• Latest
δημος κοζανης

8,93εκ. ευρώ εγκρίθηκαν για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης- Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται

4 Απριλίου 2018
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν .ΚΟΖΑΝΗΣ

Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης για τον θάνατο οδηγού λεωφορείου

4 Δεκεμβρίου 2025
ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ

Για 4 ώρες κλειστός ο δρόμος στο μπλόκο Φιλώτα

4 Δεκεμβρίου 2025
ΧΡΗΜΑ

Δέσμευση από την Περιφέρεια για επίδομα διαβίωσης σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Μακεδονίας

4 Δεκεμβρίου 2025
Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ

Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ

4 Δεκεμβρίου 2025
Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

4 Δεκεμβρίου 2025
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας, στηρίζει τον Σύλλογο Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

4 Δεκεμβρίου 2025
Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο – Η περιγραφή του διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για την ανακοπή του οδηγού και τη σωτήρια επέμβαση εργαζομένου

4 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, τη Δευτέρα 8-12

4 Δεκεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς στη χώρα (εβδομάδα αναφοράς 24-30 Νοεμβρίου)

4 Δεκεμβρίου 2025
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ – «Μαζί Σου Για Πάντα»

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Σε ποιες οδούς δεν λειτουργεί προσωρινά η τηλεθέρμανση, λόγω διαρροής, την Πέμπτη 4/12

4 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

8,93εκ. ευρώ εγκρίθηκαν για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης- Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται

sierafm by sierafm
4 Απριλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
δημος κοζανης
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την έγκριση του  Στρατηγικού Σχεδίου  Βιώσιμης Αστική Ανάπτυξης ΒΑΑ του Δήμου Κοζάνης, ύψους 8.930.000 € καθώς και τον ορισμό του Δήμου Κοζάνης ως Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020,  υπέγραψε o Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης έχει ως όραμα «Μια περιοχή βιώσιμη, πράσινη και φιλική προς τους κατοίκους και τις ανάγκες των επιχειρήσεων που θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της πόλης».

« Όπως γνωρίζετε το ΒΑΑ του Δήμου Κοζάνης περιλαμβάνει μια μεγάλη παρέμβαση σε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης και κυρίως την ανάπλαση του χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Είναι ένα σχέδιο το οποίο το είχαμε περιγράψει από την προεκλογική περίοδο και το οποίο βλέπουμε σήμερα να παίρνει σάρκα και οστά. Οι περισσότερες από τις παρεμβάσεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα είναι ήδη σε φάση ωρίμανσης, κάποιες είναι ώριμες και έτοιμες να χρηματοδοτηθούν ενώ βρίσκεται ήδη στον «αέρα» ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τον Σ.Σ. Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι μέρος του σχεδίου που έχουμε για την πόλη της Κοζάνης. Είναι σαφές πως θα επιδιώξουμε να αυξήσουμε τους πόρους ώστε να το χρηματοδοτήσουμε. Η Κοζάνη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας και αντιλαμβάνεστε όλοι πως οι ανάγκες δεν καλύπτονται από τη συγκεκριμένη πίστωση» τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Η περιοχή παρέμβασης, συνολικής έκτασης 450.000 τ.μ. εκτείνεται στο εμπορικό και διοικητικό κέντρο της πόλης της Κοζάνης και την περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και περικλείεται από τις πλατείες Νίκης (κεντρική) και 28ης Οκτωβρίου και τις οδούς Τσιμινάκη – Ολύμπου – Θεσσαλονίκης – Τριών Δένδρων – Κασομούλη – Γερμανού Καραβαγγέλη – 3ης Σεπτεμβρίου – Μακρυγιάννη – Εμ.Μπενάκη – Κακριδή Ι. – Πρωταγόρα – Καρέλη Ζ. – Κρόκου – Α. Φακίνου – Κυκλάδων – Αριστοτέλους – 11ης Οκτωβρίου – Βενιζέλου – Αρχελάου – Ολύμπου – Ερμού – Βενιζέλου – Πλατεία 28ης Οκτωβρίου.

Μια παρέμβαση στο πλαίσιο του Στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Κοζάνης για μία ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη με όραμα τη μετάβαση σε ένα αειφόρο, πολυδιάστατο, εξωστρεφές και κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό μοντέλο, με ισόρροπη αξιοποίηση όλων των πόρων (φυσικών, οικονομικών και ανθρώπινων), με γνώμονα τον σεβασμό στις επόμενες γενιές και έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των δημοτών, αξιοποιώντας το πλουτοπαραγωγικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό κεφάλαιο του Δήμου.

Επιγραμματικά στο ΕΣΣΒΑΑ προβλέπονται οι εξής συγκεκριμένες παρεμβάσεις :

– Ανάπλαση της περιοχής της πλατείας Λασσάνη, και διαμόρφωση των πέριξ της πλατείας Λασσάνη δρόμων, ήτοι τμήματος της οδού Κωστή Παλαμά, τμημάτων της οδού Αρχελάου, τμήματος της οδού Ολύμπου, της οδού Ιερολοχιτών και της οδού Πολυζούλη, με γνώμονα τη βελτιστοποίηση των χρήσεων, καθώς και δημιουργία παιδικής χαράς.

– Διαμόρφωση της οδού Ολύμπου, από το ύψος της πλατείας Λασσάνη και μέχρι την περιοχή του ΟΣΕ, καθώς επίσης και τμήματος των οδών Βεροίας και Θεσσαλονίκης.

– Ανάπλαση της περιοχής του ΟΣΕ, με τη δημιουργία βιοκλιματικού πάρκου με εκτενείς χώρους πρασίνου, πάρκο αναψυχής και περιβαλλοντικής αγωγής, και ήπιες παρεμβάσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. Παράλληλα θα προβλεφθούν χώροι για τις λειτουργικές ανάγκες του σταθμού και διαμόρφωση στεγασμένης λαϊκής αγοράς με κλειστές υποστηρικτικές εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος μικρής κλίμακας για την εξυπηρέτηση της εβδομαδιαίας κεντρικής λαϊκής αγοράς Κοζάνης, περιοδικών εκθέσεων τοπικών προϊόντων και άλλων δραστηριοτήτων.

– Διαμόρφωση της οδού Αριστοτέλους, και των κοινόχρηστων χώρων που υπάρχουν γύρω από αυτή, από τον χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι την διασταύρωση της με την οδό 11ης Οκτωβρίου, με ανάπτυξη διαδρομών πρασίνου, κίνησης πεζών και ποδηλάτων καθώς και τμημάτων των οδών 11ης Οκτωβρίου, Βενιζέλου και Αρχελάου.

– Ενισχύσεις σε επιχειρήσεις και ανέργους για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την κοινωνική οικονομία.

– Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων και ατόμων ΕΚΟ.

– Λειτουργία νέων δομών πρόνοιας.

– Αναβάθμιση εφαρμογών ΤΠΕ Αστικής Αρχής

– Χωροθέτηση πράσινου σημείου (κέντρο ανακύκλωσης) περίπου 600τ.μ.

Το Σχέδιο του Δήμου Κοζάνης, με τίτλο «Η πόλη κινείται…Κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα» είχε αποσπάσει την καλύτερη βαθμολογία στον  Πίνακα Επιλογής Προσχεδίων ΕΣΣΒΑΑ στο Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  2014-2020 (5/12/2017)   από την επιτροπή αξιολόγησης Τελικών Επιχειρησιακών Σχεδίων Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

 

Tags: ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Γρεβενά: Σε νέο χώρο το Παλαιοντολογικό της Μηλιάς

Next Post

Πέντε σημάδια ότι θέλει να είστε για πάντα μαζί

Next Post
ΖΕΥΓΑΡΙ

Πέντε σημάδια ότι θέλει να είστε για πάντα μαζί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης για τον θάνατο οδηγού λεωφορείου
  • Για 4 ώρες κλειστός ο δρόμος στο μπλόκο Φιλώτα
  • Δέσμευση από την Περιφέρεια για επίδομα διαβίωσης σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Μακεδονίας
  • Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ
  • Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr