• Latest

Κορονοϊός: Απίστευτες εικόνες στη Σουηδία -Γεμάτα τα πάρκα και τα καφέ, παρά τους 172 νεκρούς σε 24 ώρες

23 Απριλίου 2020
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

16 Νοεμβρίου 2025
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Νοεμβρίου 2025
ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα: Βάζει «λουκέτο» σε ένα ακόμα κατάστημα στη Δυτική Μακεδονία

16 Νοεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Πώς να μπλοκάρετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις μία για πάντα – Ποιος δικαιούται αποζημίωση 10.000 ευρώ

16 Νοεμβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Πώς θα δείτε αν είστε στους νέους δικαιούχους στο «Τουρισμός για Όλους»

16 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Καιρός: Πότε αλλάζει από την άνοιξη στα πρώτα δείγματα χειμώνα

16 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- Έγιναν 45 συλλήψεις

16 Νοεμβρίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Όσα αλλάζουν για e-shops και καταναλωτές με το κλείσιμο του «παραθύρου» για τα αφορολόγητα μικροδέματα από τις αρχές του 2026

16 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Νοεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025

15 Νοεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

15 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Απίστευτες εικόνες στη Σουηδία -Γεμάτα τα πάρκα και τα καφέ, παρά τους 172 νεκρούς σε 24 ώρες

sierafm by sierafm
23 Απριλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ώρα που η Ευρώπη παίρνει αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, η Σουηδία συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο.

Χθες, στην χώρα καταγράφηκαν άλλοι 172 θάνατοι από κορωνοϊό και 682 νέα κρούσματα, σε μία από τις πιο ζοφερές ημέρες από την έναρξη της κρίσης.

Οι 172 αυτοί νέοι θάνατοι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ρεκόρ, πίσω από τον προχθεσινό αριθμό των 185 θανάτων. Πλέον, στην Σουηδία – που δεν έχει επιβάλει ακόμη αυστηρά περιοριστικά μέτρα όπως έχει κάνει η υπόλοιπη Ευρώπη – ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 1.937, πολύ υψηλότερος από τις γειτονικές Δανία (384 νεκροί), την Νορβηγία (169 θάνατοι) ή την Φινλανδία (149 νεκροί).

Άλλα 682 νέα κρούσματα φέρνουν το σύνολο σε 16.004 στην μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο για σχεδόν δύο εβδομάδες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ωστόσο, αξιωματούχοι υγείας πιστεύουν πως ο ιός μπορεί να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του στην περιοχή της Στοκχόλμης, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1/3 των κρουσμάτων της Σουηδίας.

Οι καφετέριες και τα μπαρ στην Σουηδία παραμένουν ανοιχτά παρά την εξάπλωση του κορωνοϊού

Ωστόσο, το 1/3 του πληθυσμού της Στοκχόλμης ενδέχεται να έχει ήδη προσβληθεί από τον ιό μέχρι την 1η Μαϊού, οι ειδικοί προβλέπουν, περιορίζοντας πιθανώς την εξάπλωση της νόσου. «Ήδη, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν, η κορύφωση είχε επιτευχθεί, τουλάχιστον σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, και μπορούμε να περιμένουμε λίγα ακόμη κρούσματα κάθε μέρα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Άντερς Βάλενστεν, αναπληρωτής επιδημιολόγος. Αλλά πρόσθεσε: «Πρέπει επίσης να θυμάστε… ότι τα 2/3 δεν έχουν μολυνθεί και μπορεί να κολλήσουν».

Περισσότεροι θάνατοι στην Στοκχόλμη

Η Στοκχόλμη αντιπροσωπεύει επίσης τους 1.070 από τους 1.937 συνολικούς θανάτους στην χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο Βάλενστεν είπε ότι ήταν πολύ νωρίς για να πει πότε ο αριθμός των θανάτων στην Στοκχόλμη θα αρχίσει να μειώνεται. «Η καμπύλη για τον αριθμό των νέων κρουσμάτων δεν έχει αρχίσει ακόμη να μειώνεται, οπότε δεν έχουμε φτάσει εκεί» τόνισε.

Η ηλιόλουστη χθεσινή μέρα, έκανε τους Σουηδούς να ξεχυθούν στα πάρκα

Ο Βάλενστεν δήλωσε ότι το πλεονέκτημα της ήπιας προσέγγισης της Σουηδίας απέναντι στον κορωνοϊό είναι ότι μπορούν να διατηρηθούν τα συμβουλευτικά μέτρα περισσότερο από ένα συνολικό lockdown. Να σημειωθεί πως η Σουηδία δεν έχει επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα όπως έκανε το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης, πράγμα που σημαίνει ότι μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα και σχολεία είναι ακόμη ανοιχτά. Απαγορεύτηκαν, ωστόσο, οι συγκεντρώσεις περισσότερων από 50 ατόμων μαζί με επισκέψεις σε γηροκομεία, αλλά κατά τα άλλα συνιστάται η κοινωνική απομάκρυνση παρά η επιβολή των αυστηρών κανόνων.

Σύμφωνα με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Σουηδίας, ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει και να αποδεχτεί τα μέτρα και όχι να αναγκαστεί να τα υπακούσει

Κι ενώ οι περισσότερες χώρες αρχίζουν να χαλαρώνουν τα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ο Βάλενστεν είπε ότι είναι πολύ νωρίς για την Σουηδία να αλλάξει πορεία. «Εξετάζουμε πότε θα είναι δυνατόν να χαλαρώσουμε διάφορους περιορισμούς και πού θα χαλαρώσουν πρώτα, αλλά όπως το βλέπουμε, δεν έχει περάσει ακόμη ο κίνδυνος»

Η Σουηδία έχει πολύ περισσότερους θανάτους από την Δανία, την Νορβηγία και την Φινλανδία, μια διαφορά που δεν εξηγείται αν συγκριθεί με το μέγεθος των πληθυσμών τους. Η Φινλανδία έχει επιβάλει ελέγχους στην ελεύθερη κυκλοφορία στα σύνορά της με την Σουηδία, φοβούμενη την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η Σουηδία όμως επιμένει πως η στρατηγική της είναι σωστή – παρά τις αντιδράσεις – επειδή οι άνθρωποι πρέπει να «κατανοήσουν και να αποδεχτούν» τα μέτρα μακροπρόθεσμα και όχι να αναγκαστούν να τα υπακούσουν. «Εάν όλοι αναλάβουν την ευθύνη τους, μαζί θα το ξεπεράσουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Λόφβεν.

Η κοινωνική απόσταση δεν βρίσκει εφαρμογή στην Σουηδία

Αξιωματούχοι λένε ότι «οι κάτοικοι της Σουηδίας έχουν υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στις κυβερνητικές υπηρεσίες» πράγμα που σημαίνει ότι ακολουθούνται ευρέως τα συμβουλευτικά μέτρα.

«Στην παρούσα κατάσταση, οι κάτοικοι της Σουηδίας ενεργούν υπεύθυνα για να μειώσουν την εξάπλωση της λοίμωξης, για παράδειγμα, περιορίζοντας τις κοινωνικές τους επαφές» λέει η κυβέρνηση, ωστόσο, οι φωτογραφίες διεθνών πρακτορείων δείχνουν πλήθος κόσμου να έχει ξεχυθεί στα πάρκα, τις πλατείες αλλά και τα καφέ, χωρίς να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις προστασίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Με βαθμολογικά κριτήρια τα εισιτήρια σε «Champions και Europa League»

Next Post

Δυτική Μακεδονία: Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, δυο νέα θετικά κρούσματα στο Μποδοσάκειο

Next Post
ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Δυτική Μακεδονία: Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, δυο νέα θετικά κρούσματα στο Μποδοσάκειο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!
  • Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης
  • Εθνική Τράπεζα: Βάζει «λουκέτο» σε ένα ακόμα κατάστημα στη Δυτική Μακεδονία
  • Πώς να μπλοκάρετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις μία για πάντα – Ποιος δικαιούται αποζημίωση 10.000 ευρώ
  • Πώς θα δείτε αν είστε στους νέους δικαιούχους στο «Τουρισμός για Όλους»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr