματα στο κεφάλι» – Βίντεο από επίθεση σκύλου σε αγοράκι 2,5 ετών

17 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Σχεδόν οι μισοί γνωρίζουν κάποιον που λάδωσε για να πάρει δίπλωμα – «Ναι» στην άρση μονιμότητας

17 Ιουνίου 2025
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Έρχεται το πανεπιστήμιο του Ανατόλια – Ποιες 3 σχολές για 2.000 φοιτητές

17 Ιουνίου 2025
Erasmus+: Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας στη Φινλανδία

Erasmus+: Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας στη Φινλανδία

17 Ιουνίου 2025
Νεάπολη: Γέμισε χρώματα το γήπεδο,  μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Γέμισε χρώματα το γήπεδο, μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα. Βίντεο και φωτογραφίες

16 Ιουνίου 2025
Δήμος Βοΐου: Εγκρίθηκε η λειτουργιά Τμημάτων Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Γαλατινή – Ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Μετά από επίμονες προσπάθειες, η Γαλατινή αποκτά Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας»

16 Ιουνίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Παράθυρο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για τη Ρήτρα στη συνάντηση Πρωθυπουργού – ΠΕΔ»

16 Ιουνίου 2025
“Ευχαριστώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου προς Δήμο Βοΐου και αυτοδιοικητικούς παράγοντες

Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά 18 και 19 Ιουνίου

16 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης με λεία 2.500 ευρώ

16 Ιουνίου 2025
Saga

Saga Furs – Αποτελέσματα Δημοπρασίας Ιουνίου 2025

16 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 οι εγγραφές σε Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό και Φωτογραφικό Εργαστήρι

Δήμος Κοζάνης: Το ωράριο λειτουργίας της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

16 Ιουνίου 2025
Τρένο, Σιδηροδρομος

Απόλυση φύλακα σε γραμμή τρένου για Θεσσαλονίκη – Έλειπε χωρίς λόγο από τη θέση του

16 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10 σημάδια ότι η σχέση τελείωσε, αλλά αρνούμαστε να το αποδεχθούμε

sierafm by sierafm
26 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πολλές φορές, επειδή κανένας απ’ τους δύο δεν τολμά να το ξεστομίσει, «μιλάει» η καθημερινότητα.

Ακόμη και ως σκέψη, ο χωρισμός είναι κάτι επώδυνο. Και επειδή ο φόβος της μοναξιάς σε συνδυασμό με τη ρουτίνα ενός ζευγαριού – που δεν είναι πια ερωτευμένο – μπερδεύουν την κατάσταση και κυρίως τους ανθρώπους, καμιά φορά οι σχέσεις τελειώνουν, όμως, εμείς αρνούμαστε να το συνειδητοποιήσουμε. Μόνο στην περίπτωση που ένας από τους δύο κεραυνοβοληθεί από ένα νέο πρόσωπο στη ζωή του, γίνεται αντιληπτό το τι δεν «δούλευε» στη σχέση, αλλά και τα ψέματα που λέγαμε στον εαυτό μας – και στον σύντροφο μας – για να μην αναγκαστούμε να διακόψουμε.

Ακόμη χειρότερα, μπορεί να μη διαβάζαμε τα σημάδια που ομολογούν ότι έχουμε ήδη κάνει το βήμα έξω από τη σχέση και απλώς δεν έχουμε το θάρρος να το ομολογήσουμε. Και ο λόγος για ενδείξεις πέρα από τη χλιαρή ή ανύπαρκτη σεξουαλική μας ζωή, πράγματα που λέμε και κάνουμε στην καθημερινότητα μας, χωρίς να τους δίνουμε τη σημασία που πρέπει για διαφορετικούς, ανά περίπτωση, λόγους. Όπως για παράδειγμα το ότι:

1. Βρίσκουμε τους συντρόφους μας ενοχλητικούς Ο τρόπος που πίνει τον καφέ, το πως πλένει τα δόντια του/της, ο τρόπος που περπατάει ή σπρώχνει το καρότσι στο σούπερ μάρκετ, όλα τελος πάντων, μας εκνευρίζουν. Δεν φταίει ο άλλος (συνήθως). Ούτε εμείς. Το κομμάτι του εαυτού μας που ξέρει την αλήθεια, αντιδρά στη λάθος εικόνα. Που δεν τον / την περιλαμβάνει στη ζωή μας.

2. Ψάχνουμε αφορμές για καβγά Αν μας δοθεί αφορμή να του /της την «πούμε», δεν την χάνουμε με τίποτα. Θέλουμε να βρούμε λαθάκι και να τους το «χτυπήσουμε» μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Ναι, μόνο που μηδενική κατανόηση και ανοχή, σημαίνει ότι δεν τρέφουμε πια κανένα τρυφερό αίσθημα, γι’ αυτόν που πάλι λέρωσε τον νιπτήρα με αφρούς ξυρίσματος ή για εκείνη που ξέχασε το καλσόν της έξω από το καλάθι με τα άπλυτα…

3. Έχουμε χωρίσει και επανασυνδεθεί άπειρες φορές Εδώ δεν μιλάμε για μία “on – off” σχέση. Μιλάμε για ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Η σχέση έχει τελειώσει οριστικά, ωστόσο, κάτι ο φόβος της μοναξιάς, κάτι η ρουτίνα που είναι ύπουλος εχθρός και κανείς δεν αποφασίζει να πάει παρακάτω μόνος του. Συνήθως, αυτό το χαρακτηριστικό το εμφανίζουν πολύχρονες σχέσεις, συνήθως με πολύ καλή φιλική επαφή του ζευγαριού, αλλά – για μισό – αυτό δεν είναι «ζευγάρι». Είναι κολλητοί.

4. Θέλουμε να τους αλλάξουμε Να τους «κόψουμε» συνήθειες, να τους αλλάξουμε ντύσιμο, να φρεσκάρουμε το κούρεμα τους, να τους μάθουμε (καινούριους) τρόπους. Μα, γιατί; Όταν αγαπάμε κάποιον και κυρίως όταν τον θέλουμε, τον αγαπάμε όπως είναι. Δεν θέλουμε να (του/της) αλλάξουμε τίποτα. Με το να ζητάμε αλλαγές, είναι σα να προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας να παραμείνει σε μια σχέση που έχει τελειώσει. Να βρει κίνητρο. Ενώ δεν υπάρχει.

5. Δεν κάνουμε σχέδια (μαζί τους) Όταν η κουβέντα φτάνει στις καλοκαιρινές διακοπές ή στο τι θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο, τα πράγματα… στραβώνουν. Δεν είναι ότι απλώς αποφεύγουμε να κλείσουμε ξενοδοχείο, στο οποίο υποτίθεται θα χαλαρώσουμε μαζί σε 3-4 μήνες από τώρα. Ούτε τραπέζι σε εστιατόριο δεν κλείνουμε και φυσικά και αυτό «φλυαρεί» για την πρόθεση μας να μη συνεχίσουμε στη ζωή μ’ αυτόν τον άνθρωπο.

6. Λογοφέρουμε μπροστά σε φίλους Όταν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για κάποιον, τις στιγμές έντασης μαζί του τις κρύβουμε, τις «κουκουλώνουμε», δεν θέλουμε να μας δουν να τσακωνόμαστε. Όταν, όμως, όλο αυτό έχει τελειώσει (και σκασίλα μας), δεν μας νοιάζει να γίνουμε και λίγο… ρεζίλι. Μπροστά σε κόσμο. Λίγο περίεργο, αλλά συμβαίνει και συμβαίνει επειδή δεν μας νοιάζει τι πραγματικά θα συμβεί μετά από έναν καβγά. Ας είναι και χωρισμός, που λέει ο λόγος.

7. Αντιπαθούμε τους φίλους τους (κι αυτοί τους δικούς μας) Αν τον πρώτο καιρό της σχέσης κάναμε υπομονή για τον… γλοιώδη φίλο του ή την αντιπαθέστατη κολλητή της, τώρα πια δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρυβόμαστε. Το δείχνουμε, γνωρίζοντας ότι με αυτούς τους ανθρώπους τους δένουν πολλά. Και δεν χάνουμε ευκαιρία να πετάξουμε τα «ποντάκια» μας, για το «ποιόν» τους.

8. Ξεχνάμε κινητό, ραντεβού, οτιδήποτε είναι να κάνουμε μαζί. Δεν έχουμε κανένα άγχος για το πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο. Ή για το αν τους «στήσουμε» σ’ ένα ραντεβού. Δεν μας «καίγεται» καρφί, κοινώς και κάνουμε τεράστιο κόπο να το κρύψουμε. Αν ούτε αυτό μας έχει «ξυπνήσει» αναφορικά με το… που πάει η σχέση, το ακριβώς επόμενο δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις.

9. Είμαστε εκνευρισμένοι συνέχεια Μαζί τους, κυρίως. Μπορεί να έχουμε περάσει όλη τη μέρα μέσα στην καλή χαρά, το χαμόγελο και την ευγένεια με οποιονδήποτε άλλο, αλλά όταν βρισκόμαστε μαζί τους, ξύνουμε τα νύχια μας για καβγά. Όλα τα κάνουν λάθος. Από τον τρόπο που ανασαίνουν, μέχρι το πώς αλλάζουν κανάλι στην τηλεόραση.

10. Σκεφτόμαστε άλλους / άλλες Δεν είναι ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος/-η στο μυαλό μας. Ούτε ότι ψαχνόμαστε για περιπέτειες. Αλλά, κάποιες στιγμές σκεφτόμαστε άσχετα – γοητευτικά – πρόσωπα που μπορεί να είδαμε το πρωί στην τράπεζα ή στο διπλανό τραπέζι του καφέ. Αν η σκέψη είναι λίγο πιο επίμονη απ’ ό,τι συνήθως, το μυαλό – και το σώμα – κάνει τα δικά του, προκειμένου να αντιδράσει σε κάτι που έχει ήδη τελειώσει.

Πηγή: www.lifo.gr

Tags: σχεση
Previous Post

Ενορία Αγίου Δημητρίου: Θείες Λειτουργίες της εβδομάδας

Next Post

Καταλήψεις σχολείων για τη Μακεδονία -Με sms και μέσω facebook καλούν τους μαθητές σε πανελλαδική κινητοποίηση

Next Post

Καταλήψεις σχολείων για τη Μακεδονία -Με sms και μέσω facebook καλούν τους μαθητές σε πανελλαδική κινητοποίηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • «Το παιδί είχε πολύ βαθιά τραύματα στο κεφάλι» – Βίντεο από επίθεση σκύλου σε αγοράκι 2,5 ετών
  • Δημοσκόπηση ALCO: Σχεδόν οι μισοί γνωρίζουν κάποιον που λάδωσε για να πάρει δίπλωμα – «Ναι» στην άρση μονιμότητας
  • Έρχεται το πανεπιστήμιο του Ανατόλια – Ποιες 3 σχολές για 2.000 φοιτητές
  • Erasmus+: Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας στη Φινλανδία
  • Νεάπολη: Γέμισε χρώματα το γήπεδο, μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα. Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr