• Latest
ΠΑΙΔΙ ΜΑΜΑ ΦΩΝΕΣ

5 φράσεις της Μαρίας Μοντεσσόρι που ηρεμούν ένα επιθετικό παιδί

23 Μαρτίου 2019
Ομόφωνα Όχι, από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου για τα φωτοβολταϊκά στη Γαλατινή. Βίντεο

Βόιο: Τα χρέη της ΔΕΥΑΒ, ο Απολογισμός του Fiesta Voio, Τα ΙΕΚ που δεν λειτούργησαν συζητήθηκαν στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο

22 Οκτωβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Η αγροτιά δεν αντέχει άλλα βάρη

22 Οκτωβρίου 2026
Coctail Comedy, Από το Θέατρο ΠΑΡΕΑ

Coctail Comedy, Από το Θέατρο ΠΑΡΕΑ

22 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Κοζάνη: Συνελήφθη 39χρονος για κατοχή ναρκωτικών

22 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Έπεσε άσφαλτος στην Κοινότητα Εξοχής μετά από 12 χρόνια – Κοκκαλιάρης: «Δίπλα σε όλους τους δημότες μας και στην καθημερινότητά τους» (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Έπεσε άσφαλτος στην Κοινότητα Εξοχής μετά από 12 χρόνια – Κοκκαλιάρης: «Δίπλα σε όλους τους δημότες μας και στην καθημερινότητά τους» (Βίντεο+Φωτογραφίες)

22 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Λόγω της εορτής του 15Αύγουστου, οι Λαϊκές Αγορές στις Δ.Κ. Σιάτιστας και Δ.Κ. Νεάπολης μεταφέρονται

Μεταφορά ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Καστοριάς ημέρας Τετάρτης

22 Οκτωβρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

700.000 ευρώ για ηλεκτροκίνηση οχημάτων της Αστυνομίας στην πόλη τής Πτολεμαΐδας

22 Οκτωβρίου 2026

Γιατί ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας είναι απαραίτητος πριν τον χειμώνα – Οι συστάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεάπολης

22 Οκτωβρίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Ένταξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων στο καθεστώς του αγροτικού πετρελαίου

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Ένταξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων στο καθεστώς του αγροτικού πετρελαίου

22 Οκτωβρίου 2026
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris 2026

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris 2026

22 Οκτωβρίου 2026
Παρουσίαση της έρευνας: «Το κέντρο δεδομένων (Data Center) της κ/ξ ΔΕΗ – AWS στην Κοζάνη. Δεδομένα και προοπτικές»

Παρουσίαση της έρευνας: «Το κέντρο δεδομένων (Data Center) της κ/ξ ΔΕΗ – AWS στην Κοζάνη. Δεδομένα και προοπτικές»

22 Οκτωβρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Recharge Your Batteries vol.4: Queer αφηγήσεις, ανθρωπολογία και χώροι ελευθερίας

22 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

5 φράσεις της Μαρίας Μοντεσσόρι που ηρεμούν ένα επιθετικό παιδί

sierafm by sierafm
23 Μαρτίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΠΑΙΔΙ ΜΑΜΑ ΦΩΝΕΣ
3
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι περισσότερες από εμάς, έχουμε έρθει αντιμέτωπες με συμπεριφορές των παιδιών, οι οποίες είναι επιθετικές και δύσκολες στην διαχείριση. Μας προβληματίζει και μας ανησυχεί, ωστόσο δεν χρειάζεται να απελπιζόμαστε. Πολύ συχνά τα παιδιά στις νηπιακές ηλικίες, αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο, επειδή δεν ξέρουν πώς αλλιώς να εκφραστούν. Λόγω ηλικίας είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε μεθόδους που θα έπιαναν σε μεγαλύτερα παιδιά. Αυτές οι φράσεις, όμως,  της Μαρία Μοντεσσόρι θα σας διευκολύνουν να το πετύχετε.

«Δεν σε αφήνω να το κάνεις αυτό» αντί «Σου απαγορεύω να το κάνεις»

Εάν παρατηρήσετε το παιδί να εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά τόσο σε εσάς, όσο απέναντι και σε κάποιο άλλο μείνετε δίπλα του και πείτε του «Δεν σε αφήνω να το κάνεις αυτό», αντί να του το απαγορεύσετε με εκνευρισμό. Το κλειδί για την επιτυχία είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μιλήσετε κοφτά και όχι θυμωμένα. Στόχος σας είναι να καταστήστε σαφή όρια και απαράβατα. Αν αντιδράσετε υπερβολικά, το παιδί είναι πολύ πιθανόν να αντιδράσει χειρότερα.

«Ας ηρεμήσουμε μαζί» αντί «Πήγαινε να ηρεμήσεις μόνος σου»

Όταν είναι αναστατωμένο, πλησιάστε το και ζητήστε του να κάνετε μαζί ένα διάλειμμα. Αν του πείτε να ηρεμήσει μόνο του, θα νιώσει ότι το διώχνετε από δίπλα σας, θα στενοχωρηθεί και δεν θα μπει στην διαδικασία να μάθει τί είναι αυτό που κάνει λάθος και πώς πρέπει να το αντιμετωπίζει. Βρείτε έναν ήσυχο χώρο και καθίστε παρέα. Δείξτε του πώς να πάρει βαθιές ανάσες ή σιγοτραγουδήστε το αγαπημένο του τραγούδι για να ηρεμήσει. Με την στάση αυτή του αποδεικνύετε ότι είστε κοντά του για να το κατανοήσετε και το κυριότερο να το βοηθήσετε.

«Ας βρούμε κάτι άλλο για να ξεσπάσεις» αντί «Σταμάτα να δαγκώνεις»/«Σταμάτα να χτυπάς»

Τα περισσότερα νήπια δεν θα χτυπήσουν και θα δαγκώσουν επειδή είναι θυμωμένα, αλλά επειδή αντιδρούν σε κάτι που δεν θέλουν να κάνουν. Εάν δείτε ότι το παιδί συμπεριφέρεται επιθετικά για να εκφράσει τον θυμό ή την αντίθεσή του με κάτι που του ζητάτε, αντί να του φωνάξετε απότομα να σταματήσει, δοκιμάστε να του προσφέρετε έναν άλλο τρόπο να ικανοποιήσει αυτήν την ανάγκη του. Πείτε του ότι τα δόντια τα χρησιμοποιούμε μόνο όταν πρόκειται να φάμε και δώστε του ένα μαξιλάρι το οποίο θα μπορεί να χτυπήσει για να ξεσπάσει.

«Δεν ήταν σωστό αυτό. Ας βοηθήσουμε το παιδάκι » αντί «Τί έκανες εκεί;»

Στην περίπτωση που δεν μπορέσετε να αποτρέψετε μια επιθετική συμπεριφορά και το παιδί χτυπήσει ή δαγκώσει κάποιο άλλο, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και εστιάστε την προσοχή σας στο παιδί που έχει χτυπήσει. Αντί να σπεύσετε να επιπλήξετε το παιδί, δείξτε του ότι σας ενδιαφέρει περισσότερο να διορθώσετε την πράξη του. Με αυτόν τον τρόπο δείχνετε αποτελεσματικά στο δικό σας παιδί ότι αντέδρασε με λάθος τρόπο και ότι δεν σωστό να πληγώνουμε τους άλλους.

«Είσαι θυμωμένος. Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;» αντί «Με τρελαίνεις»

Aυτή η φράση είναι πολύ πιο αποτελεσματική από το «σταμάτα να φέρεσαι έτσι» ή «με τρελαίνεις». Είναι σημαντικό να αναφέρουμε τα συναισθήματα των παιδιών και όχι τα δικά μας, γιατί με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε ότι προσπαθούμε να τα καταλάβουμε και να τους προσφέρουμε μια λύση. Τα νήπια αντιδρούν με επιθετικότητα γιατί δεν ξέρουν πώς να εκφραστούν. Χρησιμοποιήστε το γεγονός που το έχει αναστατώσει για το προσεγγίσετε.Για παράδειγμα, πείτε του «Και εγώ θα ένιωθα θυμωμένη αν μου έπαιρναν το παιχνίδι μου» και συνεχίστε συμβουλεύοντας το τι διαφορετικό να κάνει όταν νιώθει έτσι.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η «κακή» συμπεριφορά των παιδιών είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσουν όσα δεν μπορούν να εκφράσουν με λόγια. Η αγάπη, η υποστήριξη και τα σαφή όρια που θα τους θέσουμε θα τα βοηθήσουν να διαχειρίζονται καλύτερα τα αρνητικά τους συναισθήματα και να μην συμπεριφέρονται επιθετικά.

Πηγή:mama365.gr

Tags: ΠΑΙΔΙ
Previous Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Συνεχίζεται η μάχη για άνοδο και παραμονή

Next Post

Σε απευθείας μετάδοση από το 4Ε, η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.Αθανασίου

Next Post
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Σε απευθείας μετάδοση από το 4Ε, η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.Αθανασίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόιο: Τα χρέη της ΔΕΥΑΒ, ο Απολογισμός του Fiesta Voio, Τα ΙΕΚ που δεν λειτούργησαν συζητήθηκαν στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  • Π. Κουκουλόπουλος: Η αγροτιά δεν αντέχει άλλα βάρη
  • Coctail Comedy, Από το Θέατρο ΠΑΡΕΑ
  • Κοζάνη: Συνελήφθη 39χρονος για κατοχή ναρκωτικών
  • Δήμος Κοζάνης: Έπεσε άσφαλτος στην Κοινότητα Εξοχής μετά από 12 χρόνια – Κοκκαλιάρης: «Δίπλα σε όλους τους δημότες μας και στην καθημερινότητά τους» (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Πρόσφατα σχόλια

  1. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  2. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  3. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  4. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  5. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr