• Latest
ομορφια χειμωνας κρυο

5 λόγοι υγείας που αισθάνεστε συνεχώς ότι κρυώνετε

9 Οκτωβρίου 2019
Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου

8 Αυγούστου 2025

Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση

8 Αυγούστου 2025
«Ευχαριστήρια επιστολή» του Γυμνασίου Σιάτιστας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων σε συνεργασία με το UFT Βουλγαρίας

8 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

8 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

8 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Εφημερεύων ειδικός γιατρός φέρεται να αρνείται να εξετάσει γυναίκα-ασθενή αν και αυτό κρίθηκε αναγκαίο άμεσα από την παθολόγο-Εξετάζει και μήνυση ο σύζυγός της

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Σερβίων: Υπογραφή σύμβασης για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ. Τρανοβάλτου

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Στάθη Χατζηιωαννίδη

8 Αυγούστου 2025
Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

Ο Γιώργος Κασαπίδης στη σήραγγα Κλεισούρας

8 Αυγούστου 2025
Την Κυριακή, 18 Αυγούστου, στο Ύψωμα Αννίτσα, η Ετήσια Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

Στις 17 Αυγούστου στο Ύψωμα Αννίτσα η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Γρεβενιώτες Πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Κυριακή 10 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 09 Αυγούστου

8 Αυγούστου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Φτωχότερη η οικογένεια του Σπάρτακου. Καλό ταξίδι φίλε Χάρη

8 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 λόγοι υγείας που αισθάνεστε συνεχώς ότι κρυώνετε

sierafm by sierafm
9 Οκτωβρίου 2019
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ομορφια χειμωνας κρυο
11
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Υπάρχουν άνθρωποι που αντέχουν το κρύο και υπάρχουμε και εμείς που δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από το καλοριφέρ, ενώ τους χειμερινούς μήνες  τους περνάμε φασκιωμένες με πουλόβερ και ισοθερμικά. Εάν αναρωτιέστε γιατί κρυώνετε επί μονίμου βάσεως, τότε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους λόγους υγείας που ευθύνονται για τα ρίγη και το συνεχές τουρτούρισμα.

Διαταραχές στον θυρεοειδή

Η αυξημένη ευαισθησία στο κρύο συχνά σχετίζεται με διαταραχές στην λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και πιο συγκεκριμένα με τον υποθυρεοειδισμό. Τα υποθυρεοειδικά άτομα που δεν έχουν ρυθμίσει τον θυρεοειδή τους, έχουν αργό μεταβολισμό και δυσανεξία…στο κρύο.

Η θερμοκρασία του σώματός μας ρυθμίζεται από τον υποθάλαμο που βρίσκεται στον εγκέφαλο. Ο υποθάλαμος επικοινωνεί με την υπόφυση που, με τη σειρά της, δίνει εντολή στον θυρεοειδή αδένα να αυξήσει ή να μειώσει την ποσότητα των θυρεοειδικών ορμονών που παράγει. Η ευαισθησία στο κρύο αυξάνει τις ανάγκες του σώματος για περισσότερες θυρεοειδικές ορμόνες, κάτι που κάνει τον πάσχοντα από υποθυρεοειδισμό να αισθάνεται ακόμα πιο έντονο το κρύο.

Αναιμία

Πολλές φορές, η πάθηση που ευθύνεται για το μόνιμο αίσθημα κρύου, είναι η αναιμία – μια διαταραχή του αίματος που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι υπεύθυνα για να μεταφέρουν το οξυγόνο σε όλα τα ζωτικά όργανα και τους ιστούς του σώματος, αλλά και για να ρυθμίζουν την θερμοκρασία του.

Όταν, λοιπόν, κάποιος πάσχει από αναιμία σημαίνει ότι στερείται την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται ο οργανισμός μας, με αποτέλεσμα να κρυώνει συνέχεια.

Σύνδρομο Ρεϊνό

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από το Σύνδρομο Ρεϊνό νιώθουν μόνιμα κρύο και ό,τι και αν κάνουν δυσκολεύονται να ζεσταθούν. Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο σύνδρομο επηρεάζει τις αρτηρίες, οι οποίες συστέλλονται μειώνοντας έτσι την ροή του αίματος στα άκρα. Αυτό συνεπάγεται συνήθως από μελάνιασμα, πρήξιμο και ακαμψία των άκρων. Ενώ όταν η ροή του αίματος επιστρέφει στον κανονικό ρυθμό κυκλοφορίας, τα άκρα κοκκινίζουν και υπάρχει μια αίσθηση καψίματος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το Σύνδρομο Ρεϊνό προκαλείται όταν το άτομο πάσχει ήδη από συγκεκριμένες παθήσεις όπως ο λύκος και το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

Υπόταση

Ή αλλιώς η χαμηλή αρτηριακή είναι ο λόγος για τον οποίο κρυώνετε συνέχεια. Σε αυτήν την περίπτωση τα αιμοφόρα αγγεία μεταφέρουν το αίμα μακριά από τα άκρα και το κατευθύνουν σε άλλα ζωτικά όργανα, με αποτέλεσμα τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών να είναι πάντα παγωμένα.

Διαβητική νεφροπάθεια

Η διαβητική νεφροπάθεια είναι μια σοβαρή διαταραχή του σακχαρώδη διαβήτη και σύμφωνα με την γιατρό  Θεοχαρούλα Κοντούλη αποτελεί την κύρια αιτία χρόνιας νεφρικής νόσου τελικού σταδίου. Είναι πιθανόν κάποιος πού έχει βλάβη στα νεφρά του να μην το γνωρίζει καθώς τα συμπτώματα της διαβητικής νεφροπάθειας, εμφανίζονται μόνο όταν τα νεφρά έχουν πάψει να λειτουργούν. Ωστόσο, κάποια συμπτώματα σε συνδυασμό με την αυξημένη ευαισθησία στο κρύο μπορούν να βοηθήσουν τον γιατρό σας να κάνει έγκαιρη διάγνωση.

Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι η υψηλή πίεση, το τρεμούλιασμα και οι κράμπες στα πόδια, η ναυτία και η τάση για εμετό και η αναιμία. Πολλές φορές οι πάσχοντες εμφανίζουν μικρότερη ανάγκη για ινσουλίνη ή χάπια για τον διαβήτη.

Πληροφορίες από: web.md και medical daily

Previous Post

Η απάτη που είχε στήσει 35χρονη σε βάρος υποψήφιων ενοικιαστών σπιτιών

Next Post

Τι μπορεί να συμβαίνει στο παιδί όταν νιώθετε πως σας κρύβει κάτι

Next Post
παιδι

Τι μπορεί να συμβαίνει στο παιδί όταν νιώθετε πως σας κρύβει κάτι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συμμετοχή του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου στο Θερινό Καλλιτεχνικό Σχολείο Βοΐου
  • Στο επίκεντρο του ορεινού τουρισμού τον Δεκαπενταύγουστο η Σιάτιστα – Έθιμα, Αρχιτεκτονική και πλούσια φύση
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων σε συνεργασία με το UFT Βουλγαρίας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»
  • Πτολεμαΐδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr