• Latest
ΔΕΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

20 μεγάλες επενδύσεις αλλάζουν το τοπίο στη μετά λιγνίτη εποχή

26 Δεκεμβρίου 2020
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

20 μεγάλες επενδύσεις αλλάζουν το τοπίο στη μετά λιγνίτη εποχή

sierafm by sierafm
26 Δεκεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Είκοσι ώριμα επενδυτικά σχέδια άνω των 3,5 δισ. ευρώ αλλάζουν το τοπίο στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη ωθώντας την κοινωνική και οικονομική ζωή των περιοχών σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Το master plan για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των περιοχών που παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε από τη Βουλή περιλαμβάνει 20 προτάσεις εταιεριών για επενδύσεις και «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν σε ποιες ανήκουν και τι αφορούν.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για:

1. ΔΕΗ: Δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος 2,3 GW (Γιγαβάτ) στη Δυτική Μακεδονία. Η θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ξεκινά με 230 MW, μία επένδυση ύψους €133 εκατ.

2. ΔΕΗ: Ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 500 MW στη Μεγαλόπολη. Εχει ξεκινήσει το πρώτο project ισχύος 50 MW. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα €350 εκατ.

3. ΕΛΠΕ: Ξεκίνησαν την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη ισχύος άνω των 200 MW. Πρόκειται για επένδυση €130 εκατ.

4. Solaris Bus & Coach: Η εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει στη Δ. Μακεδονία μονάδα παραγωγής πράσινου υδρογόνου ύψους 1 δισ. ευρώ.

5. Eunice: Στα €280 εκατ. θα ανέλθει το κόστος για την εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης ενέργειας στη Δ. Μακεδονία.

6. Demo: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία σχεδιάζει την κατατασκευή εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων στη Μεγαλόπολη ύψους €90 εκατ.

7. Demo: Επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης ετοιμάζει και δεύτερη επένδυση για την παραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων.

8. Wonderplant: Με βασικό μέτοχο τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Chipita, σχεδιάζεται η ανάπτυξη έξυπνης μονάδας υδροπονίας στη Δ. Μακεδονία, υλοποιώντας επένδυση 100 εκατ. ευρώ.

9. Λαμπρόπουλος: Ανάπτυξη έξυπνης μονάδας υδροπονίας στη Μεγαλόπολη σχεδιάζει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας διανομής φυσικού αερίου Edil Μιχάλης Λαμπρόπουλος.

10. Sunlight: Η θυγατρική εταιρεία της Olympia Group, σχεδιάζει βιομηχανικό πάρκο ηλεκτροκίνησης στη Δ. Μακεδονία. Η επένδυση ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ με 600 θέσεις εργασίας.

11. Kτήμα Αλφα: Επενδυτικό σχέδιο ύψους €20 – €25 εκατ. για ανάπτυξη οικοσυστήματος οινικού τουρισμού στη Δ. Μακεδονία.

12. Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας: Σχεδιάζει την ανάπτυξη πεδίου ενεργειακής έρευνας και τεχνολογίας

13. ΙΤΑ: Εχει προτείνει την κατασκευή θεματικού πάρκου ψυχαγωγίας στη Μεγαλόπολη ύψους 30-40 εκατ. ευρώ.

14. ΔΕΗ: Σχεδιάζει τη δημιουργία μονάδας διαχείρισης αποβλήτων στη Δ. Μακεδονία (ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων).

15. Replicar: Η ελληνική εταιρεία προτείνει επένδυση άνω των 5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής τμημάτων ή ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

16. Corpus Cultura Agriculture: Η ελληνική εταιρεία σχεδιάζει την κατασκευή μονάδας παραγωγής, επεξεργασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Η εκτιμώμενη επένδυση είναι στα €44 εκατ. ευρώ με τη δημιουργία έως 100 άμεσων θέσεων εργασίας.

17. ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού: Ο συνεταιρισμός προχωρά στη μονάδα συσκευασίας και μεταποίησης φρούτων και λαχανικών. Η εκτιμώμενη επένδυση είναι στα 13 εκατ. ευρώ με τη δημιουργία έως 75 άμεσων θέσεων.

18. Κέντρο επεξεργασίας βιομάζας στη Δ. Μακεδονία

19. Περιφέρεια Πελοποννήσου: Δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στη Μεγαλόπολη.

20. Υπερσύγχρονη κλινική φυσικής αποκατάστασης στη Δυτική Μακεδονία.

Πηγή: in.gr

Previous Post

Σε ποιους Δήμους εντοπίστηκαν τα κρούσματα της Παρασκευής 25/12 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Next Post

Διατροφικές συμβουλές για να αυξήσετε την απορρόφηση σιδήρου

Next Post
ΦΑΓΗΤΟ

Διατροφικές συμβουλές για να αυξήσετε την απορρόφηση σιδήρου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr