Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δ’ τάξης του σχολείου μας με θέμα την υγιεινή διατροφή και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Μαρία Τσιφτσόγλου.

Στόχοι του προγράμματος ήταν:
- Να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τις διατροφικές τους συνήθειες.
- Να εμπλέξουν οι μαθητές τους γονείς τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και να τους ενημερώσουν σχετικά με την υγιεινή διατροφή.
- Να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες της υγιεινής διατροφής.
- Να προσπαθήσουν να προσαρμόσουν τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειάς τους στα πρότυπα της υγιεινής διατροφής.
- Να κατανοήσουν την προέλευση των τροφών, την αξία τους και τις επιδράσεις τους στην υγεία.
- Να συνδέσουν την τοπική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα με τον πολιτισμό και την ταυτότητα του τόπου τους.
- Να αξιοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
- Έτσι λοιπόν διαβάσαμε το βιβλίο: Στο αγρόκτημα της Αργυρώς Κοκορέλη και ζωγραφίσαμε το δικό μας αγρόκτημα. Γνωρίσαμε τους ήρωες της ιστορίας και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
- Συμπληρώσαμε την πυραμίδα της διατροφής. Μάθαμε τις ομάδες τροφίμων, ποια είναι η θρεπτική αξία των τροφών και τι επιπτώσεις έχει η διατροφή στην υγεία.
- Ανακαλύψαμε την Ελλάδα μέσα από το παιχνίδι.
- Δουλέψαμε επίσης με το βιβλίο: Παιχνιδομαγειρέματα της Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη και της Μαίρης Βούκανου και το βιβλίο: Χτίζω σωστά εμένα της Ειρήνης Μαραζιώτη. Χρησιμοποιήσαμε το υλικό του εκπαιδευτικού φακέλου: Με πυξίδα τη γεύση!
- Τέλος κάθε μαθητής έκανε το δικό του βιβλίο της διατροφής!
