Η μαγειρική σόδα πάει παντού και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην καθημερινότητα μίας νοικοκυράς.
Εμείς, σας παρουσιάζουμε πως μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική. Μυστικά, που ενδεχομένως δεν γνωρίζατε. Α
λλά και αν τα έχετε ακούσει κάπου, κάπως, σας τα υπενθυμίζουμε. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Για κρέας… λουκούμι!
Θέλετε το κρέας σας να γίνει λουκούμι; Φτιάξτε μαρινάδα με μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε το κρέας με λίγη ποσότητα και αφήστε το στο ψυγείο, για 2 με 3 ώρες. Στη συνέχεια, το ξεπλένετε καλά και το βάζετε για ψήσιμο.
Για να παραμείνουν πράσινα τα λαχανικά!
Αν θέλετε τα λαχανικά σας να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους, μετά το βράσιμο, δεν έχετε παρά να προσθέσετε λίγη σόδα στο νερό που βράζουν. Το έντονο πράσινο χρώμα θα παραμείνει, ενώ θα ενισχυθεί και η γεύση τους.
Για… ελκυστικό κοτόπουλο!
Για να γίνει το βραστό κοτόπουλο σας πιο… ελκυστικό, βάζετε λίγη μαγειρική σόδα, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η σάρκα του κοτόπουλου θα παραμείνει, έτσι, λευκή.
Για να μειώσετε την οξύτητα της ντομάτας
Δεν σας αρέσει, η «ξινίλα» της ντομάτας στη σάλτσα; Το μυστικό είναι η προσθήκη μικρής ποσότητας μαγειρικής σόδας. Μειώνει, έτσι την οξύτητα της ντομάτας.
Για ευκολόβραστα όσπρια
Βιάζεστε και θέλετε τα όσπρια σας να βράσουν γρηγορότερα; Ιδού το μυστικό. Το προηγούμενο βράδυ, όταν μουλιάσετε τα όσπρια, ρίξτε στο νερό 1 κουταλάκι σόδας. Θα γίνουν, έτσι, πολύ τρυφερά και ευκολόβραστα.
Προσοχή: Πριν τα μαγειρέψετε, ξεπλύνετέ τα πολύ καλά, με άφθονο νερό.
ΠΗΓΗ: mothersblog.gr